hits

Cupcakes // Banan

 • 26.02.2017 kl.16:24Jeg elsker å bake og tar gjerne på meg oppgaven og bake for andre om de trenger det. Jeg baker alt fra surdeigsbrød, kaker, cookies, muslibars og ja alt som er godt egentlig. Men jeg har en favoritt, en ting jeg liker å bake litt mer enn noe annet. Nemlig Cupcakes! 

Det var derfor stor fryd da Kamisa (min lillesøster) skulle i babyshower og lurte på om jeg kunne bake cupcakes i den anledning. Jeg bakte to forskjellige og skal denne gangen prøve å inspirere dere med banan cupcakes.Grunnoppskrift: 

Du trenger:

3,5 dl sukker

2 egg

3,5 dl mel

1 ts. natron

0,5 ts. salt

1 ss kakao

3 ss vaniljesukker

1 ss hvitvinseddik

1 dl matolje

0,5 dl kremfløte

2 dl rømme

Sett ovnen på 175 C.Slik gjør du:

Pisk sammen sukker og egg.

Bland alle tørre ingredienser godt sammen. Tilsett alt det flytende; olje, kremfløte, rømme og eggeblandingen.

Rør alt godt sammen til en jevn røre.

Ha røren i cupcakesformene (anbefaler å bruke et cupcakesbrett)

Stek i ovnen ca. 15 minutter

Cupcakes med banan:

Følge grunnoppskriften, men tilsett 5 modne bananer. Tilsett litt ekstra mel, da røren blir litt flytende etter at bananen er tilsatt.

Frosting:

 800 g Philadelphia ost

  6 dl melis

  2 ss vaniljeekstrakt

ønsket konditorfarge 

Slik gjør du:

Pisk sammen ingrediensene til en luftig frosting.

Tilsette konditorfarge og pynt i vei


Jeg tar utgangspunkt i en grunnoppskrift og så tilpasser jeg den med forskjellige smaker, farger og design. Grunnoppskriften har jeg hentete på passionforbaking.com. Jeg elsker oppskriftene hennes, så det er stort sett der jeg henter inspirasjon fra, når jeg skal bake. 

Nå har jeg lyst til å inspirere dere. Jeg tenkte jeg skulle komme med en cupcakes oppskrift en gang i måneden i hvertfall prøve. Jeg elsker å bake de og så er de lette å tilpasse enhver anledning. Er dette noe som kunne vært spennende?:)

Vet jeg burde bakt fastelavensboller i dag, men det får heller bli fastelavens cupcakes denne gangen^^ Ønsker dere uansett en fin søndag videre, fine, flotte dere!

#søndag #bake #baking #cupcakes 

Facebook: HER // Instagram: HER // Kontakt: oda_davidsen@hotmail.com

 

 • 26.02.2017 kl.16:24
 • baking
 • 10 kommentarer
 • På plass i Harstad

  • 21.12.2016 kl.12:06

  Etter en litt mer omfattende reise en planlagt, kom vi endelig frem til Harstad i går og dro så og si rett videre på bursdagsselskap. Bestemoren til Martin ble 75 og vi ville ikke gå glipp av feiringen, så etter en sjapp dusj og litt sminke, var vi klare.

  Det er virkelig koselig å komme opp hit, for jeg blir tatt i mot med åpne armer. Jeg føler at jeg har blitt en del av familien veldig fort og jeg føler jeg kan være meg selv. Vet det ikke er alle som er like heldig som meg, så jeg er evig takknemlig for svigerfamilien jeg har fått. Gleder meg til å feire jul med dem<3

  I dag skal jeg til frisøren. Det er på tide med juleklippen og litt striper. Jeg og Martin skal ut å spise i dag også, så da passer det bra å freshe opp håret litt, kanskje de har tid til å krølle det for meg også:) vi skal ut å spise på et sted som heter Bark, mens svigermor og svigerfar passer William. Jeg tror det blir tapas, jeg elsker tapas, så tror denne kvelden blir bra og kommer til å gjøre oss godt. Er deilig å få være litt kjærester også!:)

