hits

Jeg føler meg aldri utenfor!

  • 31.07.2017 kl.21:07

Det å få barn i seg selv har endret hverdagen betraktelig. Nå som William snart er et år, er denne hverdagen så innarbeidet at jeg nesten ikke husker hvordan det var før William kom. Altså jeg husker det jo, men det er ganske fjernt fra hvordan livet mitt er i dag. Det var jo en del mer fester og jeg var kanskje litt mer spontan. Nå må jo barnepass skaffes og jeg må planlegge litt lenger frem i tid. Det er også en del jeg bare må innse at jeg ikke kan være med på, selv om jeg kanskje har veldig lyst. Men igjen er det nå sånn at man ikke kan få alt man ønsker seg og William er viktigere og mer verdt enn en fuktig kveld på byen. 

Det å bli mamma er ikke bare en forandring for meg, men en forandring for de rundt meg. Som sagt er jeg ikke like tilgjengelig som før og noen ganger må jeg faktisk takke nei til ting, kun fordi jeg må sove. Jeg skjønner godt at det er uvant for resten av gjengen, og det på en måte er en ny hverdag de må forholde seg til også. Spesielt de man kanskje var litt ekstra sammen med, må nå bli vandt til at det ikke lar seg gjøre lenger og at det blir litt mindre tid til hverandre. Men jeg vil benytte anledningen til å rose min egen venninnegjeng som både er engasjerte og interesserte.

Jeg har dessverre hørt om historier der det nye livet som mamma ikke har blitt slik man hadde sett for seg. Venninnegjengen har ikke forståelse for at man kanskje ikke alltid kan lenger og et nei fra mammaen i gjengen oppfattes som at man ikke vil, og faktisk ikke at man faktisk ikke kan. Det finnes vel de som klarer å irritere seg over at den lille må være med på det som skjer også, selv om jeg tror det er få venninnegjenger som oppfører seg sånn. Men verden er et merkelig sted så det er klart det skjer og ikke minst veldig synd. Det å bli mamma er en følelsesmessig berg og dalbane og man trenger all den støtten og oppmuntringen man kan få. Jeg er heldigvis ikke i en slik gjeng, jeg føler meg aldri utenfor. 

Jeg blir alltid spurt, selv om de vet at jeg ikke kan. Jeg får ingen sure miner når jeg sier nei, de har full forståelse hvorfor. Jeg er så takknemlig for at jeg har de venninnene jeg har og at de har vært til stor støtte gjennom svangerskap og i den nye hverdagen er det ingen tvil om. 

Hva sette du pris på ved din venninnegjeng?

Nettbutikk: HER // Facebookside Forever Living:HER // Facebookside blogg:HER

#mammalivet #personlig #tanker #mamma 

6 Kommentarer

veronicarood

31.07.2017 kl. 21:29
Du er heldig! <3

Oda Davidsen Nygaard

31.07.2017 kl. 21:44
veronicarood: :D<3<3<3

Victoria Larsen

31.07.2017 kl. 23:34
Så utrolig herlig å høre!! Flotte bilder av deg :-)

Oda Davidsen Nygaard

31.07.2017 kl. 23:42
Victoria Larsen: Tusen tusen takk!:D

frodith

01.08.2017 kl. 08:04
Så godt du har sånne venner da :-)

Oda Davidsen Nygaard

02.08.2017 kl. 00:10
frodith: Ja jeg er heldig!:D

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no