hits

Endelig i bedre form!

 • 18.03.2016 kl.12:04

Å den forkjølelsen tok virkelig knekken på meg! På onsdagen var det så og si ikke noe energi i denne kroppen og utenom en tur til fysioterapauten, lå jeg og småsov på soafen hele dagen. Det er lenge siden en forkjølelse har gått så på allemennformen som denne gangen. Jeg er bare overlykkelig for at jeg er i bedre form. I går begynte det heldigvis å bedre seg litt, så gikk fort over . Dessuten er det deilig at jeg kan komme meg litt ut å nyte det fine været:)

I dag skal jeg og Martin til et vennepar av oss å spise middag:) Og snille som de er, kommer de og henter oss på grunn av bekkenet mitt. Det er deilig å være litt sosial og gleder meg virkelig til å få skravle og kose meg.

Sånn utover det kommer oppskriften på thai biff wok veldig snart. På grunn av denne hersens forkjølelesen, så har alt blitt satt på vent, men kommer med den senere i dag eller i morgen;) Hjemmelagde nachochips må bare vente, da jeg ikke hadde sjangs til å dra frem energi til å få set til. Utover det skal jeg se om jeg får litt orden på leiligheten i dag. Veldig lett at alt faller litt ut, når sykdom slår til.

  

 

 • 18.03.2016 kl.12:04
 • Hverdag
 • 1 kommentar
 • Forrige uke!

  • 15.03.2016 kl.15:10

  Jeg ser at det er mange som skriver innlegg hvor de oppsumere uken som gikk. Jeg liker disse innleggene og synes det er spennende å lese hva som har skjedd gjennom uka. Tenkte derfor at jeg ville gjøre det samme. Et slikt innlegg burde kanskje komme på en mandag, men siden nettet var nede i hele går, får jeg heller ta det i dag:)

  ukens opptur:

  Jeg hadde bursdag forrige mandag og bursdager er alltid veldig koselig og gøy! Til tross for en rolig dag på sofaen sammen med Lunamor, storkoste jeg meg med alle de hyggelige gratulasjonene!:) Den andre oppturen og den som slår bursdagen min glatt, var torsdagen, da vi fikk se lille William igjen og fikk nok en gang bekreftet at han var frisk som en fisk.   

  En rolig bursdag med hu her!:)

   

  ukens nedtur:

  Planene var å komme meg på bowling med jobben på onsdagen, men det gikk ikke helt som planlagt. Kroppen orket rett og slett ikke og jeg ble liggende å sture på sofaen. Det er aldri gøy og måtte avlyse noe man har gledet seg til, men i disse dager må jeg ta kroppens signaler på alvor, ikke bare for min del men for lille Will i magen.

  ukens glede:

  Det må være da Martin kom hjem fra jobb med en stor orkide til meg. Må ærlig innrømme at jeg med en gang ble litt skremt, da den forrige jeg fikk tok kvelden ganske fort. Rart med det, jeg kan ha andre blomster og små orkideer i evig lang tid, men de store orkideen ser ikke ut til å like meg. Håper denne lever litt lenger, for den er forferdelig fin! og så fikk jeg jo den av min kjære, så da blir den litt ekstra fin:).

  ukens bilde:

   

  Fine lunamor

   

  Ukens bilde må jo være Lunamor med den ny leken sin. Ingentig er som å skjemme henne litt bort^^ og så er det greit å ha noe fint og nytt og leke med de dagene "mamma" ikke fungere helt.

  ukens mål:

  å komme meg litt ut, er et mål jeg sette meg hver uke, men føler uken som gikk har slått andre uker. Jeg var på ultralyd, på konsert for å se moren min rappe og kom meg på apoteket til slutt. Så ja, jeg er fornøyd!:)

  ukens innkjøp:

  Det er de søte små klærne til William og de nydelige gule tulipanen som jeg nå desverre må bytte ut. Nå er det like før de takker for seg og da må jeg finne på noe annet. Kankje gule roser om det eksisterer.:)   

  Elsker påskegult

   

  ukens oppskrift:

  Det må være de hjemmelagde fiskekakene. Ingenting er som hjemmelagd mat og disse var ikke noe unatk. Martin var også fornøyd, så da var jeg fornøyd!:)   

  Godt ble det.

   

  Tror det er det jeg orker å komme med nå. Kjenner at forkjølelesen trapper opp, så her skal det soves litt tenker jeg.

      

 • 15.03.2016 kl.15:10
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • hjemmeværende!

  • 15.03.2016 kl.11:52

  Neida, ble ikke noe bedre søvn på denne jenta. I tillegg har jeg klart å pådra meg en forkjølelse, yay! Så i dag blir nok enda en innedag tross det fine været. Nå skal jeg jo som sagt til fysioterapaut i morgen, så håper litt behandling kan gjøre susen:) Sånn utover det, virker det som alt er bra med lille William. Han sparker i hvertfall innom et par ganger om dagen og i natt var det et lite maraton igjen^^

  Selv om dette svangerskapet har medført mye vondter og jeg nå faktisk vurderer sterkt å skaffe meg krykker til de litt ekstra tøffe dagene og tidene på døgnet, holder de små sparkene fra William meg i gang. Jeg gleder meg bare mer og mer til jeg skal få holde han i armene og bli ordentlig kjent med han. Det er premien ved målgang som gjør at jeg ikke fortviler helt over å måtte gå her hjemme. For det har virkelig blitt sånn at jeg ikke helt bestemmer over min egen hverdag. Har jeg et ærend jeg må gjennomføre, må jeg sette meg som mål å få gjort det i løpet av uka. Jeg kan ikke sette av en spesiell dag, da bekkenet nødvendigvis er sammarbeidsvillig akkurat den dagen. I tillegg vet jeg at de dagene jeg er ute å farter, medfører at det kommer to eller tre dager etter hvor jeg bare må ta det helt med ro. 

  Jeg er forferdelig glad for at jeg er gravid og jeg tar det virkelig ikke forgitt, når jeg vet at det er de der ute som sliter med å bli det, eller ikke kan bli det i det hele tatt. Jeg setter veldig pris på at jeg er en av de heldige som faktisk kan bære frem et barn. Men jeg kan ikke sitte å lyve å si at jeg alltid synes det er fantastisk hele tiden. Når man ikke får sove om natten, når det å gå i butikken blir problematisk, eller sosiale eventer må bortprioriteres, til tross for at man hadde så fryktelig lyst. Men jeg skjønner jo at det bare må være sånn og har akseptert det for lenge siden.

  Nok om vondter og det som hører med det i dag. Måtte bare lufte tankene og det føler jeg at jeg nå har fått gjort:) Planene i dag er egentlig ikke så stor, bortsett fra at jeg skal lage thai biff wok til middag og hvis jeg orker skal jeg prøve meg på hjemmelagde nacho chips som jeg skal servere til chili con carne senere i uka. Det kommer i hvertfall oppskrift på begge to i løpet av de neste dagene:)   

  Et bilde fra en litt bedre dag! Foto: Mia Tåsåsen

      

   

 • 15.03.2016 kl.11:52
 • Tanker
 • 0 kommentarer
 • Brudekjolen er levert!

  • 14.03.2016 kl.21:16

  Da var endelig nettet tilbake! Har vært uten internett og tv i hele dag. Ikke noe problem det egentlig, jeg klarer meg uten, men det må jo skje på den dagen hvor jeg må surre hjemme og vente på at brudekjolen min skulle bli levert. Planen var å komme seg ut på en liten tur med voffsen og nyte det fantastiske været vi har hatt i dag, men når jeg får beskjed om at brudekjolen min er med sjåfør og blir levert i løpet av dagen, tør jeg ikke gå ut i fare for at jeg ikke skal være hjemme. Jeg har ventet på denne kjolen i to måneder, så det var bare litt viktig å få den i dag!

  Jeg ble kjempe fornøyd! Må selvfølgelig prøve den litt nærmere bryllupet da kjolen er syd etter mål som er litt større og tilpasset det at jeg faktisk er åtte måneder på vei på bryllupsdagen min. Her vokser både pupper og mage i takt, så skal nok fylle den ganske greit, når den allerede nå ikke er så altfor stor.  Så får vi se om jeg må til skredder å justere litt, eller om den sitter som den skal. Uansett! er det billigere å bestille på nett, for så å dra til skredder å få den sydd inn eller ut etterpå. Jeg er ikke en brud med så altfor mye penger, så her må man spare penger på det man kan. Mat og drikke er vel det vi har bestemt oss for å bruke litt på, da det er det som til syvende og sist skaper mye av den gode stemmningen. Gleder meg i hvertfall!:)

  Nå er jeg ganske sliten og trøtt! Søvnene i natt var ganske dårlig så håper, håper, håper på bedre søvn i natt. Skal til fysion på onsdag og få løst opp litt, så da får jeg kanskje sove litt bedre. Uansett så får jeg komme litt sterkere tilbake i morgen:)  Ha en fin kveld videre!:)

   


   

 • 14.03.2016 kl.21:16
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Min lille drøm!

  • 13.03.2016 kl.17:42

  Jeg er sikker på at det er flere som har fått med seg saken, der en Mc Donalds i Norge har satt opp en ulovelig fuglefelle. Jeg orker ikke gå i detalj på hva fellen gikk ut på, da jeg helst vill glemme det og skulle ønske den aldri hadde eksistert. At en sånn type felle i det hele tatt produseres er urovekkende, provoserende og ikke minst forferdeilig trist. Hvem ønsker å gjøre sånt mot forsvarløse dyr og hvilken sjef i en bedrift kan la dette skje uten å ta noe ansvar. Vi mennesker har virkelig tatt oss til rett i denne verden og tror visst vi kan gjøre som vi vill.

  Jeg er sint og lei meg! Samtidig føler jeg meg hjelpesløs. Jeg er sikker på at det skjer mye vondt med dyr innenfor de fire vegger som aldri noen får vite om, og det gjør så smertelig vondt. Jeg er sikker på at det bare er et fåtall som blir oppdaget og faktisk blir gjort alvor av og reddet. Jeg er derfor super fornøyd med at dyrepolitiet er på vei inn i norge. Det er fortsatt en lang vei å gå da ikke hele norge er dekket, men vi er i hvertfall på rett vei. Og man kan varsle om mistenkelige hendelser og situasjoner, og vite at det er en politipatruljer som er satt opp kun for å ta seg av bekymringsmeldinger ang dyr. Man lipper å føle at politiet må prioritere andre ting først og kanskje kan se på det om de har mulighet.

  I sosiale medier dukker det opp hjerteskjærende videoer av dyr som enten har levd under årelang misshandling, noen i et hjem med en grufull eier, eller bare fordi de ikke har et hjem. Disse videoene ender som regel med en lykkelig slutt og en god og ny familie. Jeg elsker de lykkelige sluttene, men klarer ikke la vær å tenke på de som aldri blir reddet, de som lever og dør under misshandling og ikke får det lykkelige livet de fortjener. Ikke minst at det ikke tar slutt. Det er mennesker som aldri burde vært født og disse menneskene vil dessverre alltid eksistere i vår verden. Jeg har felt en god del tårer når disse tankene dukker opp.   

  bildene er hentet fra pinterest.

   