 • 21.12.2016 kl.12:06
 • baking
 • 2 kommentarer
 • ostescones

  • 20.10.2016 kl.14:06

  Hva gjør man når man ikke har brød og man ikke gidder å gå på butikken, jo da baker man. Jeg befant meg i denne situasjonen her om dagen og bestemte meg for å lage ostescones. Scones er godt i seg selv, men jeg synes at med litt ost så blir de enda bedre. Oppskriften på vanlige fine scones fant jeg på matprat. Jeg tok utgangspunkt i den men blandet inn revet ost til slutt. Denne gangen hadde jeg ikke parmesan så det ble kun vanlig ost, men ellers så foretrekker jeg en blanding av de to, da det blir ekstra god smak. Oppskriften finner der HER og så er det bare å ha i den mengden med ost og type ost som dere ønsker. Det kan også være greit at det er en type ost som tåler litt varme. 

   
  Håper det smaker:)

   

 • 20.10.2016 kl.14:06
 • baking
 • 0 kommentarer
 • marmorert brownies med blåbær og mascarponekrem

  • 17.10.2016 kl.16:51

  I går feiret vi min lillesøster med god mat, kaker og gaver. Det er helt utrolig at hun har blitt 21, tiden flyr så fort. 

  Synes ikke det er lenge siden jeg selv var 21 og farta ute på byen annenhver helg og levde livet som de fleste på den alderen gjør. Nå fem år senere sitter jeg her 26 år gammel og har blitt mamma til verdens beste gutt. Livet kan forandre seg ganske mye på fem år og takk Gud for det. Tror ikke jeg hadde holdt ut festingen i dag. Ikke misforstå, jeg liker en fest i ny og ne, men ikke på den måten. Nå som jeg har en liten en å ta vare på blir det enda mindre, men jeg unner meg likevel noen få kvelder med gode venner og noe godt i glasset. Livet stopper ikke når man blir foreldre som noen tror, det bare tar en litt annen vei. 

  Men over til det jeg faktisk ønsket å dele med dere. Til min lillesøster store dag bakte jeg en kake som jeg ble ganske fornøyd med og etter min mening veldig god. Oppskriften fant jeg i et av mine gamle bake magasin. Jeg har lenge lurt på om jeg skulle kaste dem, men i går fikk jeg faktisk bruk for dem igjen så da blir de i magasin kurven litt til. Here we go!   

  Marmorert brownie med mascarponekrem og brownie!

  Kaken er egentlig en langpanne kake, men siden jeg kun hadde en vanlig rund kakeform så halverte jeg oppskriften. Skulle man ønske å lage en langpanne er det bare å doble ingrediensene. Husk å ta ut eggene litt før, slik at de blir romtemperert. 

  Browniebunn

  300 g mørk sjokolade
  200 g smør
  170 g sukker
  4 egg
  1 ts vaniljesukker

  Ostekrem
  300 g kremost
  1 egg
  1 ss hvetemel
  1 ts vaniljesukker 
  Ca 4 dl ferske blåbær, eller tinte frosne

  Mascarponekrem
  2,5 dl fløte
  En boks mascarpone
  Sukker
  Vaniljeessens    

  begynne med å smelte smør og sjokolade i vannbad på svak varme. Deretter pisk egg og sukker til eggedosis. ved inn sjokoladen i eggedosisen og sikt hvetemel og vaniljesukker oppi røren og vend inn. Ha røren i en rundt form med bakepapir og begynn på ostekremen. pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen til det blir en glatt røre. Ha ostekremen i formen sammen med browniebunnen. Bruk en kniv og dra den gjennom røren noen ganger, slik at den blir marmorert. legg blåbærene opp på kaken og press dem forsiktig litt ned i røren. Hvis du bruker frossne bær, la saften renne av før de legges på kaken. stek kaken på 175 grader i 30-35 minutter. La kaken kjøle seg ned og del den opp i biter eller la den forbli rund. Pisk kremfløte til krem og ha i mascarpone. Når du har en smidig krem tilsetter du sukker og vaniljeessens etter ønske. Server de marmorerte browniene med mascarponekrem og ferske blåbær.   

   

   

 • 17.10.2016 kl.16:51
 • baking
 • 1 kommentar
 • Red velvet cake

  • 19.05.2016 kl.12:00

  Nå er det to dager siden 17 mai, men vil alikevel dele kaken jeg bakte til den store dagen. Valget falt på en red velvet cake og den er god hele året, så må jo ikke være en 17 maikake heller. Man kan bytte ut den røde, hvite og blå pynten med sommerlig pastell farger, eller lage en høstkake med gule farger og plommer fra hagen. Man kan pynte den akkurat som man vill:)

  Jeg har stjålet oppskriften fra SOMETHINGSWEET og oppskriften finner du HER. Selv om dennne dama er mye flinkere en meg, så synes jeg ikke at kaken min ble så ille. Den ble saftig og god på smak. Det jeg kanskje kunne gjort bedre var pikekyssene, marengsen kunne nok vært litt stivere før jeg puttet de i ovnene. Men når kjøkkenmaskinen min begynte å lukte brent, mente jeg det var på tide på slutte og heller gjøre det beste ut av det^^ Flaks at jeg har hørt rykter om at vi skal få en ordentlig kjøkkenmaskin i bryllupsgave. Da skal jeg virkelig bake, noe jeg egentlig liker veldig godt, og skulle ha gjort mye mer av. Men med en maskin som ikke er helt up to date og jeg verken har rygg eller ork til å piske og kna for hånd, så blir det ikke så mye desverre.

  Men uansett back to the cake! Jeg valgte å bytte ut frostingen inni kaken med vaniljekrem, da jeg rett og slett hadde lyst på vaniljekrem, og bringebærene med jordbær, siden jeg ikke er så glad i bringebær. I tillegg hadde jeg ikke nok frosting til å lage mønsteret på toppen, så det måtte jeg droppe. Men til tross for dette ble den velykket vil jeg si og rosen jeg fikk for den, tilsa at det var flere som var fornøyd:)

   

  //kjempe fin til alle annledninger

   

  Falt veldig for somthingsweet, da det er fine og spennende oppskrifter der. Blir nok ikke siste gangen jeg stikker innom for inspirasjon og tips:) Så er du glad i å bake og vil utfordre deg litt med noe nytt og spennende, så anbefaller jeg deg å ta en titt innom:)

   

 • 19.05.2016 kl.12:00
 • baking
 • 1 kommentar
 • Hjemmelagd muslibar

  • 03.03.2016 kl.14:42

  Enda mer snø? Nei, nå synes jeg det kan gi seg^^  Trenger sol og vår. Jaja, vi får bare ha tolmodighet og vente litt til. I dag kommer en venninne av meg på besøk. Deilig å ha noen jeg kan skarvle med uten at man får små hint om at jeg prater litt mye. Samboeren mener nå at jeg kan være et kravlehue til tider og jeg kan jo være enig med han, men om jeg tar det til etterretning, det er jeg ikke så sikker på^^ Vel, frir du og får ja, så er kakklingen en del av kontrakten dessverre, selv om det står med liten skrift.

  Utover dette er jeg ferdig med en meget god frokost, mon tro om det har noe med de hjemmelagde muslibarene jeg lagde i går:) Synes de ble ganske gode og så er de ganske mettende, så det er en fin ting å ha ved siden av en lett frokost, eller om man må haste ut av døren.

  Oppskriften har jeg hentet fra myTaste. Muslibar med vaniljeyoughurt


   

  Det som er det fine med disse, er at du kan bytte ut youghurten, nøttene og den tørkede frukten med det du liker, eller hvis du ønsker å variere. Godt blir det uansett!:)

  Ha en strålende dag!

   
   

 • 03.03.2016 kl.14:42
 • baking
 • 1 kommentar
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no