Oppskrift // kylling og chorizo salat, Harstad style!

  • 17.06.2017 kl.21:21Jeg kaller denne Harstad style da den ikke er helt lik original oppskriften min, og fordi jeg har store planer om å legge ut oppskriften på den originale etterhvert. Selv om oppskriften er litt annerledes betyr ikke det at den ikke like god, eller verdt å dele. Det er noen råvarer som er byttet ut og noen som måtte sløyfes, uansett satt både jeg og svigermor mette og fornøyde igjen. Det er utrolig hvor smakfull og spennende en salat kan være, og denne inneholder saftig kylling, spicy Chorizo og ristede pinjekjerner. Supert om man ønsker en lett og sunn middag!


1 // Start med å renskjære kyllingfileten, deretter salte og pepre dem. Stek dem i olje eller smør til de er gyldne på begge sider. Skru ned temperaturen og la de steke under lokk til de er gjennomstekte. Skru temperaturen ned til 1 og la hvile til alt er klart.

2 // Ta av skinnet på choritzo'en om nødvendig og skjær i passe tynne skiver. Stek disse i en tørr stekepanne til de er gjennomstekt. La renne av seg på et kjøkkenpapir.

3 // Legg opp ruccolasalaten på en dyp tallerken, del cherrytomatene i to og legg dem over ruccolaen. 

4 // Del avokadoene i to og ta ut kjøttet med en skje. Del disse i tynne skiver på skrå.

5 // Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne på svak varme (det går fort fra gylden til brent). 

6 // Lag dressing av cream fraische,finhakket hvitløk, dijonsennep, sitronsaft, salt og pepper.

7 // Del kyllingfileten opp i strimler på skrå og legg den over salaten du la opp i punkt 3. legg deretter avokadoen over kyllingen, så chorizo, deretter fetaost og til slutt de ristede pinjekjernene. Topp det hele med dressingen.

 Håper det smaker!

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits