oppskrift // Instant iskaffe

 • 06.10.2017 kl.19:00

// Reklame

Instant iskaffe med vaniljesmak høres vel ikke så feil ut? For det er det ikke heller! Det er faktisk supergodt og sååå enkelt at til og med jeg får det til^^ Uansett så er dette enklere enn vanlig iskaffe og mye raskere, da mye kan gjøres dagen før.

Dette trenger du:

En form til å fryse isbiter

Favorittkaffen din

En scoop med Forever Ultra med vaniljesmak

Et glass med melk

Begynn med å trakte din favorittkaffe og kjøl den deretter ned. Hell kaffen over i formen og legge den i fryseren over natten.Neste morgen tar du isbitene av kaffe (jo fler jo sterkere) og har over i et glass. Bland en scoop med Forever Ultra med vaniljesmak sammen med et glass melk og hell over isbitene. 

På en 123 har du en god og sunn iskaffe hvor du kan styre styrken, i tillegg kan du lage opp noen ekstra isbiter, slik at du har over flere dager. Et lite tips er å variere på hvilken kaffe du bruker, slik at det blir noe nytt hver dag:) Du kan selvfølgelig bruke Forever Ultra med sjokoladesmak også:)

Forever Ultra Vanilje får du kjøpt HER

Nettbutikk: HER // Facebookside Forever Living: HER // Facebookside blogg: HER

 • 06.10.2017 kl.19:00
 • inspirasjon
 • 3 kommentarer
 • Vil du jobbe sammen med meg?

  • 06.08.2017 kl.20:12

  Vil du jobbe sammen med meg?:D

  Jeg er på utkikk etter tre personer som ønsker å jobbe sammen med meg! 

  Om du ønsker deg mer tid i hverdagen, ønsker deg en ekstra inntekt, eller ønsker å jobbe deg opp og frem til ditt eget foretak, kan jeg hjelpe deg med å nå disse målene. Store deler av jobben skjer over nett, så det er fult mulig å kombinere med fulltidsjobb, deltidsjobb, eller hjemmeværende situasjon. Du legger oppe arbeidsdagen og tilpasser den din hverdag slik DU ønsker det! Ta kontakt med meg, eller legg igjen en kommentar så kontakter jeg deg!:)

  Veiledning og oppfølging får du av meg! Gleder meg til å høre fra deg!:D

   

 • 06.08.2017 kl.20:12
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Oppskrift på en god morgen!

  • 30.07.2017 kl.09:13

  // Reklame

  Da er jeg tilbake etter to dager. Jeg beklager, men jeg må ta disse bloggpausene nå og da på grunn av problemer med rygg og nakke. Som tidligere nevnt blir det verre, når jeg sitter foran en skjerm å skriver. Men jeg blir som regel ikke lenge borte:)  Søndag og jeg er klar for en etterlengtet hviledag. Klar for å ta morgenen i mitt eget tempo, ikke minst ta en laaang dusj! Når Martin er hjemme må jeg benytte meg av muligheten til å bruk litt ekstra tid på meg selv. Jeg er flink til å sørge for at andre får den pleien de skal ha, så jeg må være flink til å pleie meg selv litt også. Det trenger ikke være store greien som får en sliten mor til å føle seg litt freshere. I dag er det den velduftende Avocado face & body soap fra Forever Living. 

  Såpestykker fra Forever Living lukter ikke bare fantastisk godt, men er så mild at det kan brukes både på kropp og i ansikt. Akkurat i dag har jeg som sagt ikke planer om å haste meg gjennom en dusj, men to i ett er veldig greit de dagene ting må skje litt fort. Martin er også veldig glad i denne såpen og det er ikke ofte vi liker samme produkter på den fronten, men denne er unntaket. Veldig greit, da vi slipper å kjøpe to forskjellig produkter. Nå trenger vi bare  å forholde oss til denne!

  Denne kan kjøpes HER!

  Ønsker dere en strålende søndag, så snakkes vi mer i morgen!

 • 30.07.2017 kl.09:13
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Følge meg på Instagram for oppdateringer og inspirasjon!

  • 27.07.2017 kl.11:59

  FOREVER LIVING_ODADNYGAARD oppdaterer jeg daglig med med flotte produkter fra Forever Living, hvordan du kan bruke de og ikke minst hvordan de inngår i min hverdag. Tilbud, tips og råd legges også ut her!

   

  ODADNYGAARD oppdatere jeg om innlegg på bloggen og mitt daglige liv som mamma til lille William! 


   

 • 27.07.2017 kl.11:59
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Hva er "ditt hvorfor"?

  • 25.07.2017 kl.23:01  På søndag var jeg hos mamma og min kjære lillesøster Kamisa. Der arrangerte lillesøster et motivasjonskurs jeg fikk utrolig mye utbytte av. Vi snakket om hva som motiverer oss, hva slags mål vi har, og kanskje det viktigste av alt! Hvordan holde på motivasjonen når vi første har funnet den. For i en verden der man møter motgang, nedgang og nesten hinder i mer eller mindre grad hver dag, er det lett å falle ut og miste den lille stemmen som pusher deg fremover. Hvordan kan vi forhindre at det skjer, forhindre at man gir opp halvveis til mål?

  Da jeg startet med Forever Living var det mye snakk om å finne sitt "hvorfor" Hvorfor vil du drive med dette? Hvorfor vil du lykkes? Det må jeg er innrømme at jeg hadde et enkelt svar på. Familien min og viktigst av alt lille William. Få mer tid og overskudd til å være den mammaen jeg har lyst til å være. Føle at jeg er til stede og ikke begravd i ryggsmerter. Så fra starten var motivasjonen der og for meg var den ikke vanskelig å finne. Det som er vanskelig er å beholde den, ikke la seg selv skli ut fordi det kanskje går litt sakte i starten, eller det tar litt tid før man får skikkelig flyt i sakene. Jeg fikk mange gode råd på kurset som jeg nå tar i bruk og bare etter noen dager kjenner at det fungerer. 

