hits

Det er lov å være litt negativ

 • 28.02.2017 kl.18:16Noe av det verste jeg vet,  er å høre "det hjelper ikke å tenke negativt" som om det å tenke positivt er løsningen på alt. Som om det å tenke positivt kan ta bort en dyp sorg, en depresjon eller klumpen i magen. Jeg vet jeg høres forferdelig negativ ut, og foretrekker egentlig selv å tenke lyse tanker. Men det er visse ting, eller situasjoner i livet man bare må stå i. Da hjelper det ikke å lete frem det lille gode, men man må tørre å kjenne på det som ikke er så godt, og jobbe seg igjennom det. 

Ikke misforstå! Har du ingen grunn til å gjemme deg under en mørk sky, så mener jeg at man kan ta seg sammen og kanskje prøvd å finne lyset i tunnelen. Men er det noe i livet som er vanskelig, vondt eller går dypere enn en dårlig dag, så er det da lov å være litt negativ. Hvis vi skal gå rundt og være så hinsides positiv hele tiden, så fortrenger vi kanskje følelser som trenger å bearbeides. Følelser som senere kommer frem på overflaten i form av en eksplosjon. Mennesker vi er glad i må tåle urimelig oppførsel fordi vi skal gå rundt å "smile" hele tiden. 

Er du et menneske som ser lyst på livet uansett hva, så er du heldig. Har du ingen mørke tanker, så være så positiv som du bare vil. Ingenting er bedre en positivitet og jeg selv opplever å få masse energi rundt mennesker som ser det gode i alt. Men er det noe under overflaten som gnager, eller som stikker dypere enn den kjipe følelsen man har på mandagsmorgen, så la deg kjenne på det. Ikke sett på et smil, eller en uekte fasade. Ikke være positiv fordi andre vil eller mener at du skal være det. Når du velger å være positiv, så skal det være fordi du vil det. For ingenting er vakrere en et ekte smil fordi innsiden også smiler. 

#meninger #tanker #mamma #blogg

Facebook: HER // Instagram: HER // Kontakt: oda_davidsen@hotmail.com

 

 • 28.02.2017 kl.18:16
 • Tanker
 • 4 kommentarer
 • Deilig å få natten på avstand!

  • 28.02.2017 kl.10:01  God morgen kjære dere!

  I dag har jeg tatt meg god tid i sengen, jeg har rett og slett ikke orket noe annet. Jeg hoster jo meg halvt ihjel i løpet av natten, så er ikke så mye energi igjen på morgenen. Nå har jeg vel og merke kommet meg opp og begynner så smått å bli klar for en ny dag. Deilig å få natten litt på avstand kjenner jeg:)

  I dag har Martin siste dag på jobb før han skal ut i en ukes ferie, før selve permisjonen begynner. Jeg synes det er kjempe hyggelig at han vil sette av litt tid før jeg skal tilbake på jobb, slik at både han og jeg får sovet ut, slappet av og kost oss sammen.  Men jeg skal innrømme at det blir rart å returnere til jobb, når man har blitt så vandt til rolige morgener med William. Men jeg tror det skal bli godt med litt voksentid også, og ikke hele tiden ha øyne i bakhode, og føle at jeg må følge med og passe på. Man tenker ikke over det før man har barnefri, men man er konstant på alerten og det tar en del energi altså. Nå er det Martin sin tur frem til juni, hvor jeg tar over igjen og skal være hjemme med han frem til barnehagestart i  august! Jeg kjenner jeg gleder meg til å få sommeren sammen med William, da forrige sommer gikk mye bort i smerter i sammenheng med svangerskapet. Jeg tror og håper denne sommeren blir fantastisk bra!

  Nå skal jeg få i meg litt frokost og så tar jeg bare dagen som den kommer!:) Noen som har noen spennende planer?

  Ha en super dag!

  #tirsdag #hverdag #familie #barn #blogg

  Facebook: HER // Instagram: HER // Kontakt: oda_davidsen@hotmail.com

 • 28.02.2017 kl.10:01
 • Hverdag
 • 6 kommentarer
 • Jeg ønsker meg en stor familie!

  • 27.02.2017 kl.19:54

  Jeg har alltid sett for meg en familie bestående av meg, Martin, våre to barn og Luna. Det siste barnet kommer vel og merke ikke før om noen år, men det er slik jeg har sett for meg familielivet. To barn og that's it! Men nå som jeg har hatt William i et halvt år, har tanken om en enda større familie vokst på meg.   Jeg elsker nemlig å være mamma! Jeg vet jeg ikke er alene om det, men jeg føler at det er det jeg har lyst til å gjøre i livet. Være mamma og kone, ikke så veldig mye mer. Jeg har ikke behov for å være på toppen på en arbeidsplass, eller reise verden rundt. Jeg har ikke behov for å finne meg selv, eller gjøre noe annerledes en sånn det er akkurat nå. Jeg føler jeg har funnet min greie! Jeg vil ha en stor familie!

  Bare fordi jeg føler familielivet er min ting her i livet, så mener jeg ikke at jeg kommer til å sitte hjemme med 4 barn, en hund, flere tonn med klesvask og arbeidsoppgaver. Jeg vil ta med meg familien på tur og oppleve verden sammen med dem. Jeg vil gjøre det alle andre gjør, bare med en stor familie i tillegg og jeg håper virkelig ønsket mitt blir til en realitet en dag.   Nå vet jeg jo ikke hva Martin tenker om dette og så må det jo passe. Vi kan ikke få barn, bare fordi vi, eller jeg ønsker oss det, vi skal jo ta vare på dem også. Det er viktig at vi har tid til en stor familie og at alle føler seg sett og hørt. Jeg ønsker meg en stor familie, men ikke til enhver pris. Men hvis jeg står i den posisjonen at det å ha fire barn passer en dag, så hvorfor ikke? 

  #mandag #familie #storfamilie #mamma #ønske #tanker #blogg

  Facebook: HER // Instagram: HER // Kontakt: oda_davidsen@hotmail.com

   

 • 27.02.2017 kl.19:54
 • Tanker
 • 6 kommentarer
 • Ukens planer!

  • 27.02.2017 kl.15:51

  God mandag til dere alle sammen! Er dere klare for en ny uke?

  Det er jeg og siden dette er min siste uke i permisjon for denne gang, skal den nytes til det fulle. 

  Eller så godt det går. Det er ikke så mye søvn å hente for tiden, med en liten en som våkner tidligere og tidligere. I tillegg har jeg begynt å hoste. Så mye av natten går med på små hosteanfall. Martin har jeg også klart å smitte, så er litt spent på hvordan denne uken blir^^ 

  Selv om det kan virke som om det blir en stille og rolig siste uke på grunn av litt laber form, betyr ikke det at jeg ikke skal kose meg. Jeg skal slappe av og lade opp til jobbstart neste tirsdag.  Jeg skal på kino med gode kollegaer på torsdag, og feire bursdagen min på lørdag. Høres ikke det ut som en koselig uke så vet ikke jeg! Hva skal dere forresten?:)  Ønsker dere en fantastisk start på uken og gleder meg til å høre hva slags planer dere har:)

  #mandag #nyuke #glede #mamma #blogg

  Facebook: HER // Instagram: HER // Kontakt: oda_davidsen.blogg.no

 • 27.02.2017 kl.15:51
 • Hverdag
 • 6 kommentarer
 • Cupcakes // Banan

  • 26.02.2017 kl.16:24  Jeg elsker å bake og tar gjerne på meg oppgaven og bake for andre om de trenger det. Jeg baker alt fra surdeigsbrød, kaker, cookies, muslibars og ja alt som er godt egentlig. Men jeg har en favoritt, en ting jeg liker å bake litt mer enn noe annet. Nemlig Cupcakes! 

  Det var derfor stor fryd da Kamisa (min lillesøster) skulle i babyshower og lurte på om jeg kunne bake cupcakes i den anledning. Jeg bakte to forskjellige og skal denne gangen prøve å inspirere dere med banan cupcakes.  Grunnoppskrift: 

  Du trenger:

  3,5 dl sukker

  2 egg

  3,5 dl mel

  1 ts. natron

  0,5 ts. salt

  1 ss kakao

  3 ss vaniljesukker

  1 ss hvitvinseddik

  1 dl matolje

  0,5 dl kremfløte

  2 dl rømme

  Sett ovnen på 175 C.  Slik gjør du:

  Pisk sammen sukker og egg.

  Bland alle tørre ingredienser godt sammen. Tilsett alt det flytende; olje, kremfløte, rømme og eggeblandingen.

  Rør alt godt sammen til en jevn røre.

  Ha røren i cupcakesformene (anbefaler å bruke et cupcakesbrett)

  Stek i ovnen ca. 15 minutter

  Cupcakes med banan:

  Følge grunnoppskriften, men tilsett 5 modne bananer. Tilsett litt ekstra mel, da røren blir litt flytende etter at bananen er tilsatt.

  Frosting:

   800 g Philadelphia ost

    6 dl melis

    2 ss vaniljeekstrakt

  ønsket konditorfarge 

  Slik gjør du:

  Pisk sammen ingrediensene til en luftig frosting.

  Tilsette konditorfarge og pynt i vei


  Jeg tar utgangspunkt i en grunnoppskrift og så tilpasser jeg den med forskjellige smaker, farger og design. Grunnoppskriften har jeg hentete på passionforbaking.com. Jeg elsker oppskriftene hennes, så det er stort sett der jeg henter inspirasjon fra, når jeg skal bake. 

  Nå har jeg lyst til å inspirere dere. Jeg tenkte jeg skulle komme med en cupcakes oppskrift en gang i måneden i hvertfall prøve. Jeg elsker å bake de og så er de lette å tilpasse enhver anledning. Er dette noe som kunne vært spennende?:)

  Vet jeg burde bakt fastelavensboller i dag, men det får heller bli fastelavens cupcakes denne gangen^^ Ønsker dere uansett en fin søndag videre, fine, flotte dere!

  #søndag #bake #baking #cupcakes 

  Facebook: HER // Instagram: HER // Kontakt: oda_davidsen@hotmail.com

   

 • 26.02.2017 kl.16:24
 • baking
 • 10 kommentarer
 • Sunday morning!

  • 26.02.2017 kl.10:28

  God dag og håper dere har en fin søndag so far! Jeg sitter her og nyter synet av det nye laget med snø vi har fått i Oslo. Det er så vakkert! Elsker når vinteren viser seg fra sin beste side.   Jeg hadde virkelig tenkt til å oppdatere en gang til i går, men på grunn av dårlig form og litt på agendaen, ble det dårlig med både energi og tid. Jeg fant derfor ut at jeg ville spare innlegget jeg hadde tenkt for gårsdagen,til i dag. Altså grunnen til min travle morgen!

  Det er ikke noen stor greie, annet en at jeg hadde hendene fulle av konditorfarge og frosting. Noen som klarer å gjette hva jeg holdt på med? Hvis ikke så kommer det et innlegg om ikke altfor lenge:)
  Frem til det håper jeg dere har en fin søndag og at dere kan se tilbake på en trivelig helg. Her skal det støvsuges og vaskes før svigers kommer, så jeg får egentlig sette i gang^^

  Hva er deres planer for søndagen? 

  #søndag #søndagmorgen #familie 

  Facebook: HER // Instagram: HER // Kontakt: oda_davidsen@hotmail.com

   

 • 26.02.2017 kl.10:28
 • Hverdag
 • 19 kommentarer
 • Travel morgen

  • 25.02.2017 kl.09:12

  Hei fine dere! 

  Da er det lørdag og jeg har for en gangs skyld en litt travel morgen. Hvorfor skal jeg komme tilbake til, men hadde bare lyst til å titte innom og ønske dere god morgen fra meg og min lille familie.    Denne helgen skjer det faktisk litt også, for i morgen kommer svigerforeldrene mine på besøk. Svigermor har bursdag i dag, så da skal vi feire henne når de kommer hit. Vi skal gjøre stas på henne med en tapasaften, som jeg tror og håper blir hakket bedre enn den forrige. Martin har i hvertfall planen klar om jeg ikke tar helt feil:)

  Jeg gleder meg til å få besøk denne helgen og så gleder jeg meg til å spise god mat. Det er jo ikke så ofte vi slår til med et festmåltid, så det skal nytes til det fulle, når vi først kan. Nå nærmer det seg jobbstart for meg også, så har bestemt meg for å kose meg litt ekstra den siste tiden.

  Ønsker dere en super start på helgen og håper dere skal kose dere masse!

  Legger ved noen bilder av skjønneste lille Luna, som tilbragte gårsdagens morgentimer i senga sammen med oss. Hun er så nydelig!

  #helg #lørdag #lørdagsmorgen #mamma #blogg #familie #hund

  Facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagram: odadnygaard

  Kontakt: oda_davidsen@hotmail.com

   

   

   

 • 25.02.2017 kl.09:12
 • Hverdag
 • 4 kommentarer
 • Ikke bare for kvinner!

  • 24.02.2017 kl.18:26

  God ettermiddag/kveld kjære dere!


  Jeg elsker at Martin er med på spakvelder. Jeg elsker at Martin tar vare på huden sin og bryr seg om hva han putter på den. Han har vel og merke ikke like mye kunnskap om hudpleie som meg, så det er som regel jeg som bestiller produktene til han. Men de er flittig i bruk, når de først er på plass^^ 

  Jeg er glad for at Martin har skjønt at hudpleie og hudpleieprodukter ikke bare er for kvinner, men like mye beregnet for menn. At ikke dusjsåpen skal brukes i ansiktet og at det er forskjell på dag og nattkrem. Jeg kan dele min interesse med han, og jeg kjenner jeg blir oppriktig glad, når han spør om råd og tips!

  Jeg synes det er viktig å ta vare på huden og jeg er kanskje over gjennomsnittet interessert. Det er derfor både fint og godt å ha en mann som også bruker den ekstra tiden på badet. Og så kan vi bruke den sammen. Romantisk hjemmespa for to! Høres ikke det koselig ut?

  Det var kanskje ikke så romantisk her om dagen, da vi testet ut noen produkter på han, men det var i hvert fall kvalitetstid sammen og veldig hyggelig . Det frister til gjentakelse, og håper det ikke blir så altfor lenge til neste gang.

  Jeg skal komme nærmere tilbake til produktene jeg bruker, når jeg har hjemmespa for meg selv, eller sammen med Martin, en annen gang. Så vet du ikke helt hvilke produkter du skal gå for, eller du har lyst til å prøve noe nytt. Følg med!

  hva tenker dere om menn og hudpleie?

  #skjønnhet #hudpleie #hudpleiemann #familie #blogg #mamma

  Facebook: odadavidsen.blogg.no 

  Instagram: odadnygaard

  Kontakt: oda_davidsen@hotmail.com

 • 24.02.2017 kl.18:26
 • skjønnhet
 • 2 kommentarer
 • Snart helg!

  • 24.02.2017 kl.10:35

  Fredag og snart helg!:D

  God morgen til dere som har klikket dere inn for å lese akkurat min blogg. Setter stor pris på at dere tar dere tid til å titte innom.  Jeg skal jeg slutte å snakke om formen min veldig snart, men når det er den første jeg "møter" når jeg våkner, så er det den som står i hode på meg nå på morgenen. Takk og lov for at rutinene her i hus er godt innarbeidet, slik at det nesten gjør seg selv. Hadde det vært annerledes, hadde jeg ikke tatt så lett på den tunge, litt seige følelsen jeg har i kroppen akkurat nå. Noe herk å være forkjøla! Men nå skal jeg slutte å klage over basselusker og heller glede meg over at det snart er helg! Flere som gleder seg?:)

  Denne helgen jobber Martin, så det blir litt tid alene. Men tenker at jeg og William skal klare å finne på noe morsomt. I dag skal jeg hvert fall ut å handle inn til noe spennende jeg skal lage. Mer om det får dere vite i morgen. Det blir i hvert fall søt og fargerikt. så følg med om du liker søtsaker:D  Nå skal jeg hoppe i dusjen, sminke meg og så setter vi snuten mot butikken og kanskje en liten trilletur. 

  Ha en fantastisk fredag gode dere! 

  #helg #fredag #familie #mamma #blogg 

  Facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagram: odadnyggard

  kontakt: oda_davidsen@hotmail.com

   

 • 24.02.2017 kl.10:35
 • Hverdag
 • 10 kommentarer
 • Foto // Puss, puss! Så får du en nuss!

  • 23.02.2017 kl.16:04

  Skjønne lille William har begynt å pusse tennene! Han er ikke noen fan av selve tannpussen, men det å leke med tannbørsten etterpå er veldig moro!

  Hvis noen lurer på hva flekkene på stolen hans er, så har han ikke bare begynt å pusse tennene. Han har også fått det for seg at det å ta skjeen ut av hånden på meg, når han får grøt er artig. Det innebærer grøt OVERALT! Jeg tror ikke jeg lyver hvis jeg sier at det havner grøt på veggene i blandt^^ Men det er vel bare noe man må akseptere som mamma. Hva synes dere, er han ikke søt?:D

   

     Han er så god! Kjenner jeg blir forelsket på nytt!

  Facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagram: odadnygaard

 • 23.02.2017 kl.16:04
 • foto
 • 12 kommentarer
 • Gull verdt!

  • 23.02.2017 kl.11:00

  Hei hei! Håper dere har en fin torsdagsmorgen!

   Jeg glemte helt å takke dere for responsen på innlegget hvor jeg snakker om forholdet til kroppen min etter fødsel. Jeg setter utrolig pris på dere! Kommentarene deres gjorde meg virkelig godt og jeg fikk en skikkelig selvtillitsboost.  Tusen takk skjønne, gode dere! 

  For dere som ikke har lest innlegget, kan dere lese det HER.  Formen i dag er sånn passe, men den er absolutt fin nok til å leve med. Jeg fikk en god natts søvn og det er gull verdt i livet med et lite barn. Det er egentlig generelt gull verdt uten barn også, når jeg tenker etter. Uansett så føler jeg at dette er en god morgen. Til tross for litt rusten hals, null stemme og mammasveis^^ 

  I dag er agendaen tom og det kjennes helt greit. Noen ganger liker jeg å ta dagen som den kommer, og med litt ekstra søvn på lager passer det med en sånn dag. Jeg skal derfor ta meg en god og lang frokost, sette på barne TV som William har blitt så begeistret for og nyte tiden før jeg føler at jeg faktisk må gjøre noe.

  Skal dere noe spennende i dag?:)

  facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagram: odadnygaard

 • 23.02.2017 kl.11:00
 • Hverdag
 • 13 kommentarer
 • Hudpleie // The fantastic foot mask

  • 22.02.2017 kl.17:26

  Heisann

  Tenkte jeg skulle komme med et lite hudpleietips og hvis dere liker det, er dette noe jeg kan fortsette med, har masse på lager som jeg kan tenke meg å anbefale!:)  Som mamma, tidligere gravid, og generelt en som står mye på bena, får man fort erfare at bena er noe man må ta vare på. Belastning under svangerskapet og tunge løft som mamma og i jobb, sliter på føttene som skal holde en oppe.  Det er derfor viktig og godt å gi litt ekstra oppmerksomhet til den delen av kroppen som hvert fall jeg har en tendens til å glemme. 


  Nå er det sånn at det er ikke alt man kan putte på huden, verken som gravid eller ammende. Heldigvis kan produktene til MayBeauty helt fint brukes. Jeg elsker produktene deres og de var en reddende engel under graviditeten min. Selv om mye av min urene hud kom av hormoner, og ikke var noe å gjøre med, holdt produktene fra MayBeauty huden så fri for urenheter som mulig. Etter graviditeten fortsatte jeg å bruke produktene fast en gang i uka og nå har jeg ikke så mye som en kvise. Jeg skal komme tilbake til produktene jeg bruker i ansiktet en annen gang. Nå vil jeg fokusere på føttene.   The fantastic foot mask er masken som skjemmer bort føttene dine, og fjerner hard og død hud. Og selv om de som regel gjemmes bort i sko og sokker, er det deilig å føle seg vel, også på føttene. Spesielt når man er en sliten mamma, lei gravid, eller rett og slett har hatt en lang og tung dag. Ikke bare er det forfriskende med en fotmaske, men det er også veldig enkelt.

  Start med et deilig fotbad på 10 til 15 minutter.

  klipp fotmaskene fra hverandre og åpne dem ved hjelp av en saks.

  Putt en fotmaske på hver fot og fest dem med teipen som sitter på sokkene.

  Putt vanlige sokker utenpå, for å hjelpe føttene å absorbere masken.

  Etter to timer tar du av masken og skyller føttene.

  Etter 4-7 dager vil den døde huden begynne å peele av og etter 7-10 dager er behandlingen ferdig. Hvis man ønsker å øke maskens effekt, anbefales det å ta et daglig fotbad.

  Skulle det være noen tvil og fremgangsmåte, så står det en detaljert beskrivelse med bilder og alt man trenger på baksiden av pakken. Ønsker du å prøve kan du bestille den HER.

  Nå skal jeg snart ha besøk av to venninner, men etter det er det ingen tvil om at jeg skal unne føttene mine litt pleie.

  Facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagram: odadnygaard

 • 22.02.2017 kl.17:26
 • skjønnhet
 • 8 kommentarer
 • Back to scratch!

  • 22.02.2017 kl.10:08

  God onsdag skjønne dere!   Haha planene i går ble endret enda en gang og i stedet for å ende opp hos noen av oss, gikk jeg og lillesøsteren min ut å spiste lunsj på Grunerløkka. Jeg husker ikke helt hva stedet het, men de hadde en utrolig god chorizoburger, så er ikke umulig at jeg tar en tur tilbake, hvis jeg befinner meg på de trakter. En ting er i hvert fall sikkert, og det er det at jeg og lillesøstrene min må prøve å møtes oftere. Vi har det så koselig sammen 

  Akkurat nå sitter jeg i sengen å ser på lille William leke og prate for seg selv. Formen i dag, når jeg våknet var ikke særlig god og lurer egentlig på om jeg i det hele tatt blir kvitt det jeg har i kroppen. Back to scratch med andre ord. Jeg skal i hvert fall passe på å kle meg ordentlig fremover. Har nemlig en mistanke om at det fine været vi hadde i går, lurte meg litt!  Det var jo så deilig, men det er tydelig at man må holde jakken igjen litt lenger.

  Jeg håper denne av og på forkjølelsen slipper snart, for det passer ikke helt inn i mammalivet kjenner jeg. Det er ikke lett å ta seg av stell og underholde William, når formen ikke er på topp. Men det må jo bare gjøres, og kjenner jeg meg rett så klarer jeg å finne en løsning:) 

  Hva er planen deres for dagen?

  Foto: www.miatasasen.com

  Facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagram: odadnygaard

   

 • 22.02.2017 kl.10:08
 • Hverdag
 • 10 kommentarer
 • Det er ikke lett, men jeg skal prøve

  • 21.02.2017 kl.17:18  Jeg skal ikke lyve. Det å akseptere kroppen min etter fødselen har ikke vært lett og jeg har enda et stykke å gå. Selv om de rundt meg sier at jeg  ser sunn ut, så klarer jeg ikke helt å tro på det. Jeg vet ikke om det er fordi det er uvant og ikke være den jeg var før graviditeten, eller om det er den litt lav selvtillit til tider. Men en ting er sikkert, og det er at jeg ikke er 100% fornøyd. Jeg har vel og merke dager jeg kan se meg i speilet og føle meg fresh og bra. Mens andre dager har jeg bare lyst til å returnere til soverommet og gjemme meg under dyna. Det lar seg jo ikke gjøre, for verden går videre og jeg må nesten være med. Jeg må også ta meg av William, så noen dager må jeg ta på meg smilet og dytte de negative tankene vekk. 

  William er jo fantastisk nydelig, så han skal ha mye av æren for at de dagene som starter dårlig ganske raskt blir gode. Jeg er så heldig som har han og det er det jeg prøver å fokusere på, når tankene om min egen kropp dukker opp. Kroppen min har båret fram verdens fineste gutt, så kanskje ikke kroppen min er så verst. Kanskje den egentlig bare er et bevis på hvor sterke jeg kan være og hvor heldig jeg er som kan bære frem et barn. Jeg burde kanskje ikke være så redd for de kroppslige forandringene, men lære meg å bli glad i den jeg er nå, og ikke tenke så mye på hvordan jeg så ut før. Det er ikke lett, men jeg skal prøve.   Jeg tenker også at som mor må jeg uttrykke for William at man skal være glad i den man er. Være stolt av seg selv og takknemlig for det man har. Ikke tenke så mye på utsiden, men heller fokusere på innsiden. Men samtidig vil jeg at han skal vite at verken mamma, eller generelt verden er perfekt. Derfor vil jeg heller ikke late som at jeg føler noen jeg ikke føler, uansett om det handler om kroppen min, eller andre ting jeg synes er vanskelig i livet. Jeg vil heller være ærlig, men samtidig gå frem som et godt eksempel på hvordan man kan være sterk og takle ting som er ikke er like enkelt. Jeg aner ikke om jeg får det til, men det skal ikke stå på innsatsen. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, for William og eventuelt fremtidige søsken!  

  #mamma #kropp #tanker #blogg

  Foto: www.miatasasen.com

  Facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagram: odadnygaard

 • 21.02.2017 kl.17:18
 • Tanker
 • 18 kommentarer
 • Endring i planene

  • 21.02.2017 kl.11:43


  Genser // Veromoda

  Hei til dere 

  Og god morgen!:) I dag var egentlig planen at jeg skulle ha besøk av min to kjære småsøsken, men etter en telefon fra Martin som var på vei hjem fra jobb med migrene, så endret planen seg litt. Nå skal jeg heller komme på besøk til den eldste lillesøstrene min og se hvordan hun har det hjemme hos seg. Hun har ganske nylig flyttet hjemmefra og har enda ikke vært der, så det er kanskje på tide. Jeg skal jo hjelpe henne med å innrede soverommet hennes, men med hennes fulle timeplan og livet mitt som mamma, er det ikke alltid like lett å få til. Men vi skal nok komme i gang om ikke altfor lenge. Jeg satser i hvert fall på det. 

  Håper alle får en fin tirsdag og at dere koser dere masse!

  Foto: www.miatasasen.com

  Facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagram: odadnygaard

   

 • 21.02.2017 kl.11:43
 • Hverdag
 • 6 kommentarer
 • Vi tok middagen utendørs

  • 20.02.2017 kl.16:31


  Det er virkelig deilig å komme seg ut i marka! Sier hun som er så altfor glad i å plante stumpen sin på sofaen og se på film. Neida, det er faktisk veldig deilig å komme seg ut og for våres del skjer det altfor sjelden. Jeg kan forstå at det ikke har blitt så mye tur på oss det siste året på grunn av tidlig bekkenløsning under svangerskapet, og den nye hverdagen med lille William i hus. Men før det, har jeg ingen klok forklaringen på hvorfor vi ikke kom oss oftere ut på tur. Nå derimot ønsker jeg at vi skal bli flinkere til å ta i bruk marka som ligger flaut nærme oss.   Turen i går var mer en vellykket. Selv om vi befinner oss i en hektisk og levende storby med mye mas, lyder og trafikk, så kan man nesten ikke tro at man befinner seg i Oslo om man går langt nok inn. Det er så deilig å få motorveien rett utenfor hos oss og stressa mennesker litt på avstand. Den følelsen av å faktisk ha tid til å ta inn det som skjer rundt meg og kjenne litt på hvordan jeg faktisk har det, er noe jeg kan leve lenge på. Det blir nesten som terapi og jeg er sikker på at en tur ut, kan hjelpe på mange vonde følelser. Ikke alle, men noen.   Vi tok med oss pølser, kakao og kaffe. Tente bål og tok rett og slett middagen utendørs. Det var fantastisk deilig, og sjeldent har pølse i brød smakt bedre.


  Håper dere hadde en like fin søndag som meg og så ønsker jeg dere en fantastisk start på uken. Her skal jeg plassere føttene i tøfflene, lene meg tilbake og bare nyte mandagskvelden. 

  Facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagram: odadnygaard

   

   

 • 20.02.2017 kl.16:31
 • Hverdag
 • 4 kommentarer
 • Følg meg da vel!

  • 19.02.2017 kl.20:05

  Følg meg på Instagram da vel!

  odadnygaard


 • 19.02.2017 kl.20:05
 • Blogg
 • 6 kommentarer
 • Godt for hele familien

  • 19.02.2017 kl.11:59


  Heisann! 

  Og god søndag. Jeg har endelig funnet energien til å rydde litt her hjemme. Formen denne helgen har vel egentlig ikke vært noe å skryte av. Veldig opp og ned egentlig. Det var verst på torsdag og veldig mye bedre på fredag, men i går dalte den litt igjen. Heldigvis stod Martin opp med William og tok seg av det meste, så jeg fikk sove ut. Tror det var det jeg trengte, og i dag er jeg klar for å ta igjen litt tapt klesvask og en tur i marka. 

  Planen var egentlig å komme oss ut på tur i går, men det ble jo ikke noe av, så vi prøver igjen i dag. Martin hadde pakket alt klart på fredag kveld, så hadde vært synd om vi ikke kom oss ut i det hele tatt. Men nå ser det lyst ut på den fronten. Skal bare få i oss litt frokost og noen kopper med kaffe, så er vi klare til å dra.

  Luna har jo fått løpetid også og blir som regel veldig deppa. Så jeg tror at en dag i frisk luft og natur skal gjøre godt for hele familie. Både to beinte og fire beinte. Jeg føler i hvert fall at jeg trenger det, så dette kan ikke bli annet en bra

  Hva er søndagsplanene deres?:)

  Facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagram: odadnygaard

   

 • 19.02.2017 kl.11:59
 • Hverdag
 • 6 kommentarer
 • Se hva vi drømmer om!

  • 18.02.2017 kl.12:25

  Hei og god lørdag!  

  Det blir dessverre ingen oppskrift i dag, da jeg ikke har vært i form til verken å lage middag, bake, eller noe som helst. Men jeg lover å komme sterkere tilbake neste lørdag, og da med noe søtt. Så det er bare å glede seg! 


  Inspirasjonsbilde vi har tatt utgangspunkt i. Bilde: IKEA


  I går gjorde vi noe veldig spennende, eller jeg synes det var spennende i hvert fall. Vi har nemlig tegnet opp drømmekjøkkenet! Ideen fikk jeg da en venninne av meg fortalte at hun og samboeren har store planer om å pusse opp kjøkkenet. Jeg ble selvfølgelig misunnelig og når de snakket om at de skulle tegne opp kjøkkenet deres på IKEA , slo tanken meg. Det kan jo vi også gjøre!

  Kjøkkenet vårt fungerer helt fint i dag, men vi føler det ikke er helt oss. Dessuten dekker ikke skapplassen og måten det er satt opp våres behov. Vi har vel og merke ikke råd til å pusse opp akkurat nå, men å få satt tanker og ideer på papiret, pluss få et lite prisoverslag, koster ingenting. Det gir oss bare en pekepinn på hva vi må ut med og hva vi må spare for å nå målet. Vi legger på en måte ut en "gulrot" til oss selv. 

  Bilde fra Ikea kjøkkenplanlegger


  inspirasjonsbilde:IKEA

  Vi er ikke helt ferdig med å planlegge hvordan sluttresultatet skal se ut, men dere skal i hvert fall få se det vi har kommet frem til foreløpig. 

  Vi ønsker oss et kjøkken med masse benkeplass, så både store og små kan lage mat sammen. Vi elsker jo å kokkelere, men sånn som kjøkkenet vårt er i dag, er det rett og slett for lite plass. Vi blir stående oppå hverandre å lage mat, og da forsvinner mye av opplevelsen.

  Vi ønsker oss rene hvite rektangulære fliser på den store tomme veggen over benken med koketoppen. Der vil vi montere hyller, knagger og stenger, slik at vi kan henge opp/plassere kjøkken redskaper, urteplanter og alt som hører hjemme på et kjøkken og som tåler å se dagens lys. 


  Henge ting på veggen, er både praktisk og stilig! Inspirasjonsbilde: IKEA

  Utover det går vi for fargen grå og benkeplater i kvarts (marmormønster). Lenger har vi ikke kommet, men skal oppdatere dere, når vi har fått alt ned på papiret akkurat slik vi vil ha det. Dette kommer til å bli så fint, den dagen vi får det til. 

  Btw! Det er ikke noen som vet hvor man kan få tak i et blandebatteri i rustikk gull? 

  #interiør #blogg 

  Facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagram: odadnygaard

 • 18.02.2017 kl.12:25
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • Kroppen sa stopp!

  • 17.02.2017 kl.21:03
  I går sa det stopp! Da jeg våknet kjentes det ut som om jeg hadde blitt påkjørt av en lastebil. Kroppen sa tydelig ifra at den trengte hvile. Men som mamma må man bare opp å gjøre det som er nødvendige for den lille. Heldigvis kom mamma til unnsetning og tok seg av både barn og hund, etterhvert, så jeg fikk dusjet og sovet. Gud så deilig det var!

  I dag har heldigvis formen vært bedre. Jeg hater å være syke og spesielt, nå som jeg må ta meg av William. Jeg får så dårlig samvittighet, for jeg føler William fortjener en mamma som er med hele tiden. I går klarte jeg ikke det og det skar meg litt i mammahjertet. Selv om jeg vet at det ikke er min feil at formen var dårlig, så er det utrolig deilig å være meg selv igjen i dag. Glad det gikk rolig forbi, sånn at jeg kan bruke energien min på å være den mammaen jeg har lyst til å være. 


  genser // Vero Moda - utsolgt!, Bukse // H&M

  Siden formen var bedre i dag, har Martin og jeg brukt timesvis på IKEA . Vi har vel og merke ikke handlet noen ting! Ikke så mye som en pakke med telys en gang. Det er ganske unormalt at vi kommer totalt tomhendt hjem derfra, men i dag gjorde vi det. Jeg skal fortelle mer om hva vi bedrev tiden med i morgen. Nå skal jeg gå en lite tur med Lunamor, mens Martin lager en veldig sen middag. 

  Ønsker alle en god helg!

  Foto:www.miatasasen.com

  Facebook:odadavidsen.blogg.no

  Instagarm:odadnygaard

 • 17.02.2017 kl.21:03
 • Hverdag
 • 10 kommentarer
 • Ny header

  • 16.02.2017 kl.18:50

  Forandring fryder, også her på bloggen! Min gode venninne Mia og jeg hadde en photoshoot for noen uker siden og nå har jeg fått deler av resultatet. Jeg er så fornøyd med bildene som jeg har fått og gleder meg til å se resten. Photoshoot betyr som regel ny header, og denne gangen er intet unntak.

  Hva synes dere?

  #header #photoshoot #forandring #blogg

  Foto: www.miatasasen.com

  Facebook: odadavidsen.blogg.no

  Instagarm: odadnygaard
   

 • 16.02.2017 kl.18:50
 • Blogg
 • 20 kommentarer
 • Hjemme hos oss // stua

  • 16.02.2017 kl.15:53


  Hei dere!

  Nå synes jeg vi har fått det fint her hjemme og jeg ønsker å vise dere stua. Det er fortsatt ting vi ønsker å pusse opp og gjøre noe med, men det vi har gjort er vi veldig fornøyde med. Det har vært mye planlegging og ikke minst må vi ha vært tålmodige. Det er mye jobb å male og fargen man velger skal man leve med en stund, så valget må tenkes nøye igjennom. Ting som henges på veggen, eller møbler som skal kjøpes og plasseres er som regel dyre og derfor er valget også der noe vi ville smake litt på først. Men nå etter tre år, begynner vi å se at det har lønt seg. 

     Det å bruke feriepengene på oppussing i stede for å reise på ferie, har til tider ikke føltes helt kult, men det har vært viktig å komme hjem til en leilighet som er våres og som føles som hjemme. Derfor har ferien måtte vike, og nå begynner vi endelig å se resultatet. Vi har endelig kommet frem til fargene vi ønsker å fokusere på og hvilken stil vi ønsker å ha. Vi har også fått skaffet oss litt smånipps og bilder, som setter kronen på verket. Jeg er fornøyd!   Til nå er det stua, gangen og badet som er så og si helt ferdig,minus noen lister her og der. Barnerommet, gjesterommet, soverommet og kjøkkenet er fortsatt noe vi tenker på og ikke helt har bestemt oss for hvordan skal se ut til slutt. Barnerommet lar vi være nøytralt og har ikke tenkt til å gjøre så mye mere med foreløpig, slik at William selv kan velge farge og hvordan han vil ha det i fremtiden. Nå er det, det et lite barn trenger der, og det får være greit. 

     Før vi gjør noe videre nå, vil vi prioritere en ferie. Kanskje ikke i år oppi alt som heter permisjon og den slags, men kanskje neste år. Uansett så vet jeg nå, at den gangen vi drar på ferie så kommer vi hjem til en leilighet som føles som hjemme og er vår.

  #home #interiør #stua #dekor

  instagram: odadnyggard

  facebook: odadavidsen.blogg.no

   

 • 16.02.2017 kl.15:53
 • inspirasjon
 • 14 kommentarer
 • 6 måneder!

  • 15.02.2017 kl.18:58  Det har ikke gått helt opp for meg at lille William har rukket å bli et halvt år. I går på selve valentines day rundet han 6 måneder og det ble feiret med et besøk på helsestasjonen. Der fikk vi vite at vekten hans er tilbake der den skal være, og at han utvikler seg fint. Helsesøster var overrasket over hvor blid han var og over at han allerede kan lage så mange forskjellige lyder. Da ble jeg litt stolt må jeg innrømme. Skryt er alltid deilig å få.

  Det er så morsomt å se at han bare på en måned kan utvikle seg så fort. Mer og mer av personligheten hans kommer frem, og jeg er ganske sikker på at vi har ordnet oss en nysgjerrig blidfis. Ingenting går under radaren hans og alt skal tas på, smakes på og ikke minst prates om, eller til. Det er ikke sjeldent jeg får en latterkule for tiden, sånn som han kan finne på å sitte i dyp konsentrasjon, å prate iherdig med det han har for hånden. I skrivende stund er det en smokk som får gjennomgå^^  Selv om det skal bli litt godt å komme tilbake til jobb, så er jeg litt misunnelig på Martin som skal være hjemme med han den neste tiden. Det er jo nå det virkelig begynner å bli moro og ting begynner å skje. Jaja, men tilbake på jobb må jeg og det er egentlig noe jeg tror jeg trenger også. Jeg får heller glede meg over tiden jeg får med han på kvelden og bruke den godt:)

  #baby #familie #mamma

 • 15.02.2017 kl.18:58
 • Hverdag
 • 4 kommentarer
 • Valentines tips på etterskudd!

  • 14.02.2017 kl.21:26  Det blir et lite tips på etterskudd, da jeg regner med at mange allerede har planene klare for valentines. Martin leser bloggen min, så kunne ikke dele det før, da overraskelsen ikke hadde vært veldig mye til overraskelse. Men dette tipset må jo ikke brukes på valentinesday, det kan like gjerne brukes på noens bursdag eller om man ønsker å gjøre noe spesielt for en person man er glad i. Det må heller ikke gjøres romantisk, men tilpasses en god venninne, kompis, mamma, eller pappa.   Ideen dukket opp da jeg var ut å lette etter en liten gave til Martin. Jeg fant dessverre ingenting, men hadde jo fortsatt lyst til å gi han en liten oppmerksomhet. Jeg vet jo hva han liker, så jeg fant jo egentlig noe, men det ble altfor dyrt til å gi i valentines gave. Det var da jeg kom over disse søte kortene fra Lagerhus og ideen om en liten skattejakt kom frem i lyset.

  På kortene skrev jeg små ledetråder og gjemte rundt i leiligheten. På kortene stod det også søte små kjærlighetserklæringer i tillegg til å lede til en skatt. Skatten var ikke noe annet en blomsterbukett, men det handlet ikke så mye om blomstene, men spenningen med å finne de. 


  Jeg synes det var veldig moro å ordne istand og så var det veldig hyggelig å se at Martin ble så glad. Det trenger ikke å være så dyrt for å glede noen. Noen ganger holder det med en god ide og litt kreativitet. 

 • 14.02.2017 kl.21:26
 • inspirasjon
 • 4 kommentarer
 • Å som jeg kommer til å savne dette!

  • 13.02.2017 kl.18:45


  Hvis det er noe jeg komme til å savne, når jeg begynner å jobbe, så er det tiden tidlig på morgenen sammen med William. Når jeg sitter med en god kopp kaffe i morgenkåpa, og observere William leke og skravle for seg selv på babygymen. Det er noe med akkurat den tiden på døgnet. Det er som at alt står stille, og jeg klarer å finne roen i en ellers hektisk hverdag. Jeg klarer å nyte tiden uten å tenke på alt jeg skal gjøre. Jeg vet ikke om det er fordi William er i sitt beste humør, eller om jeg liker å se det bli lyst ute, eller om det er begge deler. Men det er ingen tvil om at jeg setter pris på sånne morgener.


  KAFFE OM MORGENEN 


  Jeg vurderer nesten å sette av en halvtime ekstra på morgenen, når jeg begynner å jobbe igjen. Bare for holde på den fine stunden. Det er nå ikke sikker William står opp så tidlig som jeg må opp,når jeg er tilbake i arbeidslivet, men det går greit med bare meg, kaffekoppen og lyset også. selv om William akkurat nå har en stor del i at jeg koser meg sånn. 

  Jeg kommer til å savne å ha masse tid med han, men jeg blir vel vandt til et liv kombinert med åtte timer jobb og Williamkos på kvelden etterhvert også. Men jeg skal ikke lyve å si at det blir enkelt. 

 • 13.02.2017 kl.18:45
 • Tanker
 • 6 kommentarer
 • Min første morsdag!

  • 12.02.2017 kl.19:22  Gjett om jeg og Martin har kost oss til det fulle i dag. Ikke nok med at det er søndag og vi har hele dagen sammen, men det er morsdag og den har vi feiret med ekte varm sjokolade og verdens deiligste frokost. Her spares det ikke på kaloriene i dag, for å si det sånn. Nam nam!

  Tenkt at det er min første morsdag!:D Det er helt merkelig å tenke på at den dagen jeg feirer min egen mamma, skal William også feire meg. Han er jo alt for liten til å forstå hva det er for noe nå i dag, men jeg håper på er par tegninger i fremtiden. Tenk så koselig det skal bli å dekke kjøleskapet med små søte kunstverk 


  DEILIG FORKOST! 


  Det er deilig å få litt ekstra oppmerksomhet på en dag som denne, men det å få lov til å være mamma er gave nok for meg. Det første halvåret jeg har fått lov til å være sammen med William har byd på forandringer og utfordringer, men mest av alt glede og masse,masse latter. Vi koser oss og ler om hverandre. Da er det ganske deilig å være mamma.

  I skrivende stund ser jeg og William på barne TV , og Martin lager morsdagsmiddag til meg. Det holdt visst ikke med frokost og en fin morgen, her skal det slås på stortromma. Jeg sier ikke nei takk akkurat og gleder meg til både forrett, hovedrett og dessert. Er jeg ikke heldig? Det synes jeg i hvert fall.   Håper alle andre mammaer der ute har hatt en fantastisk dag. Og til min egen mamma! Jeg er glad i deg og håper jeg blir like klok og tøff som deg. 

  Ha en fin søndagskveld!

 • 12.02.2017 kl.19:22
 • Hverdag
 • 4 kommentarer
 • oppskrift // Hot linsesuppe

  • 11.02.2017 kl.13:51  Nå som det er kaldt ute, er det godt med en varm suppe. Kanskje ikke det man tenker på som helgekos, men suppe kan faktisk være veldig godt. Denne varianten kan som tidligere nevnt lages til de som liker kjøtt og til de som vil holde seg unna. Suppen er litt sterk, så den er fin å ha med seg på tur, eller etter tur for å få varmen i kroppen. Oppskriften har jeg hentet fra matprat.no


  NAM NAM!

  Håper suppa smaker godt! Ønsker dere en god lørdag videre!

 • 11.02.2017 kl.13:51
 • mat
 • 4 kommentarer
 • friyay!

  • 10.02.2017 kl.10:58


  Raringen i dype tanker<3

  friyay!

  Ikke mange planer denne helgen heller. Martin jobber, så denne gangen må jeg og William underholde oss selv. Han har begynt å lage masse rare lyder og ikke minst høye, så det er mulig underholdningen faktisk er i boks, når jeg tenker etter. Utover det, blir det vel til at William ser på barne TV og jeg styrer med noe annet. En koselig helg blir det uansett 

  Jeg har også tenkt til å lage noe godt i dag, som jeg skal dele med dere i morgen. Det er noe som kan være en vegetar rett, mens også tilføres kjøtt om man ønsker det. Veldig greit om man har litt forskjellige preferanser, når det kommer til mat. Godt skal det i hvert fall bli.   Jeg ønsker alle en  god helg og en fantastisk fredag

 • 10.02.2017 kl.10:58
 • Hverdag
 • 4 kommentarer
 • Gjør en forskjell på morsdagen!

  • 09.02.2017 kl.18:00  Den varmen som finner veien helt ut fingertuppene, når den lille ler, eller smiler. Den lille "stemmen" som vekker deg om natten, to sekunder før den lille i det hele tatt har begynt å gi lyd fra seg. De utallige timene man føler at man bare kan stirre på den lille, og ikke kjede seg i det hele tatt. Stikket i hjertet, når den lille har et mareritt, eller den vonde følelsen man får, når man ser at den lille har vondt og man ikke får gjort stort med det. Det er morskjærlighet, på godt og vondt!

  Jeg har jo vært forelsket og kjent kjærlighet mange ganger før. Men den kjærligheten jeg har til William, kan ikke sammenlignes med noen form for kjærlighet jeg har kjent på tidligere. Den er vanskelig å forklare og tror det er en av de tingene i livet man må oppleve for å forstå. Det er også den mest smertefulle kjærligheten, fordi man går rundt å er så bekymret hele tiden. Jeg tror ikke jeg er noe mer redd enn gjennomsnittet, men jeg må inn å sjekke om alt er bra med han, flere ganger om natten. Jeg har også et sterkt behov for å passe på HELE tiden. Det er vel en del av det å være mamma, og selv om det går litt utover nattesøvnen, så ville jeg ikke vært foruten.   Jeg merker også morskjærligheten på en annen måte. Jeg har alltid vært engasjert i barn utenfor den trygge vesten, der det ikke alltid er like lett å være barn. Jeg har støttet mange organisasjoner, men det var først da jeg ble gravid at jeg skaffet meg et fadderbarn. Da William kom til verden bestemte jeg meg for støtte litt til. Jeg kjente det i magen, da jeg så barn andre steder i verden som ikke hadde det bra, før jeg fikk barn. Men nå kjenner jeg det dypt inn til benet og det er nesten så jeg ikke orker å ta virkeligheten innover meg. Tenk om det var mitt barn, tenk om det var William som var i en vanskelig og umenneskelig situasjon?. Jeg kjenner tårene sitter løst og jeg skulle så inderlig ønske jeg kunne sørge for at alle barn, fikk være barn under trygge og gode forhold. Jeg kan ikke hjelpe alle, men jeg kan gjøre en innsats og det kan du også.  Jeg spurte moren min her om dagen hva hun ønsket seg til morsdagen, og jeg fikk tilsendt et gaveønske. Et gaveønske jeg håper flere vil benytte seg av i stede for dyre smykker, gavekort, eller hva man nå kjøper til moren sin til morsdagen. Et gaveønske som kan gi en bekymret mor visshet om at barnet overlever, der det ikke er lett å være mamma eller barn. Gi mor og barn i en allerede tøff verden, håp og en bekymringsfri start på livet. Gi 250 kr til en startpakke til mor. Du kan lese mer om hva pakken inneholder og jobben Unicef gjør HER. Gi moren din en gave med mening, en gave hvor du vet at man i hvert fall har gitt en ny verdensborger en sikker begynnelse og forhåpentligvis en fremtid. 

 • 09.02.2017 kl.18:00
 • inspirasjon
 • 6 kommentarer
 • Det var jo ingenting å være redd for!

  • 08.02.2017 kl.17:55  På mandag var jeg hos gynekologen for første gang. Og tenk at jeg gruet meg mer til å gå til gynekologen, enn jeg gruet meg til å føde. Det henger ikke sammen, men det var jo sånn. Jeg sier var, for det viste seg jo å ikke være skummelt i det hele tatt. Skjønner ikke hva jeg stresset med, for det var verken vondt eller ubehagelig. Jeg fikk satt inn en kobberspiral og tatt en celleprøve. 

  Jeg vet jo at jeg ikke skal Google alt mulig, men jeg gjorde jo selvfølgelig det før jeg skulle dit. Da leste jeg om kvinner som snakket om smerter en uke etter innsett av spiral og et voldsomt ubehag under celleprøven. Jeg ble ikke akkurat motivert, men visste jo at dette måtte jeg bare igjennom. Jeg fullførte og kan med tanke på min egen opplevelse si, at de kvinnene jeg leste om må ha vært veldig uheldige. 

  Jeg vet at det er mange som vegrer seg for å ta en celleprøve, eller for å gå til gynekologen generelt. Jeg har vært en av dem, og det er grunnen til at jeg ikke har gjort det før nå. Nå er jeg snart 27 og man skal begynne å teste seg fra 25 års alder. Det er forferdelig dårlig fra min side å vente så lenge. Så jeg oppfordrer virkelig alle til å sjekke seg. Tenkt så mange som kommer unna med kun en liten operasjon fordi de sjekket seg i tide.  Så er det noe med å ta vare på seg selv også. Vi jenter er flinke til å ordne vipper, håret, negler og alt som er på utsiden, men det er enda viktigere å ta vare på det som er på innsiden. Lange negler og vippe extensions, har veldig liten verdi om du går rundt med alvorlige celleforandringer. Jeg sier ikke at man skal slutte å gjøre det som får en til å føle seg bra, men ikke glem det som virkelig teller, eller skyv det fremover fordi man vegrer seg. Ta det fra en som gruet seg veldig, men fant ut at det ikke var noe å grue seg til i det hele tatt. 

 • 08.02.2017 kl.17:55
 • Tanker
 • 10 kommentarer
 • Hvor ble det av energien?

  • 07.02.2017 kl.18:49


  Titit bak votten

  Nei, hva skjedde med den? Det er som om den har pakket sammen sakene sine og dratt sin vei. Jeg har hatt noen uker med litt mindre energi nå, men i dag, tar kaka. Jeg er så ubeskrivelig trøtt og det finnes ikke en celle i kroppen min som egentlig orker å gjøre noe. Jeg må jo bare orke, fordi jeg er mamma, men skal ikke lyve å si at det er en enkelt oppgave. 


  SPENNENDE PÅ TUR OG SPENNENDE MED VOTT 


  Jeg startet til og med dagen i dag med en trilletur i skogen sammen med en god venninne. Det sies jo at man skal få energi av å være aktiv, men kan ikke se at det stemmer for min del. Man må vel egentlig være litt mer aktiv før man får overskudd, men jeg hadde håpet på et lite boost i hvert fall. Jaja, turen var veldig hyggelig, og noe jeg trengte. Bare det å komme seg litt ut, er i hvert fall godt for humøret og psyken, så får den ikke eksisterende energien bare være. Jeg får hente litt fra mammalageret mitt med overskudd og håpe på en bedre dag i morgen.  Noen som har noen råd til en trøtt mamma? 

  instagram: odadnygaard

 • 07.02.2017 kl.18:49
 • Hverdag
 • 4 kommentarer
 • Gravid igjen?

  • 06.02.2017 kl.18:30

  Ja, men ikke helt enda. Jeg har noen ting jeg vil gjennomføre først og så må kroppen hvile. Etter et tungt svangerskap, så er det ikke bare noe jeg hopper ut i sånn uten videre. At vi vil ha nr 2, er det ikke noen tvil om, og at det ikke blir om så altfor lenge, har vi bestemt oss for. Det blir ikke om et, men kanskje to år. Da har jeg nok fått tid til å få alt på plass av utdannelse og hodet er mest sannsynlig innstilt og forberedt på enda en liten en. 

  Det er rart hvordan man kan gå igjennom ni måneder med bekkenløsning og smerte. Allikevel så er det, det positive som står sterkest i minne. Til tross for at jeg på slutten, måtte sitte i rullestol til tider, så er det de små sparkene til William jeg husker best. Når jeg stod i det trodde jeg aldri at jeg skulle savne det å være gravid, men nå har jeg fått et litt annet syn på det. Nå ser jeg gravide kvinner over alt ,og eggstokkene roper egentlig at de er klare når jeg er. Denne gangen skal jeg vel og merke gjør tiltak som gjør at nestemann blir litt mer planlagt^^ 


  DA LILLE WILLIAM BARE VAR EN KUL PÅ MAGEN 

  Det er kanskje ikke så rart at mye av det vonde fra fødselen og under graviditeten blir halvveis glemt. Hvis ikke, hadde det ikke vært mange av oss her på jorden. Selv om jeg hadde en fødsel med serierier, og egentlig ingen hvilepauser før jeg fikk epidural, så gjør jeg det gladelig igjen. Jeg savner egentlig fødselen min på en merkelig måte. Jeg ble så godt ivaretatt av verdens nydeligste jordmor på Ullevål sykehus, og både mamma og Martin var fantastiske støttespillere.  Det jeg savner mest er spenningen like før William kom til verden og gleden da han kom. Det var som julaften ganger tusen. 

  Jeg kunne egentlig tenke meg flere barn enn to, for jeg trives virkelig i rollen som mamma. Jeg har mestret mye i livet, men det å bli mamma er virkelig noe jeg er stolt av fra topp til tå og enda lenger. Jeg har heller ikke verdens største familie og ønsker meg en stor og god gjeng som kan samles og ha det hyggelig sammen. Det blir ikke mer moro en man lager selv, eller hva man sier^^ Dette er vel og merke en stund inn fremtiden, men det er da alltid lov å drømme.

  Ha en fantastisk mandagskveld alle sammen! 

  #gravid #barn #familie #tanker 

  Foto: www.miatasasen.com

  Instagram: odadnygaard

 • 06.02.2017 kl.18:30
 • Tanker
 • 1 kommentar
 • bryllupet del 2

  • 05.02.2017 kl.14:00  Bedre sent enn aldri! Her kommer del to av den store dagen. For de av dere som ikke har lest del 1, kan dere gjøre det HER.

  Det sies at regn i brudesløret betyr lykke og regn i brudesløret fikk jeg. I det vi hadde gått ut av kirka åpnet himmelen seg og det kunne virke som om noen der opp mente vi trengte et fossefall med lykke. Det var et faktum, jeg og Martin var gjennomvåte. Mamma kom som en reddende engel med bilen, så jeg kunne sitte der til brudebildene var på plass. Når det hele hadde roet seg var vi på vei til Årvoll gård hvor festen skulle fortsette. 

  På gården ble gjestene møtt med en velkomstdrink og en goodiebag. Jeg og svigermor hadde holdt på til langt utpå natt, for å få de ferdig noen dager tidligere. Så at de ble tatt godt i mot kjentes godt. I dem kunne gjestene finne en liten eplemost fra Ringi om man var tørst, et engangskamera, godteri og et hyggelig kompliment. Siden vi skulle ta bryllupsbilder før maten, var det greit at gjestene hadde noe å underholde seg med. 

  Bryllupsbildene ble tatt av mine kjære bestevenninne Mia. Jeg vet at hun er flink, men hver gang vi har hatt en photoshoot, eller da hun sendte resultatet fra bryllupsdagen, så slår det meg virkelig hvor dyktig hun er. Hun får fem stjerner hos meg.   Da vi satte oss til bords og talene skulle holdes, ble jeg overveldet. Tenk så fin denne dagene hadde blitt, tenkt at vi hadde giftet oss, og tenk at alle disse menneskene kom for å feire oss. Ikke snakk om alle som hadde jobbet dagene før for at denne dagen skulle bli perfekt. Jeg husker talene som ufattelig gode, morsomme og følsomme. Jeg hadde så mye følelser i kroppen, at jeg slet med å sortere dem. Jeg var glad, takknemlig, super fornøyd ,og overrasket over hvor stort dette egentlig var. Så jeg gikk nok litt inn i meg selv, og jeg husker at reaksjonen kom flere dager senere.

  Selv om jeg etterhvert hadde en del smerter så kan jeg ikke huske at det påvirket med på noen annen måte enn at jeg kanskje ikke kunne danse så mye. Men det ble en slags "brudevals", bare ikke av den tradisjonelle typen. Med krykker og Martin ved min side danset vi rolig og nære, og drømmen om å danse i bryllupet ble innfridd allikevel . Jeg husker dette var litt godt, da jeg allerede hadde gitt slipp på mye annet.   Dagen hadde blitt mer en jeg forventet og det å se alle som hjalp til, fikk meg til å tenke på hvor mange gode mennesker vi har rundt oss. Jeg husker spesielt når venninnene mine skulle rydde av bordene, hvordan de danset inn og ut av kjøkkenet. Jeg som på det tidspunktet satt i en sofa og slappet av, synes dette showet var ufattelig morsomt. Det er så deilig å vite at jeg har sånne venninner. 

  Jeg er overrasket over hvor lenge jeg holdt ut og hadde egentlig trodd at jeg skulle kaste inn håndkle mye tidligere. Jeg er utrolig glad for at jeg klarte å være med på festen så lenge som jeg gjorde, for det var virkelig en fin dag, og det hadde vært synd om jeg gikk glipp av noe. Selv om jeg måtte holde meg unna alkohol og til tider festen, så følte jeg ikke at jeg manglet noe. For meg var alt perfekt.   klokken halv to, var det slutt for min del og vi vendte snuten mot hotellet. Der kunne jeg legge meg i badekaret, og klappe meg selv på skulderen for god innsats. Jeg satt igjen med en følelse av at dette hadde vi virkelig fått til. Jeg var så stolt, men samtidig utslitt, så jeg sovnet nesten i det gigantiske skumbadet Martin hadde lagt i stand til meg. Det ble et par glass med noe godt  i ( min var uten alkohol vel og merke) før vi rett og slett la oss. Jeg sov som en stein, og kunne våkne til solskinn og en enorm mestringsfølelse.

  Jeg kommer til å ha denne dagen i minne for resten av mitt liv. Jeg ville ikke ha forandret på noe og det er egentlig en ganske deilig tanke å ha. Vi jobbet hardt med hjelp fra nære og kjære ,og resultatet er jeg forferdelig stolt av. Om vi noen gang har lyst til å fornye ekteskapsløfte, så gjør jeg det gladelig igjen!

  Ha en fin søndag:)

  #bryllup #sommer #kjærlighet #bryllupsbilder #gravid #fest #familie

  Foto: www.miatasasen.com

  Instagram: odadnygaard

   

 • 05.02.2017 kl.14:00
 • Tanker
 • 6 kommentarer
 • Oppskrift // Blåskjell med smak av Asia

  • 04.02.2017 kl.09:49  God morgen 

  Det er lørdag og da er jeg klar med nok en oppskrift til dere. Jeg skal prøve å komme med oppskrifter på lørdager som inspirasjon til helgekosen, eller uka som kommer. Det blir alt fra middagsretter til søtsaker, frokoster til lunsj. Alt mulig egentlig som jeg ønsker å dele med dere. 

  I dag vil jeg dele en oppskrift jeg prøvde for første gang i går, og både jeg og Martin var enige om at det ikke blir siste gangen jeg lager dette. Blåskjell er i sesong, så det er absolutt verdt å prøvde, enten du velger å bruke denne oppskriften eller en annen. Oppskriften jeg har brukt har jeg hentet fra godfisk.no ,og gjort noen justeringer.   Det du trenger til 4 personer er: 

  2 kg blåskjell
  En chili
  50g fersk ingefær
  4 fedd hvitløk
  En stilk med sitrongress
  2 store charlottløk
  1 boks med kokosmelk
  3 dl matfløte
  1 ss smør
  En lime
  Koriander  Slik gjør du:

  Begynn med å rense blåskjellene om det er nødvendig. Skyll de og legg de i vann i et par minutter, slik at sand og smårusk synker til bunn. Husk å ikke la de ligge for lenge, da de dør om de ligger for lenge i ferskvann. 

  Finhakk hvitløk, chili og charlottløk. Skrell ingefæren og rasp opp 50g, deretter knus stilken med sitrongress. Ha smøret i en en kasserolle og fres sitrongress, sammen med chilli, hvitløk og charlottløk.

  Ha i blåskjellene, sammen med fløten og kokkosmelken. 

  Kok opp og la det dampe til blåskjellene har åpnet seg. Ta deretter blåskjellene ut.

  Kok ned kraften til den blir litt tykkere og tilfør luft ved å bruke en stavmikser. Når det skummer godt er den klar. 

  Legg opp blåskjellene i en dyp tallerken og skvis ønsket mengde med limesaft over. Øs deretter over ønsket mengde med kraft. Pynt med koriander og skåret chili. Server gjerne med et stykke godt brød ved siden av også.   Håper det smaker og ha en fantastisk lørdag videre.

  #lørdag #middag #mat #blåskjell #oppskrift #inspirasjon #helgekos #helg 

   Instagram: odadnygaard

 • 04.02.2017 kl.09:49
 • mat
 • 2 kommentarer
 • mixing business with pleasure

  • 03.02.2017 kl.18:02

  Hei til dere! 

  Helgen er egentlig ganske tom denne gangen, bortsett fra at jeg og en venninne skal ha en liten photoshoot. Jeg synes det utrolig gøy å få leke meg med sminke og forskjellig antrekk. I tillegg er venninnen min Mia utdannet fotograf, så dette kan ikke bli annet en bra. Bildene i innlegget er vel og merke tatt for noen år siden, men det forandrer ikke det faktum at hun er utrolig dyktig. Hun tok bildene i bryllupet vårt også og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Er ganske sikker på at bildene blir like bra, om ikke bedre denne gangen. Jeg gleder meg veldig. Dessuten får vi skravlet og forhåpentligvis tatt en kaffe etterpå, noe jeg alltid setter veldig pris på. Mixing business with pleasure eller hva det nå heter^^ 

  Jeg har enda ikke funnet ut hva slags antrekk jeg skal gå for og har egentlig planlagt at jeg ønsker litt forskjellig. Jeg får sette av litt tid i kveld til å legge frem det jeg ønsker å bruke. Når min venninne er så snill å tilbyr seg å ta bilder av meg, får jeg være flink til å gjøre forberedelsene som må til før vi skal fotografere. Hvem vet, kanskje det blir en ny header etterhvert :)


  Foto: Mia Tåsåsen

  Men før jeg setter i gang med det, skal jeg lage middag. I dag står blåskjell på menyen. Nam, nam!

  God helg til dere alle!

  Instagram: odadnygaard

  #weekend #photoshoot #antrekk #outfit #photos

 • 03.02.2017 kl.18:02
 • Hverdag
 • 2 kommentarer
 • Det kan bli litt vanskelig

  • 02.02.2017 kl.17:32


  Foto:Martin Nygaard

  Snart er det helg! Selv om jeg har permisjon så ser jeg frem til helgen merkelig nok, og spesielt de helgene hvor Martin har fri. Da kan jeg nemlig få litt etterlengtet tid for meg selv. Bare det å dusje alene anses jo som luksus for tiden, og å ta meg en dupp uten å tenke på at William må sove først. Gleder meg!

  Jeg har egentlig ikke kjent så veldig på behovet for å ha fri fra William. Jeg skal ikke lyve, jeg har kjent på det, men det har liksom holdt med en tur ut med hunden i en time, eller bare litt fri til å gjøre husarbeid. Nå kjenner jeg at, når jeg først får en kveld, så er det litt godt. Ikke fordi jeg ikke vil være sammen med han, men fordi jeg får ladet batteriene mine. I tillegg er det litt deilig å savne han og vite at, når jeg kommer hjem, kan jeg kose med han så mye jeg vil. 

   


  Foto: Martin Nygaard

  Jeg kan se for meg at det likevel blir litt vanskelig å komme tilbake på jobb. Da skal jeg være hele åtte timer uten han, fem dager i uka. Ikke bare en kveld nå og da. Jeg blir vel vant til det som alt annet, men må innrømme at jeg er litt spent på hvordan jeg kommer til å takle det. Jeg får prøve å ikke tenke så mye på tiden jeg er ifra han han, men på gleden det kommer til å bli, når jeg kommer hjem. Jeg krysser fingrene for at det går bra!

   

  Foto: Martin Nygaard

  Nå skal jeg sette meg ned og ta livet med ro og nyte kvelden med Martin. Han har fri i morgen, så vi tjuvstarter helgen allerede i dag. Ha en fantastisk kveld videre.

 • 02.02.2017 kl.17:32
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Ingen dans på roser

  • 01.02.2017 kl.10:05  Hvis det er en ting jeg har lært, så er det at livet ikke alltid er en dans på roser. Det er konstant oppturer og nedturer i både store og små format. Det er tunge tider, lettere tider, og perioder hvor ting bare er. Det er år med mye innhold, og år hvor alt går i dass, eller ingenting skjer. Det er ikke noe som blir gitt gratis og det meste må jobbes for. Men når man har jobbet hardt for noe, om det er en masteroppgave, eller lykke i livet, så er målstreken og premien ekstra deilig å nå.

  Som med alt annet, er parforholdet noe man må jobbe for og med. Det er ikke sånn at den dagen jeg og Martin giftet oss, så forventet jeg at alt skulle være fint og at vi skulle sveve på en rosa sky for evig og alltid. Nei, det er virkelig ikke sånn at alle perioder er like lette. Jeg velger å sammenligne mitt eget ekteskap med en potteplante, om det går an. Høres rart ut, men det beskriver egentlig jobben man må legge i den man skal dele resten av livet med, og generelt alle relasjoner i livet som man ønsker å opprettholde. 

  En potteplante overlever ikke uten pleie, uten det så dør den. Den har perioder hvor den blomstrer og perioder hvor den ligger i dvale. Noen deler av tiden liker den seg i sollys, andre ganger vil den hvile i skyggen. Og de døde blomstene på knipes vekk, slik at nye friske knopper kan titte frem. Det å være i et parforhold kan ikke sammenlignes helt, men det er jo perioder som er gode og noen som ikke er fult så gode. Det er tider man er fornøyd med rutinelivet, og noen ganger må man gjøre noe helt annet. Man må heller ikke dvele for mye på ting man har kranglet om, eller diskutert tidligere. Man må gi slipp, slik at man kan fokusere på det nye og spennende man skal gjøre sammen. Man må rett og slett jobb litt for å få det godt og gevinsten til slutt er et bra og stabilt liv sammen.  Jeg er absolutt ingen ekspert og jeg er ganske sikker på at alle forhold er like forskjellige som vi er mennesker på jorden. Det er sikkert masse som fungerer for meg og Martin, som ikke ville ha fungert for noen andre, og omvendt. Men jeg mener at det er noen ting som er felles for alle, og det er det at forholdet trenger pleie og masse, masse kjærlighet. Uten det så visner "potteplanten" og når "potteplanten" først har visnet, så er det vanskelig å redde den. 

 • 01.02.2017 kl.10:05
 • Tanker
 • 4 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no