hits

Cupcakes // Banan

  • 26.02.2017 kl.16:24



Jeg elsker bake og tar gjerne p meg oppgaven og bake for andre om de trenger det. Jeg baker alt fra surdeigsbrd, kaker, cookies, muslibars og ja alt som er godt egentlig. Men jeg har en favoritt, en ting jeg liker bake litt mer enn noe annet. Nemlig Cupcakes! 

Det var derfor stor fryd da Kamisa (min lillesster) skulle i babyshower og lurte p om jeg kunne bake cupcakes i den anledning. Jeg bakte to forskjellige og skal denne gangen prve inspirere dere med banan cupcakes.



Grunnoppskrift: 

Du trenger:

3,5 dl sukker

2 egg

3,5 dl mel

1 ts. natron

0,5 ts. salt

1 ss kakao

3 ss vaniljesukker

1 ss hvitvinseddik

1 dl matolje

0,5 dl kremflte

2 dl rmme

Sett ovnen p 175 C.



Slik gjr du:

Pisk sammen sukker og egg.

Bland alle trre ingredienser godt sammen. Tilsett alt det flytende; olje, kremflte, rmme og eggeblandingen.

Rr alt godt sammen til en jevn rre.

Ha rren i cupcakesformene (anbefaler bruke et cupcakesbrett)

Stek i ovnen ca. 15 minutter

Cupcakes med banan:

Flge grunnoppskriften, men tilsett 5 modne bananer. Tilsett litt ekstra mel, da rren blir litt flytende etter at bananen er tilsatt.

Frosting:

 800 g Philadelphia ost

  6 dl melis

  2 ss vaniljeekstrakt

nsket konditorfarge 

Slik gjr du:

Pisk sammen ingrediensene til en luftig frosting.

Tilsette konditorfarge og pynt i vei


Jeg tar utgangspunkt i en grunnoppskrift og s tilpasser jeg den med forskjellige smaker, farger og design. Grunnoppskriften har jeg hentete p passionforbaking.com. Jeg elsker oppskriftene hennes, s det er stort sett der jeg henter inspirasjon fra, nr jeg skal bake. 

N har jeg lyst til inspirere dere. Jeg tenkte jeg skulle komme med en cupcakes oppskrift en gang i mneden i hvertfall prve. Jeg elsker bake de og s er de lette tilpasse enhver anledning. Er dette noe som kunne vrt spennende?:)

Vet jeg burde bakt fastelavensboller i dag, men det fr heller bli fastelavens cupcakes denne gangen^^ nsker dere uansett en fin sndag videre, fine, flotte dere!

#sndag #bake #baking #cupcakes 

Facebook: HER // Instagram: HER // Kontakt: oda_davidsen@hotmail.com

 

  • 26.02.2017 kl.16:24
  • baking
  • 10 kommentarer
  • P plass i Harstad

    • 21.12.2016 kl.12:06

    Etter en litt mer omfattende reise en planlagt, kom vi endelig frem til Harstad i gr og dro s og si rett videre p bursdagsselskap. Bestemoren til Martin ble 75 og vi ville ikke g glipp av feiringen, s etter en sjapp dusj og litt sminke, var vi klare.

    Det er virkelig koselig komme opp hit, for jeg blir tatt i mot med pne armer. Jeg fler at jeg har blitt en del av familien veldig fort og jeg fler jeg kan vre meg selv. Vet det ikke er alle som er like heldig som meg, s jeg er evig takknemlig for svigerfamilien jeg har ftt. Gleder meg til feire jul med dem<3

    I dag skal jeg til frisren. Det er p tide med juleklippen og litt striper. Jeg og Martin skal ut spise i dag ogs, s da passer det bra freshe opp hret litt, kanskje de har tid til krlle det for meg ogs:) vi skal ut spise p et sted som heter Bark, mens svigermor og svigerfar passer William. Jeg tror det blir tapas, jeg elsker tapas, s tror denne kvelden blir bra og kommer til gjre oss godt. Er deilig f vre litt kjrester ogs!:)

  • 21.12.2016 kl.12:06
  • baking
  • 2 kommentarer
  • ostescones

    • 20.10.2016 kl.14:06

    Hva gjr man nr man ikke har brd og man ikke gidder g p butikken, jo da baker man. Jeg befant meg i denne situasjonen her om dagen og bestemte meg for lage ostescones. Scones er godt i seg selv, men jeg synes at med litt ost s blir de enda bedre. Oppskriften p vanlige fine scones fant jeg p matprat. Jeg tok utgangspunkt i den men blandet inn revet ost til slutt. Denne gangen hadde jeg ikke parmesan s det ble kun vanlig ost, men ellers s foretrekker jeg en blanding av de to, da det blir ekstra god smak. Oppskriften finner der HER og s er det bare ha i den mengden med ost og type ost som dere nsker. Det kan ogs vre greit at det er en type ost som tler litt varme. 

     




    Hper det smaker:)

     

  • 20.10.2016 kl.14:06
  • baking
  • 0 kommentarer
  • marmorert brownies med blbr og mascarponekrem

    • 17.10.2016 kl.16:51

    I gr feiret vi min lillesster med god mat, kaker og gaver. Det er helt utrolig at hun har blitt 21, tiden flyr s fort. 

    Synes ikke det er lenge siden jeg selv var 21 og farta ute p byen annenhver helg og levde livet som de fleste p den alderen gjr. N fem r senere sitter jeg her 26 r gammel og har blitt mamma til verdens beste gutt. Livet kan forandre seg ganske mye p fem r og takk Gud for det. Tror ikke jeg hadde holdt ut festingen i dag. Ikke misforst, jeg liker en fest i ny og ne, men ikke p den mten. N som jeg har en liten en ta vare p blir det enda mindre, men jeg unner meg likevel noen f kvelder med gode venner og noe godt i glasset. Livet stopper ikke nr man blir foreldre som noen tror, det bare tar en litt annen vei. 

    Men over til det jeg faktisk nsket dele med dere. Til min lillesster store dag bakte jeg en kake som jeg ble ganske fornyd med og etter min mening veldig god. Oppskriften fant jeg i et av mine gamle bake magasin. Jeg har lenge lurt p om jeg skulle kaste dem, men i gr fikk jeg faktisk bruk for dem igjen s da blir de i magasin kurven litt til. Here we go!



     

    Marmorert brownie med mascarponekrem og brownie!

    Kaken er egentlig en langpanne kake, men siden jeg kun hadde en vanlig rund kakeform s halverte jeg oppskriften. Skulle man nske lage en langpanne er det bare doble ingrediensene. Husk ta ut eggene litt fr, slik at de blir romtemperert. 

    Browniebunn

    300 g mrk sjokolade
    200 g smr
    170 g sukker
    4 egg
    1 ts vaniljesukker

    Ostekrem
    300 g kremost
    1 egg
    1 ss hvetemel
    1 ts vaniljesukker 
    Ca 4 dl ferske blbr, eller tinte frosne

    Mascarponekrem
    2,5 dl flte
    En boks mascarpone
    Sukker
    Vaniljeessens 



     

    begynne med smelte smr og sjokolade i vannbad p svak varme. Deretter pisk egg og sukker til eggedosis. ved inn sjokoladen i eggedosisen og sikt hvetemel og vaniljesukker oppi rren og vend inn. Ha rren i en rundt form med bakepapir og begynn p ostekremen. pisk sammen alle ingrediensene til ostekremen til det blir en glatt rre. Ha ostekremen i formen sammen med browniebunnen. Bruk en kniv og dra den gjennom rren noen ganger, slik at den blir marmorert. legg blbrene opp p kaken og press dem forsiktig litt ned i rren. Hvis du bruker frossne br, la saften renne av fr de legges p kaken. stek kaken p 175 grader i 30-35 minutter. La kaken kjle seg ned og del den opp i biter eller la den forbli rund. Pisk kremflte til krem og ha i mascarpone. Nr du har en smidig krem tilsetter du sukker og vaniljeessens etter nske. Server de marmorerte browniene med mascarponekrem og ferske blbr.



     

     

     

  • 17.10.2016 kl.16:51
  • baking
  • 1 kommentar
  • Red velvet cake

    • 19.05.2016 kl.12:00

    N er det to dager siden 17 mai, men vil alikevel dele kaken jeg bakte til den store dagen. Valget falt p en red velvet cake og den er god hele ret, s m jo ikke vre en 17 maikake heller. Man kan bytte ut den rde, hvite og bl pynten med sommerlig pastell farger, eller lage en hstkake med gule farger og plommer fra hagen. Man kan pynte den akkurat som man vill:)

    Jeg har stjlet oppskriften fra SOMETHINGSWEET og oppskriften finner du HER. Selv om dennne dama er mye flinkere en meg, s synes jeg ikke at kaken min ble s ille. Den ble saftig og god p smak. Det jeg kanskje kunne gjort bedre var pikekyssene, marengsen kunne nok vrt litt stivere fr jeg puttet de i ovnene. Men nr kjkkenmaskinen min begynte lukte brent, mente jeg det var p tide p slutte og heller gjre det beste ut av det^^ Flaks at jeg har hrt rykter om at vi skal f en ordentlig kjkkenmaskin i bryllupsgave. Da skal jeg virkelig bake, noe jeg egentlig liker veldig godt, og skulle ha gjort mye mer av. Men med en maskin som ikke er helt up to date og jeg verken har rygg eller ork til piske og kna for hnd, s blir det ikke s mye desverre.

    Men uansett back to the cake! Jeg valgte bytte ut frostingen inni kaken med vaniljekrem, da jeg rett og slett hadde lyst p vaniljekrem, og bringebrene med jordbr, siden jeg ikke er s glad i bringebr. I tillegg hadde jeg ikke nok frosting til lage mnsteret p toppen, s det mtte jeg droppe. Men til tross for dette ble den velykket vil jeg si og rosen jeg fikk for den, tilsa at det var flere som var fornyd:)

     

    //kjempe fin til alle annledninger

     

    Falt veldig for somthingsweet, da det er fine og spennende oppskrifter der. Blir nok ikke siste gangen jeg stikker innom for inspirasjon og tips:) S er du glad i bake og vil utfordre deg litt med noe nytt og spennende, s anbefaller jeg deg ta en titt innom:)

     

  • 19.05.2016 kl.12:00
  • baking
  • 1 kommentar
  • Hjemmelagd muslibar

    • 03.03.2016 kl.14:42

    Enda mer sn? Nei, n synes jeg det kan gi seg^^  Trenger sol og vr. Jaja, vi fr bare ha tolmodighet og vente litt til. I dag kommer en venninne av meg p besk. Deilig ha noen jeg kan skarvle med uten at man fr sm hint om at jeg prater litt mye. Samboeren mener n at jeg kan vre et kravlehue til tider og jeg kan jo vre enig med han, men om jeg tar det til etterretning, det er jeg ikke s sikker p^^ Vel, frir du og fr ja, s er kakklingen en del av kontrakten dessverre, selv om det str med liten skrift.

    Utover dette er jeg ferdig med en meget god frokost, mon tro om det har noe med de hjemmelagde muslibarene jeg lagde i gr:) Synes de ble ganske gode og s er de ganske mettende, s det er en fin ting ha ved siden av en lett frokost, eller om man m haste ut av dren.

    Oppskriften har jeg hentet fra myTaste. Muslibar med vaniljeyoughurt


     

    Det som er det fine med disse, er at du kan bytte ut youghurten, nttene og den trkede frukten med det du liker, eller hvis du nsker variere. Godt blir det uansett!:)

    Ha en strlende dag!

     








     

  • 03.03.2016 kl.14:42
  • baking
  • 1 kommentar
  • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no