  Lag deg en morgenrutine! // Det trenger ikke være store greien, men bare en liten ting som du skal gjøre hver dag og helst til samme tidspunkt. For meg med barn er det ikke alltid like lett å gjøre morgenrutinen til samme tidspunkt, men det jeg gjør er det samme hver dag. Jeg starter med å ta morgenstellet på William og i mens han spiser frokost og ser på brannmann Sam, rydder jeg leiligheten. En ryddig leilighet gir meg ro og den kreative delen i meg begynner å våkne. Det viktigste og tanken bak morgenrutinen, er å få dagen i gang, at man skal slippe å våkne hver morgen og gruble på hvor man skal begynne. Når dagen først er i gang, er det lett at energien man får, forplanter seg videre utover dagen og holder motivasjonen oppe. 

  Skrive en dagsplan // Når morgenritualet er unnagjort setter jeg meg ned med en kopp kaffe og skriver ned dagens gjøremål. Helst skal man skrive ned tidspunkt, men nok en gang som småbarnsmor har jeg kun holdt meg til oppgavene. Jeg skriver vel og merke rekkefølgen oppgavene skal gjøre i. Jeg skriver alt, fra når jeg skal dusje, spise og jobbe. Det hjelper å holde meg strukturert gjennom dagen, i tillegg er det veldig motiverende å krysse av på en liste.

  Ta en fridag // Det er lett at det blir mye og det er greit å ta seg en fridag nå og da. En dag du planlegger å ikke gjøre noen ting. Lufte hodet litt og tømme idelagret og gjøre plass til nye. Hos meg tar det ikke lang til før nye kreative ideer titter frem og når jeg starter på en ny dag, har jeg masse å jobbe med. 

  Det er vondere å la være å gjennomføre det, enn å gjennomføre // Med det menes at konsekvensene for ikke å jobbe med å nå målene dine er vondere en å faktisk gjør det. Dette handler mer om at man noen ganger må gjøre ting som er skummelt, ting utenfor komfortsonen. Jeg har tatt kontakt med mennesker jeg ikke kjenner så godt for å høre om de er interessert i det jeg har å tilby, noe jeg synes har vært ganske skummelt. Nå i ettertid skjønner jeg ikke helt hva jeg var redd for og selvtilliten blomstrer. Jeg vet også at om jeg ikke hadde gjort det, vil jeg ikke nå målene mine. Det betyr at jeg må gå tilbake til er liv med vondt og null energi. Et liv med smerter og energimangel er vondere enn et liv hvor jeg kanskje må gjøre noe som er litt skummelt, men får lov til å nå målene mine og leve slik jeg drømmer om.

  Hent frem "ditt hvorfor" // Hvis jeg synes ting er vanskelig, eller noe ikke gikk helt som planlagt, henter jeg frem "mitt hvorfor" Da minner jeg meg selv på hvorfor jeg gjøre dette og at jeg ikke må gi opp. At jeg så inderlig vil nå målstreken og leve som jeg ønsker. Plutselig er motivasjonen der igjen og det som var vanskelig blir sett på som lærdom videre på veien. 

  Ny dag, en ny start! // Gikk ikke dagen helt som den skulle, lar jeg være å deppe over alt som ikke ble. I istedenfor fokusere jeg på at i morgen er en helt ny og blank dag. Da kan jeg starte helt på nytt og legge gårsdagens nederlag helt vekk. Det handler nemlig ikke om det du ikke fikk til den ene dagen, men at du prøver igjen dagen etter. Det er lov å starte på nytt!  Helt til slutt lurer jeg på hva som motiverer deg og hva du gjør for holde motivasjonen oppe? Hva gjør du for å finne motivasjon, når ting føles umulig? Og ikke minst hva er "ditt hvorfor"?

  Nettbutikk: HER // Facebookside Forever Living:HER // Facebookside blogg:HER

  Foto // miatasasen.com

 • 25.07.2017 kl.23:01
 • inspirasjon
 • 0 kommentarer
 • Siste fra Instagram!

  • 11.07.2017 kl.14:09

  Følg meg gjerne på Instagram // HER  Nettbutikk: HER // Facebookside Forever Living:HER // Facebookside blogg: HER

 • 11.07.2017 kl.14:09
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Drømmer meg bort!

  • 06.06.2017 kl.20:11

  // I samarbeid med bygghjemme.no //

  Huske dere at jeg snakket om den store husdrømmen min? Vel It's still going strong!^^ Og nå drømmer jeg meg bort i innredning og  alt jeg ønsker meg i en eventuelt nytt hus. Her hvor vi bor nå har vi egentlig et veldig fint bad som jeg er veldig fornøyd med. Men jeg håper og tror at når vi endelig får realisert ønske om noe større, så vil det også følge med et stort bad. Et bad hvor vi kan få plass til litt mer en vi gjør i dag. Jeg savner for eksempel et badekar og så kunne jeg tenke meg et dusjkabinett med massasjefunksjon. Tenk så deilig å stå opp og starte dagen med massasje, da må jo dagen bli god. Og for en trøtt og sliten mamma som meg så må det jo være rene himmelen å få senke skuldrene i sin egen "spa-avdeling". Jeg kjenner jeg gleder meg allerede!


  Ser det ikke fristende ut å tilbringe litt tid i en av disse? Det synes jeg og favoritten er den i klart glass, selv om den sorte også er veldig fin. Hvis du også er som meg og drømmer om en god start på dagen, eller en behagelig massasje før leggetid så har bygghjemme.no disse to og mange andre fine dusjkabinett. Jeg skal i hvertfall legg disse to i minne og håper jeg kan klikke en av dem hjem den dagen det blir aktuelt. Da blir det mange fine spakvelder!

 • 06.06.2017 kl.20:11
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Tips til en travel morgen

  • 26.04.2017 kl.22:24

  Sannheten er at jeg våkner nysminket og fresh. Jeg danser rundt i morgenkåpen min og kunne glidd rett inn i en reklame for en fancy hudkrem. Jeg er så fresh at jeg lukter blomster og friskt av morgendugg. Jeg er virkelig uimotståelig.

  Eller så våkner jeg med hestehalen på snei, putemerker i ansiktet, lukter innestengt soverom fordi man glemte å sette opp vinduet og en morgenkåpe med litt gulp fra gårsdagens 8 måneders spaghetti og kjøttdeig. Ja, vi går for den sistnevnte^^  Det er godt man har dusj og sminke for å si det sånn! Uten det hadde det nok ikke vært alle dager jeg hadde satt en fot utenfor døra. Men sånn er jeg! Noen ganger spankulerer jeg stolt og bare finner på en unskyldning om at jeg var så forferdelig trøtt og derfor ser ut som en troll, eller så gjemmer jeg meg bak et stort skjerf og en koselig dott på hodet. Haha, jeg kan si så mye som at det går mye i dott da^^

  Uansett så har jeg lyst til å komme med noen tips om hvordan man redder en morgen, når man bare måtte sove litt lenger, eller man rett og slett har forsovet seg. Man har ikke like god tid til å ta på masken som vanlig og håret kan man nesten bare drite i. Da er det veldig greit at det finnes løsninger for oss som bare måtte ha et kvarter til på øye.

  // Dusj i en fei //

  Ja, sett på nedtelling på mobilen i det du går i dusjen. Når den er ferdig skal du være ferdig påkledd og klar for neste steg. Jeg synes jeg blir mye mer effektiv når jeg vet at jeg har en tidsfrist.    // Dropp deler av rutinen //

  Dere er sikkert som meg og har en fast hudpleierutine med toner, serum, fuktighetskrem, øyekrem og hva man ikke har i ansiktet for tiden. Dropp deler av rutinene og fokuser på det viktigste! Fuktighetskrem og kanskje øyekrem om man bruker det.   // Contouring kan du bare glemme //

  Har du dårlig tid, må man sminke seg deretter. Jeg har faktisk egen sminke til dagene jeg har dårlig tid. Da kan jeg se fresh ut in no time! Farget dagkrem, pudder, solpudder i skinnen, maskara,brow gel og en enkel lipgloss gir en naturlig og fresh look. Greit du liker kanskje at øynene popper litt mer, men valget mellom en sur venninne som har ventet i en time og fancy øyesminke er ganske enkel.   // Ha med hårbørsten i veska //

  For oss som har langt hår, så tar det faktisk litt tid å gre igjennom. Derfor pleier jeg å ta med meg hårbørste når jeg skal ut av døra. Setter håret opp i en ok dott og grer håret når jeg når destinasjon. Masse tid spart

  // Ta med frokosten //

  Ta med noe enkelt til frokost og spis den på veien. Om man ikke rekker å lage en brødskive, så fungerer frukt og bær frem til man for ordnet seg noe bedre.   

  Hva er dine beste tips til en travel morgen?

 • 26.04.2017 kl.22:24
 • inspirasjon
 • 8 kommentarer
 • Tips // en god morgen

  • 16.03.2017 kl.11:17

  Hvis det er noe jeg elsker, så er det å ha god tid på morgenen. God tid til å dusje, god tid til å sminke meg og god tid til William, hvis han skulle våkne samtidig med meg. Jeg liker å føle at jeg har tid til alt jeg vil og ikke haste ut av døra i full fart. Av erfaring så er det alltid noe som blir glemt eller ikke går helt som det skal, når jeg stresser. Men for at jeg skal kunne ha den gode morgenen jeg ønsker, så er det noen punkter jeg pleier å følge.   Alarm
  Jeg setter alltid alarmen på ti minutter før jeg egentlig trenger å stå opp. Da kan jeg ligge å våkne til neste alarm ringer og jeg må dra meg opp. Jeg setter også på alarmer, når jeg må begynne å sminke meg, når jeg må gå ut med Luna og når jeg må gå. Da har jeg full kontroll og kan slappe ordentlig av mellom alarmene.

  Legge frem klær
  Klærne jeg skal ha på meg legger jeg frem dagen før. Da slipper jeg å lete etter noe å ha på meg, halvvåken og ukonsentrert. Jeg slipper også den evige jakten på to like sokker tidlig på morgenen. Det å holde styr på sokker er jeg bare ikke god på^^

  Frokost
  Før pleide jeg å dra på jobb uten å spise frokost  og har etter lang tid funnet ut at det bare er tull.  Jeg er vel og merke ikke sulten de første timene, men plutselig melder den seg og der står jeg uten noe å spise og langt unna lunsj. 
  Nå forbereder jeg frokosten dagen før, eller i hvertfall sørger for å ha noe å spise på vei til jobb. 

  Sminke meg
  Jeg merker at det er stor forskjell på de dagene jeg setter av tid til å sminke meg og de dagene jeg velger å sove litt lenger. Når jeg sminker meg føler jeg at jeg får tid til å våkne, tenke over hva jeg skal i løpet av dagen og forberede meg! Når jeg velger å la være, føles det som om alt går litt for fort. 

  Ut med hunden
  Luna må jo ut uansett ut, enten det er en god eller dårlig morgen. Men det å få litt tid ute uten å stresse over å rekke en buss før jeg må gå, er like godt for meg som for Luna. Det er ikke alltid Luna er klar for å gå ut, når jeg begynner tidlig, men jeg pleier å få henne med til slutt! Syvsover<3  Det er sikkert mange gode måter å starte en god morgen på, men disse punktene passer for meg. De gir meg tid, energi og en positiv følelse før dagen setter i gang for fult. Hva må til for at du skal ha en god morgen?

  Kontakt // oda_davidsen@hotmail.com

 • 16.03.2017 kl.11:17
 • inspirasjon
 • 12 kommentarer
 • Se hva vi drømmer om!

  • 18.02.2017 kl.12:25

  Hei og god lørdag!  

  Det blir dessverre ingen oppskrift i dag, da jeg ikke har vært i form til verken å lage middag, bake, eller noe som helst. Men jeg lover å komme sterkere tilbake neste lørdag, og da med noe søtt. Så det er bare å glede seg! 


  Inspirasjonsbilde vi har tatt utgangspunkt i. Bilde: IKEA


  I går gjorde vi noe veldig spennende, eller jeg synes det var spennende i hvert fall. Vi har nemlig tegnet opp drømmekjøkkenet! Ideen fikk jeg da en venninne av meg fortalte at hun og samboeren har store planer om å pusse opp kjøkkenet. Jeg ble selvfølgelig misunnelig og når de snakket om at de skulle tegne opp kjøkkenet deres på IKEA , slo tanken meg. Det kan jo vi også gjøre!

  Kjøkkenet vårt fungerer helt fint i dag, men vi føler det ikke er helt oss. Dessuten dekker ikke skapplassen og måten det er satt opp våres behov. Vi har vel og merke ikke råd til å pusse opp akkurat nå, men å få satt tanker og ideer på papiret, pluss få et lite prisoverslag, koster ingenting. Det gir oss bare en pekepinn på hva vi må ut med og hva vi må spare for å nå målet. Vi legger på en måte ut en "gulrot" til oss selv. 

  Bilde fra Ikea kjøkkenplanlegger


  inspirasjonsbilde:IKEA

  Vi er ikke helt ferdig med å planlegge hvordan sluttresultatet skal se ut, men dere skal i hvert fall få se det vi har kommet frem til foreløpig. 

  Vi ønsker oss et kjøkken med masse benkeplass, så både store og små kan lage mat sammen. Vi elsker jo å kokkelere, men sånn som kjøkkenet vårt er i dag, er det rett og slett for lite plass. Vi blir stående oppå hverandre å lage mat, og da forsvinner mye av opplevelsen.

  Vi ønsker oss rene hvite rektangulære fliser på den store tomme veggen over benken med koketoppen. Der vil vi montere hyller, knagger og stenger, slik at vi kan henge opp/plassere kjøkken redskaper, urteplanter og alt som hører hjemme på et kjøkken og som tåler å se dagens lys. 


  Henge ting på veggen, er både praktisk og stilig! Inspirasjonsbilde: IKEA

  Utover det går vi for fargen grå og benkeplater i kvarts (marmormønster). Lenger har vi ikke kommet, men skal oppdatere dere, når vi har fått alt ned på papiret akkurat slik vi vil ha det. Dette kommer til å bli så fint, den dagen vi får det til. 

  Btw! Det er ikke noen som vet hvor man kan få tak i et blandebatteri i rustikk gull? 

  #interiør #blogg 

  Facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagram: odadnygaard

 • 18.02.2017 kl.12:25
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Hjemme hos oss // stua

  • 16.02.2017 kl.15:53


  Hei dere!

  Nå synes jeg vi har fått det fint her hjemme og jeg ønsker å vise dere stua. Det er fortsatt ting vi ønsker å pusse opp og gjøre noe med, men det vi har gjort er vi veldig fornøyde med. Det har vært mye planlegging og ikke minst må vi ha vært tålmodige. Det er mye jobb å male og fargen man velger skal man leve med en stund, så valget må tenkes nøye igjennom. Ting som henges på veggen, eller møbler som skal kjøpes og plasseres er som regel dyre og derfor er valget også der noe vi ville smake litt på først. Men nå etter tre år, begynner vi å se at det har lønt seg. 

     Det å bruke feriepengene på oppussing i stede for å reise på ferie, har til tider ikke føltes helt kult, men det har vært viktig å komme hjem til en leilighet som er våres og som føles som hjemme. Derfor har ferien måtte vike, og nå begynner vi endelig å se resultatet. Vi har endelig kommet frem til fargene vi ønsker å fokusere på og hvilken stil vi ønsker å ha. Vi har også fått skaffet oss litt smånipps og bilder, som setter kronen på verket. Jeg er fornøyd!   Til nå er det stua, gangen og badet som er så og si helt ferdig,minus noen lister her og der. Barnerommet, gjesterommet, soverommet og kjøkkenet er fortsatt noe vi tenker på og ikke helt har bestemt oss for hvordan skal se ut til slutt. Barnerommet lar vi være nøytralt og har ikke tenkt til å gjøre så mye mere med foreløpig, slik at William selv kan velge farge og hvordan han vil ha det i fremtiden. Nå er det, det et lite barn trenger der, og det får være greit. 

     Før vi gjør noe videre nå, vil vi prioritere en ferie. Kanskje ikke i år oppi alt som heter permisjon og den slags, men kanskje neste år. Uansett så vet jeg nå, at den gangen vi drar på ferie så kommer vi hjem til en leilighet som føles som hjemme og er vår.

  #home #interiør #stua #dekor

  instagram: odadnyggard

  facebook: odadavidsen.blogg.no

   

 • 16.02.2017 kl.15:53
 • inspirasjon
 • 14 kommentarer
 • Valentines tips på etterskudd!

  • 14.02.2017 kl.21:26  Det blir et lite tips på etterskudd, da jeg regner med at mange allerede har planene klare for valentines. Martin leser bloggen min, så kunne ikke dele det før, da overraskelsen ikke hadde vært veldig mye til overraskelse. Men dette tipset må jo ikke brukes på valentinesday, det kan like gjerne brukes på noens bursdag eller om man ønsker å gjøre noe spesielt for en person man er glad i. Det må heller ikke gjøres romantisk, men tilpasses en god venninne, kompis, mamma, eller pappa.   Ideen dukket opp da jeg var ut å lette etter en liten gave til Martin. Jeg fant dessverre ingenting, men hadde jo fortsatt lyst til å gi han en liten oppmerksomhet. Jeg vet jo hva han liker, så jeg fant jo egentlig noe, men det ble altfor dyrt til å gi i valentines gave. Det var da jeg kom over disse søte kortene fra Lagerhus og ideen om en liten skattejakt kom frem i lyset.

  På kortene skrev jeg små ledetråder og gjemte rundt i leiligheten. På kortene stod det også søte små kjærlighetserklæringer i tillegg til å lede til en skatt. Skatten var ikke noe annet en blomsterbukett, men det handlet ikke så mye om blomstene, men spenningen med å finne de. 


  Jeg synes det var veldig moro å ordne istand og så var det veldig hyggelig å se at Martin ble så glad. Det trenger ikke å være så dyrt for å glede noen. Noen ganger holder det med en god ide og litt kreativitet. 

 • 14.02.2017 kl.21:26
 • inspirasjon
 • 4 kommentarer
 • Gjør en forskjell på morsdagen!

  • 09.02.2017 kl.18:00  Den varmen som finner veien helt ut fingertuppene, når den lille ler, eller smiler. Den lille "stemmen" som vekker deg om natten, to sekunder før den lille i det hele tatt har begynt å gi lyd fra seg. De utallige timene man føler at man bare kan stirre på den lille, og ikke kjede seg i det hele tatt. Stikket i hjertet, når den lille har et mareritt, eller den vonde følelsen man får, når man ser at den lille har vondt og man ikke får gjort stort med det. Det er morskjærlighet, på godt og vondt!

  Jeg har jo vært forelsket og kjent kjærlighet mange ganger før. Men den kjærligheten jeg har til William, kan ikke sammenlignes med noen form for kjærlighet jeg har kjent på tidligere. Den er vanskelig å forklare og tror det er en av de tingene i livet man må oppleve for å forstå. Det er også den mest smertefulle kjærligheten, fordi man går rundt å er så bekymret hele tiden. Jeg tror ikke jeg er noe mer redd enn gjennomsnittet, men jeg må inn å sjekke om alt er bra med han, flere ganger om natten. Jeg har også et sterkt behov for å passe på HELE tiden. Det er vel en del av det å være mamma, og selv om det går litt utover nattesøvnen, så ville jeg ikke vært foruten.   Jeg merker også morskjærligheten på en annen måte. Jeg har alltid vært engasjert i barn utenfor den trygge vesten, der det ikke alltid er like lett å være barn. Jeg har støttet mange organisasjoner, men det var først da jeg ble gravid at jeg skaffet meg et fadderbarn. Da William kom til verden bestemte jeg meg for støtte litt til. Jeg kjente det i magen, da jeg så barn andre steder i verden som ikke hadde det bra, før jeg fikk barn. Men nå kjenner jeg det dypt inn til benet og det er nesten så jeg ikke orker å ta virkeligheten innover meg. Tenk om det var mitt barn, tenk om det var William som var i en vanskelig og umenneskelig situasjon?. Jeg kjenner tårene sitter løst og jeg skulle så inderlig ønske jeg kunne sørge for at alle barn, fikk være barn under trygge og gode forhold. Jeg kan ikke hjelpe alle, men jeg kan gjøre en innsats og det kan du også.  Jeg spurte moren min her om dagen hva hun ønsket seg til morsdagen, og jeg fikk tilsendt et gaveønske. Et gaveønske jeg håper flere vil benytte seg av i stede for dyre smykker, gavekort, eller hva man nå kjøper til moren sin til morsdagen. Et gaveønske som kan gi en bekymret mor visshet om at barnet overlever, der det ikke er lett å være mamma eller barn. Gi mor og barn i en allerede tøff verden, håp og en bekymringsfri start på livet. Gi 250 kr til en startpakke til mor. Du kan lese mer om hva pakken inneholder og jobben Unicef gjør HER. Gi moren din en gave med mening, en gave hvor du vet at man i hvert fall har gitt en ny verdensborger en sikker begynnelse og forhåpentligvis en fremtid. 

 • 09.02.2017 kl.18:00
 • inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Null kontroll

  • 31.01.2017 kl.18:00


  Dere vet de dagene hvor man våkner og man føler det er noe man skal, men absolutt ikke husker hva? Rett og slett null kontroll! Vel sånn våknet jeg i dag, og jeg var sikker på at jeg kom til å få en telefon fra noen om at jeg egentlig skulle ha vært et sted. Heldigvis skjedde ikke det, allikevel sitter jeg med en følelse av at det var noe jeg skulle ha gjort. Litt irriterende, da jeg hater å ikke ha kontroll. Jeg vil ikke kalle meg noen kontrollfreak av den grunn, men jeg liker å ha en viss oversikt over avtalene mine, og når de skal skje. Jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste som foretrekker det, am I right?

  Jeg har flere hjelpemidler som gjør at jeg lettere kan ha kontroll på ting jeg skal gjøre, hva vi skal ha til middag osv. Når jeg var hos min svigerfamilie i jula tipset min svigermor meg om en smart og artig kalender. En kalender som gjør det enkelt for hele familien å få en god oversikt over ukens happenings. Jeg falt jo pladask for denne, da jeg trenger litt over gjennomsnittet hjelp til å huske alt som må huskes. Når svigermor i tillegg tilbad seg å spandere den på oss, så sa jeg ikke nei takk! En sånn en ville jeg ha 

     Jeg merker at med en artig måte å organisere hverdagen på, så blir det også lettere å sette seg ned og faktisk gjøre det. Jeg og Martin har snakket om det flere ganger, at vi skal ha en form for familiemøter. Der hvor vi for det første skal kose oss, kanskje spille et spill sammen (det blir jo enda morsommere, når William blir litt eldre) og deretter planlegge middager, og se over hva ukas agenda er. Da får alle være med å bestemme og komme med innspill. Blir spennende å se om vi får det til, men en ting er sikkert, og det er at kalenderen skal bli flittig brukt.Planlegging er overraskende gøy med de rette hjelpemidlene!

   

 • 31.01.2017 kl.18:00
 • inspirasjon
 • 1 kommentar
 • tise

  • 07.01.2017 kl.16:00

  Jeg har skaffet meg en konto på en app som heter Tise og ble helt overrasket over hvor enkel den var å bruke. For de som ikke vet hva det er, er det en app hvor man kan selge klær, interiør og annet moro man selv ikke trenger lenger, men andre kanskje ha bruk for. Det som også er veldig fint med denne appen, er at du kan velge om du vil beholde pengene selv eller om du vil donere til UNICEF. Da kan du bli kvitt de gamle kjolene du irriterer deg over I klesskapet, samtidig støtte en god sak. Jeg kaller det å slå to fluer i en smekk:) 

  Jeg skaffet meg egentlig denne appen for lenge siden, men ble aldri til at jeg la noe ut. Etter å ha snakket med en venninne som allerede hadde solgt litt, så ble jeg inspirert til å utforske litt nærmere. Hva har jeg lastet ned? Og er det så tungvindt som jeg så for meg? På det siste spørsmålet kan jeg helt klart svare at nei, det var det ikke. Enklere måte å få solgt unna litt plagg og ting man ikke bruker lenger, skal du se lenge etter. Jeg elsker denne appen og ser for meg at jeg kommer til å ha en liten raid i klesskapet for å bli kvitt alt jeg vil bli kvitt veldig snart. Uansett så anbefaler jeg denne appen på det varmeste. 

  Last ned appen,sjekk ut plaggene jeg har lagt ut:) navnet mitt på tise er: @odibo

      

 • 07.01.2017 kl.16:00
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • et alkoholfritt alternativ

  • 06.01.2017 kl.18:15

  Det å blir gravid betyr ikke at man må takke nei til alt som heter fest og moro, men alkoholen må man holde seg langt unna. Under min graviditet orket jeg ikke de største festene, men når venninne mine inviterte til litt mindre og koselige bursdagsfeiringer var jeg ikke vond og be. Jeg ville jo høre det siste innen sladder og være sosial selv om jeg gikk rundt med lille William i magen. Det var jo alkohol på disse festene selvfølgelig, men selv om jeg måtte holde meg unna betydde ikke det at jeg ikke kunne få noe god i glasset. Det gode måtte bare være uten alkohol. 

  Egge gård sin liereple eplemost er noe jeg nøt under graviditeten og nyter enda i dag. I dag ammer jeg, så jeg må fortsatt holde meg unna, selv om jeg kan gjøre noen få unntak. Det er sjelden jeg tar meg slike friheter da jeg foretrekker å amme fremfor å gi morsmelkerstatning, men skulle det være en anledning (nyttårsaften) hvor jeg får lyst til å ta meg et glass vin eller to så er muligheten der. Her hjemme er det lite alkohol og når Martin finner frem vinflasken en lørdags kveld, tar jeg frem eplemosten. Det som er så fint med denne, er at den er lett å få tak i, og at den passer like godt til kun å drikke, som den passer til mat. Så vil man av en eller annen grunn holde seg til noe alkoholfritt, men noe godt og litt ekstra, vil jeg anbefale denne. 

        Frisk og god erstatning til alkohol!

 • 06.01.2017 kl.18:15
 • inspirasjon
 • 4 kommentarer
 • julegaven fra Mosybox

  • 29.12.2016 kl.21:43

  Mosybox denne måneden gikk over all forventning og inneholdt produkter fra to av mine favoritt merker når det kommer til både barn og interiør. Smekke fra Cam Cam, klut, skål og en sleiv fra Bloomingville. 

  Mosybox er en boks vi mottar hver måned for ca 300kr. I den kommer det leker og produkter til barn av høy kvalitet. Boksene tilpasses etter alder og kjønn. I starten er det også gode produkter til mor som for eksempel ammete og ammeinnlegg og denne gangen en sleiv. Jeg elsker denne boksen, da det er som å få en liten julegave hver måned og når det tikker inn en Mail om at boksen kan hentes på posten blir jeg selv som et lite barn igjen. 

  Var det ikke mye fint! Gleder meg allerede til neste boks og flere bokser fremover:)

   

   

   

   


   

 • 29.12.2016 kl.21:43
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Noen tips til de nybakte foreldrene

  • 23.12.2016 kl.19:50

  Yes! Nå har jeg vært mamma i litt over fire måneder og har fått en litt bedre oversikt på hva man trenger som nybakte foreldre og hva som bare var tull å bringe inn i hus. Det finnes utallige lister der ute på hva som kan være lurt å ha og mye av det på listene er faktisk ganske greit å ha, men noe er også bortkastede penger. Jeg velger å fokusere på det som viste seg å være lurt, men har også konkludert med at det finnes ting som ikke står på noen liste jeg har lest, som jeg virkelig har fått bruk for.

   

   

  Smokkholder

   

  Veldig greit å ha, når eller hvis babyen begynner med smokk. Det er forferdelig irriterende når man er ute og den siste rene smokken man hadde i stellevesken spyttes ut, og detter på bakken. Fikk erfare da jeg hadde glemt å ta med smokkholder på flyplassen, hvor praktisk den egentlig er. Jeg hadde vel med 10 smokker og ALLE ble brukt. Helst ha flere smokkholdere, slik at man alltid har med seg en, eller har en ekstra om en skulle blir borte.

   

   

  Flekkfjerner

   

  Det kommer til å skje! Alt tyter ut av bleia, og klærne blir fulle av bæsj. Det eneste som fjerne de gule fine flekkene du står igjen med, er en god flekkfjerner. Hva man synes er best, er veldig individuelt, men at man trenger en er det ingen tvil om^^

   

   

  Bleieposer

   

  Dette er noe jeg nylig fant på butikken og har hatt god nytte av. Når man er på besøk og det er på tide å skifte bleie, så er det ikke noe særlig å legge igjen bæsjebleia i søppelkassen på badet. En sånn bleie gjør det fort ukoselig å gå inn på toalettet, hvis man ikke har en bleiebøtte, noe de uten barn eller barn som er små som oftes ikke har. De er også praktiske å ha skitten tøy i.

   

   

  Det er jo selvfølgelig individuelt hva hver enkelt synes er praktisk og ikke. Det viktigste er at man ikke blir for opphengt i alle listene som er der ute, men prøver seg frem og finner ut hva man trenger på veien. Da slipper man å bruke penger på unødvendige ting;)

   

   

   

   

 • 23.12.2016 kl.19:50
 • inspirasjon
 • 0 kommentarer
 • Frukt og bær i sommervarmen

  • 02.06.2016 kl.21:09   

  Nå skal ikke jeg klage på varmen, fordi jeg synes ingenting er bedre en det fine være vi har nå, men kan ikke la være å bli litt daff og tiltaksløs. Det kan kanskje ha noe med at man ikke vil noe annet enn å nyte finværet fremfor å gjøre husarbeide som jeg så absolutt burde ha gjort. Men nå er det ikke sånn at vi har så fint vær som nå gjennom hele sommeren her til lands, så det gjelder vel å nyte det når det er her. Jeg håper selvfølgelig på en super sommer og spesielt på bryllupsdagen selvfølgelig:)

  Luna derimot er ikke så glad i varmen stakkars. Turene ut må foregå tidlig på mornigen og etter solnedgang, da det er altfor varmt for henne. Prøvde oss en tur ut på lekeplassen for å leke litt tidligere i dag og det endte med at hun bare ble liggende under en benk og pese. Da gikk vi heller inn i den litt mer svale leiligheten og så får jeg prøve igjen nå snart. God jeg har bestilt kjøleteppe til henne, får bare håpe det kommer så fort som mulig. Stakkars lille <3

  I dag kom samboeren hjem med en av mine største kravings, nemlig jordbær. Vil du se et smil på denne jenta, er jordbær løsningen^^ Vil i den sammenheng komme med et lite tips i sommervarmen. Jeg er en av de som mister litt matlysten når det blir så varmt, til gjengjeld så kaster jeg meg over kjøleskapet når det har blitt kveld og det er mye svalere. Da våkner den sulte ulven i meg^^ Men selv om det er varmt, så må man jo spise og da er bær og frukt et godt alternativ.


  Jeg er jo personlig veldig glad i melon og jordbær og nå på sommeren er jo melon ekstra god, eller jeg forbinder melon med sommeren. Det er lett å få i seg, sundt og søtt. Fint hvis man har litt søtsug som jeg har om dagen^^
  Dette er selvfølgelig veldig godt med fløte, men om man ønsker en litt sunnere variant, så er kan melk være løsningen. Uansett hvordan du liker det, er det ingenting som sol, varme og friske fristelser:)

  Hva liker du å spise i sommervarmen?

   

 • 02.06.2016 kl.21:09
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Sen inspirasjon

  • 17.05.2016 kl.21:09

  //dagens servietter

   

  Nå nærmer 17 mai feiringen seg slutten hos de fleste og uansett om den fortsetter, så er var vel 17 maibordet klart i dag morges, om ikke allerede i går. Dette blir en litt sen inspirasjon av hvordan man kan gjøre det litt kreativ med serviettene under en slik feiring. Selv om akkurat denne varianten ikke trengs igjen før om et år, så må det jo ikke være bånd med rødt, hvitt og blått, det kan jo like gjerne være et nøytralt i hvitt og noen helt andre servietter. Med andre ord, kan man leke seg med farger utifra hvilken anledning de skal brukes i. Jeg synes disse er fine alene, men fungere også å plassere bestikk i dem eller feste bordkort om man ønsker det. De var i hvertfall fine på bordet i dag og kommer sikkert til å bruke ideen flere ganger:)

  Flere gode ideer til dekorasjon til bord?

   

 • 17.05.2016 kl.21:09
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Ønskeliste til lille William

  • 16.05.2016 kl.14:00

  Det er jo et hav av utstyr til baby man kan velge mellom og jeg blir ikke helt klok på hva man trenger og ikke. Har funnet noen gode lister på nettet, så tror vel at jeg skal komme i mål til slutt, men om noen har noen gode råd på hva som var et must og hva som viste seg å være unødvendig, tar jeg det i mot med glede:)

  Babyklærne tror jeg vel nærmer seg i boks, da min kjære svigermor ga klar beskjed om at nå måtte jeg slutte å kjøpe inn mer klær til William, for det kunne hende det kom litt fra både dem og andre etterhvert^^ Nå har jeg jo kjøpt inn alt jeg synes var søtt på Lindex, H&M og Zalando, så skal nok klare å la være å kjøpe inn så veldig mye mer, men litt kan nok hende. Klarer jo ikke gå forbi alle de søte klærne som dukker opp i butikkene nå^^

  Vogn og bilstol er på plass og der hadde vi... eller jeg litt problemer med å finne ut hva vi skulle kjøpe, men valget falt på Stokke trailz noe som jeg nå er veldig fornøyd med. Den er like fin på kjøpesenteren som i skogen, hvis jeg skal tro på det jeg har lest. Og siden jeg og Martin liker å komme oss ut i naturen i ny og ne, følte vi at Stokke trailz var det rette valget. Så nå gjenstår bare resten^^

   

  //bildene er hentet på minikids.no

   

  Jeg har jo en liten ønskeliste da, hvilken vordene mor har vel ikke det?^^ Har funnet en søt butikk ved navnet Minikids og der har de så mye fint og veldig etter min smak. Selv om noen av det er litt vel dyrt for min lommebok akkurat nå og vi nettopp har brukt en del på vogn og bilstol, så får det bli med en ønskeliste en så lenge. Men kan nok tenkes at jeg unner men noe, vi får se:) Favorittene på ønskelisten er i hvertfall det utrolig søte bamseteppet, uroen, og det tykke stelleunderlaget.

  Vi har store planer om å komme oss på IKEA etterhvert også. Handle inn litt til babyen og litt til verandaen. Siden det blir litt besøk hos oss i sommer og jeg har store planer om at Martin skal feire bursdagen sin for en gangs skyld, så er det greit å ha en innbydene veranda hvor man kan slappe av å nyte solen. Det er mye som skal ordnes i sommer, men det er mest bare moro og koselig. Desutten kommer jo familien til Martin, så da blir det enda fler som kan hjelpe til med bryllup og andre ting vi trenger hjelp til, så tror dette skal bli bra:)

 • 16.05.2016 kl.14:00
 • inspirasjon
 • 0 kommentarer
 • Inspirasjon-lys

  • 29.02.2016 kl.15:05

  Jeg elsker lys og synes det er litt synd at leiligheten vår ikke er lysere. På grunn av det må man ta i bruk, lamper og belysning som gjør leiligheten litt koselig, når sola ikke titter innom rett og slett. Vi har snust på litt på dette med glødelampe og hvis vi får fingeren ut, blir nok noen hengen over stuebordet etterhvert. Synes glødelamper er utrolig fint! Men det finnes mye mer som kan sette det lille ekstra lyset på et rom.


   

  Inspirasjon hentet på Pinterest

   

  Det finnes jo så mange fine lysslynger og lamper at man vet nesten ikke hva man skal velge. Og i tillegg finnes det så mange artige ideer på hvordan man kan bruke de. Det kommer godt med siden vi skal bruke en del lysslynger til bryllupet og må finne noen å bruke de til etterpå. Hvordan belysning liker dere og har dere noen morsomme eller stilige ideer?

      

 • 29.02.2016 kl.15:05
 • inspirasjon
 • 1 kommentar
 • Hjemmelagd borddekor

  • 27.02.2016 kl.23:23

  Jeg vet det enda er en stund til sommeren og til den store bryllupsdagen, men siden jeg nå tilbringer mye av tiden hjemme, er det greit å ha noe å sysle med. Så bordekorasjonene er jeg i full gang med, eller vasene blomstene skal stå i om man skal være nøye på det. Jeg er jo som tidligere nevnt glad i gull og det er vel ingen overraskelse at det skal være noen gulldetaljer i bryllupet. Bryllupskaken skal også ha en diskret gulldetalj, så dette tror jeg blir bra:)  ble det ikke fint?:)

  Det er utrolig hva man kan få til med litt glitter og en billig vase fra Ikea. Jeg har valgt en vaske med små glitterkorn og en vase med gullflak. Konrasten mellom det veldig fine og det litt grove, gjør at to helt like vaser får forskjellig utrykk. Gleder meg å se de med blomster:)

 • 27.02.2016 kl.23:23
 • inspirasjon
 • 0 kommentarer
 • Dagens inspirasjon- red lips

  • 27.02.2016 kl.10:46

  Røde lepper er noe jeg skjeldent går med, men synes er forferdelig fint. Alt fra kraftig markerte lepper, til den litt mer myke sorten. Det som er så fin med røde lepper, er at de gjør mye av looken. Tenk deg at det er fredag og så bestemmer kollegane seg for å stikke en tur ut etter jobb og spør om du vil være med. På grunn av litt dårlig tid på morningen, rakk du ikke å sminke deg noe særlig, maskara og litt foundation var det du prioriterte. Du føler deg kansje ikke sminket for en tur på byen, men med litt rød leppestift, så komme du langt. Fokuset vil være på leppene dine og da gjør det ikke så mye at resten er litt mer dempet. Jeg synes nemlig ikke at for mye øyesminke og røde lepper hører sammen. Min mening er at det blir for mye, men det er noen mennesker som får alt til å se bra ut.  Inspirasjonene er hentet fra Pinterest.

   

  Alt fra rødtoner som heller mot oransj, til de som går mer mot rosa er fint. De blommerøde er også helt nydelige, men må ærlig innrømme at jeg enda ikke at funnet en jeg synes plasser meg men jeg finner den vel til slutt. Eier dere en rød leppestift og bruker dere den mye?:)

  Ha en super dag:)

   

 • 27.02.2016 kl.10:46
 • inspirasjon
 • 4 kommentarer
 • Dagens inspirasjon-gull

  • 26.02.2016 kl.11:27

  Gull kommer vel til å gå av moten sånn som alt annet, men jeg er ikke sikker på om jeg klarer å la det gå. Jeg elsker gull og spesielt når det kommer til interiør og dekor. Samboeren min er ikke negativ til gull, men han har nok følt at det blir litt mye. " Enda mer gull, Oda?" er jo noe jeg har hørt nå og da^^ Men sånn helt ærlig, for mye er ikke helt etter min smak heller, men våres definisjon på hvor mye, som er for mye er jo diskuterbart.

  Det er alltid litt gull her i heimne og jeg synes at jeg har funnet en fin balanse, samtidig som jeg er inneforstått med at kjøpes det flere dingsebommser i gull, så må noe av det jeg har fra før vike eller settes et annet sted. Synd for meg at det er så mye fin dekor der ute og selvfølgelig i gull^^  inspirasjonene er hentet fra Pinterest.

  Det er så mye fint der ute! Alt fra pynteputer, bestikk og veggdekor. Jeg skjenner fingrene mine klør etter å saumfare visse sider og klikke hjem en haug med dekor og ting til leiligheten, men jeg skal la være. Det er andre ting som må komme foran før jeg i det hele tatt kan vurdere å ønske meg et sett med bestikk i gull ( synes det er så fint). Men å la seg inspirere til en senere anledning, er lov og så håper jeg kanskje flere som er like begeistret for gull som meg også kan få noen ideer:)

  Ha en strålende dag!

   

 • 26.02.2016 kl.11:27
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Dagens inspirasjon-sommerhår

  • 25.02.2016 kl.07:13

  Selv om vi må beholde lua og pannebånnet på litt til, er det lov å se litt fremover. Jeg gleder meg i hvertfall til å slippe håret løs og ikke tenke på statisk luehår. Om vinteren, når jeg har tatt på meg lua beholder jeg den på så lenge det går, så sant jeg er på en plass hvor lue inne ikke er helt innafor, det blir for varmt, eller at jeg er hjemme rett og slett. Jeg er en av de som dessverre får floker bare jeg ser på håret mitt, så en lue i tillegg er jo ikke akkurat en fordel^^ så nå sitter jeg  drømmer om en lueløs hverdag.


  inspirasjonen er hentet fra Pinterest


  Og når lua legges på hylla for denne gang, er det jo så mye man kan gjøre. Alt fra enkle oppsattser til litt mer avanserte varianter, pynt eller ikke pynt. Man må heller ikke gifte seg for å pynte litt ekstra med blomster eller med en litt ekstra fin hodepynt. På sommerfesten med jentene, jobben, eller familie, er alt lov synes nå jeg. En tur på bye inviterer jo også til å gjøre litt stas på hårfrisyren. Jeg elsker det litt løse og enkle med mulighet til å legge til det lille ekstra hvis man skal noe spesielt.

  Ha en strålende dag!:)

 • 25.02.2016 kl.07:13
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no