Akkurat den samme!

  • 20.03.2017 kl.17:24

Jeg trodde kanskje at jeg skulle føle meg mer voksen etter at jeg fikk barn, men det kan jeg si med en gang at jeg ikke gjør. Jeg har kanskje mer ansvarsfølelse, men utover det er jeg akkurat den samme. Like barnslig, like smart, like morsom og like rar. Jeg er meg selv, men med et morsinstinkt i tillegg.Jeg har de samme interessene, er like glad i å drikke kaffe med venninner, shoppe, reise og dra på fest nå og da. Selv om kanskje forholdet mitt til alkohol og tålmodigheten min har endret seg til det bedre, føler jeg egentlig at jeg ikke har forandret meg noe særlig.

Jeg skal ærlig innrømme at før jeg selv ble mor, så hadde jeg forventninger til hvordan en mamma skulle være og ikke være. At når man ble mor, så kunne man ikke gå i visse klær lenger for eksempel. Fordi man måtte fremstå som voksen og ansvarlig. Korte kjoler og utringninger skulle ut og en "voksen" stil skulle inn. Nå skjønner jeg ikke hvor disse tankene kom fra, eller hvorfor  jeg følte at jeg måtte forandre meg fordi jeg ble mamma. Hvorfor skal jeg plutselig slutte å gå kledd slik jeg ønsker fordi jeg har fått et barn? gjør det meg til en dårligere mor å gå i korte kjoler?
Jeg er fortsatt ung og hvis jeg vil dra på fest, William er plassert på et trygt sted og det er greit for alle parter, ser jeg ikke problemet med å gjøre det. Allikevel så kan jeg kjenne på den følelsen av at som mamma så skal jeg jo ikke på fest. Det forventes jo at jeg skal være sammen med William hele tiden. Jeg hadde jo de forventningene selv. Men en ting er sikkert og det er at behovene man hadde før man fikk barn, er så og si akkurat de samme etterpå. Jeg vil fortsatt ha min dose fest og moro, shopping og champagne. 


Selv om man får barn og kanskje noen i samfunnet mener at man burde bli kjedelig og "pliktoppfyllende" så forandrer man ikke personlighet og da heller ikke behovene sine. Man lærer seg selvfølgelig å prioritere annerledes, for man kan ikke leve akkurat som før. Og den ubeskrivelig kjærligheten man føler for barnet sitt, sørger for at behovene til barnet alltid kommer først. Hvis William noen gang i fremtiden skulle uttrykke at han er misfornøyd med at mamma og pappa drar på fest, så kommer det absolutt ikke til å være noe vi tar lett på. Men hvis det er greit, så må det da være lov. Til syvende og sist så er man akkurat den samme!

9 Kommentarer

lisarorvik

20.03.2017 kl. 17:29
Så herlig og koselig innlegg, søte bilder av dere :)

Oda Davidsen Nygaard

20.03.2017 kl. 18:53
lisarorvik: Tusen takk!:D<3

Elevele

20.03.2017 kl. 18:26
Et ærlig og flott innlegg. Jeg syns så absolutt ikke man skal "slutte" å leve etter at man får barn. Ja, prioriteringene blir annerledes, men det må jo være lov å være seg selv for det om.

Oda Davidsen Nygaard

20.03.2017 kl. 18:58
Elevele: Tusen takk!<3 Ja, og så er det viktig å respektere behoven man har selv om det er en liten en som må komme først. Alt fra å være helt alene, til å dra på fest!

Elevele

20.03.2017 kl. 18:58
Helt enig der :D

Iselin Renée

21.03.2017 kl. 11:53
Fine bilder av dere :)

Oda Davidsen Nygaard

21.03.2017 kl. 16:30
Iselin Renée: Tusen takk!:)

Ida Øverland

21.03.2017 kl. 13:54
Dette var fint og nyttig å lese! synes du virker som en helt topp mamma jeg!

Oda Davidsen Nygaard

21.03.2017 kl. 16:30
Ida Øverland: Ååååå tusen takk! Det er hyggelig å høre!:D<3

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits