hits

passer du på huden i solen?

 • 05.06.2016 kl.22:28 

Som tidligere nevnt så er ikke huden min og sol akkurat bestvenner. Jeg blir faktisk ikke så lett solbrent, men har en lys hud med litt føflekker og da har jeg fått beskjed om å være litt forsiktig i solen med tanke på hudkreft. Jeg har absolutt lyst til å prøve å unngå dette, derfor jukser jeg meg brun med selvbruning. Synes at med produktene man får tak i dag, så er det fult mulig å få en fin og naturlig brunfarge uten sol, men nok om det. Selv om jeg velger å jukse meg brun, betyr ikke det at jeg ikke liker å tilbringe en solskinnsadag ut i parken, eller på stranden med gode venner eller kjæreste. Nå orker jeg ikke så mye av dette denne sommeren dersverre og skulle gjerne vært litt mer ute og ikke bare rett utenfor døren. Men selv om jeg ikke er på en strand eller i en park i år, så beskytter jeg huden min forde.

 

 

Jeg bruker 50 i ansiktet og på de stedene hvor huden er litt tynn. 30 bruker jeg på resten av kroppen. Mange vil si at det er en høy faktor her i Norge, men når temperaturen ligger på 25 grader så er UV stråler UV stråler i Norge akkurat som i spania, man blir solbrent. Jeg har vært med på de som sier at de ikke trenger solkrem her til lands og endt opp som en rød tomat. Man skal ta vare på huden sin, da du skal leve med den resten av livet.

  

Det er også mange som tror at man ikke blir brun, når man bruker så høy faktor, men dette er feil. Som regel holder brunfargen lenger med høyere faktor, da man unngår og bli solbrent og deretter flasse det av. Jeg har jo selv vært der hvor jeg har blitt solbrent og tenkt at det blir brunt til slutt, men når det nesten med en gang flasser av igjen, så var det jo ikke noe stas. Jeg velger derfor å smøre meg med høy faktor, ta vare på huden min og samtidig kan nyte brunfargen lenge.

Hvilken faktor bruker du?

 

 

 • 05.06.2016 kl.22:28
 • Hudpleie
 • 0 kommentarer
 • Prinsessen i meg

  • 23.02.2016 kl.13:29

  Jeg husker fra da jeg var liten og fikk en prinsesseskjole av foreldrene mine. Det var kanskje noe av det dumeste de har gjort, for det endte med at jeg ville ha den på meg hver dag i barnehagen, og det ble skrik og hyling om de prøvde å få den av meg. Kan vel trygt si at det bodde og fortsatt bor en liten prinsesse i meg, så du kan tro jeg ble sint på moren min den dagen hun tok meg til frisøren og fikk klipt håret mitt kort. På den tiden skulle jo prinesser ha langt hår, fine skjoler og ikke minst krone på hodet og jeg skulle jo ha alt, så at håret forsvant var jo totalt krise. Lite visste jeg at de små fjonene mine i bakholde holdt på å danne reir og at moren min egentlig gjorde meg en tjeneste. Den dag i dag har jeg langt og tykt hår og det hadde kanskje ikke vært sånn hvis moren min ikke bestemte seg for å "starte" håret mitt på nytt om man kan si det^^

  Men tilbake til dette prinsesse syndromet som fortsatt lever i meg den dag i dag. Kan jo si at jeg har et lite annet syn på hva en prinsesse er i dag. Det handler ikke lenger bare om hvordan en prinesse skal se ut, men følelsen. For jeg er sikker på at det er flere av oss som har følt oss ganske på toppen av verden når din kjære overrasker med en romantisk kveld.

  Det er vel den følelsen jeg er ute etter den dagen jeg gifter meg og ganske sikker på at jeg vil få. Jeg klarer ikke helt forstå hvor heldig jeg er som skal få dele livet mitt og en slik dag med han jeg elsker så høyt. Jeg gleder meg veldig, og vil egentlig bare at sommeren skal komme. Men før den tid, er det en del praktiske ting som skal være på plass, så det er kansje litt greit at det ikke er like rundt hjørnet. En av de tingene er meg selv og huden min.

  Jeg har jo lyst til å være prinsesse denne dagen, fin skjole, fint hår, kanskje ikke krone, men hodepynt og jeg har lyst til å føle meg vel fra topp til tå. Selv om jeg har sminke på og kvisearrene mine kanskje ikke er synlige for andre enn meg selv, er det bare den følelsen av å ha en fin hud. Føle at alt er on point, også huden min. Ikke minst er det sommer og sminke genrelt på sommeren, er noe jeg vil unngå, da jeg synes det blir litt mye i varmen. Da er det greit å ha en hud man føler seg komfortabel i, uten sminke.

  Fikk i starten av svangerskapet en del hormonelle kviser som har satt sine spor. Det er ikke super ille, men likevel nok til at det å gå uten sminke, er litt ukult. Jeg har derfor kjøpt meg en skin roller fra swissclinic som jeg skal teste ut, kanskje dette kan være reddningen før pryllupet og generelt sommeren. Jeg har akkurat begynt med behandlinge, så regner med at det tar noen måneder før jeg ser det endelige resultatet. Håper og tror at huden min blir litt bedre og jeg kan begynne å føle meg vel uten sminke igjen. Spørsmålet er om noen har erfaring med denne og evt kan dele hva de synes?  Ha en fin dag:)

   

 • 23.02.2016 kl.13:29
 • Hudpleie
 • 0 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no