  Jeg har på grunnlag av min kjærlighet til dyr en liten drøm, som jeg er ganske sikker på at jeg deler med min kjære Martin. Jeg ønsker meg et lite småbruk hvor jeg kan ha litt forskjellige dyr. Noen kuer, sauer, griser og kanskje høner. Jeg ønsker at barna våres skal vokse opp med dyr og forstå at storfe og griser, ikke bare er pølser og ribbe på en tallerken, at kuer ikke bare er melk, at egget kommer fra et sted og at sauer ikke bare er pinnekjøtt og ullgenseren de har på seg. Jeg vill at de skal forstå at dyr nyter kjærlighet og berøring, akkurat som oss. Med andre ord, vil jeg ha et småbruk med kjæledyr som i vårt sammfunn blir sett på som bruksdyr. Jeg vil at hønene skal vandre rundt på gårstunet, grisene skal få rulle seg i søla og grave etter røtter så mye de vill, sauene skal få beite og slappe av i fred og ro og kuene skal kunne gjøre det samme uten å engste seg for å ende opp på en juletalerken eller i fårikålen til høsten. Den dagen de de blir slaktete, er den dagen de har så vondt eller er så gamle at det beste er å la de slippe.

  Selv om jeg er glad i dyr, så spiser jeg kjøtt. Men det går ann å tenke på hvor kjøttet kommer fra, og om dyrene du spiser har levd verdige og lykkelige liv. Jeg ønsker at barna våres ikke skal ta all maten de får servert for god fisk, men være litt kritisk til hvordan dyret har hatt det, om høna som la egget har et godt liv og ikke minst om slakten av dyret skjer med dyrevelferd høyt til stede. Jeg vil at de skal tenke over hva de putter i seg.

  Jeg tror jo også at barn som vokser opp med dyr, vokser opp til å bli snille mennekser, med gode holdinger og en evne til å vise medmennesklighet. Så det er ikke bare dyrene som får kos og et kjærlighetsfult liv, men barna sitter igjen med verdifull lærdom og gode verdier. Jeg ser jo også at dette er et mål og kanskje bare en drøm som tar lang tid å realisere, men det er lov å drømme og jeg er sikker på at hvis man vill, får man det til.

      

   

 • 13.03.2016 kl.17:42
 • Tanker
 • 2 kommentarer
 • Dette kan bli farlig^^

  • 13.03.2016 kl.16:46

  Hallooooo! Hvorfor har jeg ikke oppdaget denne pakken med is tidligere?! Den finnes i to smaker, mango og litt forskellig bær, og begg er sinnsykt gode. Kjenner dettte kan bli farlig^^ Til nå har jeg forholdsvis hatt cravings på sunne ting som bær, frukt og youghurt, men nå ser det ut som det går andre veien. Kan trøste meg med at det er mye frukt i disse, så det er ikke det verste jeg kan putte i meg når jeg skal kose meg, men sukker er det desverre nok av. Det jeg lurer mest på er hvordan jeg skal klare å la denne pakken ligge helt til neste helg. Her må det frem med villjestyrken og den kan jeg si blir ganske svekket når svangerskapshormonene dine forteller deg at du bare må ha noe.   

  beste isen jeg har smakt.

   

  Jeg kan ikke si at jeg har hatt noen helt syke eller merkelige cravings. Har hørt om gravide som spiser avispapir og salte kjeks med kaviar og søt krem på. Jeg har holdt meg til det jeg tidligere har nevnt og er egentlig ganske fornøyd med at det ikke ble verre en det^^  Det som gjør meg litt nyskjerrig, er hvorfor gravide plutselig får et sug på en spesiell ting. Det er ikke bevist, men det sies jo at vi gravide blir kvalme og får bedre luktesans for å styre unna matvarer som ikke er bra for oss, men hvordan henger det da sammen at noen gravide får cravings på førstesiden til Dagbladet. Jeg vil jo da tro at cravings er kroppens måte å fortelle oss hva vi trenger og burde ha i oss og jeg er ganske sikker på at avispapir ikke gir så veldig mye næring^^ Men ingenting er bevist! Det er mye som skjer under graviditeten som man ikke kan forklare, og jeg velger å tro at vi ikke skal vite alt her i verden. Selv om det ikke tilfredstiller min nyskjerrighet, så er det at barne i magen har det bra og at vi føder friske og raske barn som viktigst. Så får man heller bare nyte morgenavisen på en litt annen måte en alle andre:)

   

  Ha en fin dag videre!:)

      

 • 13.03.2016 kl.16:46
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • "hello! I'm new here"

  • 13.03.2016 kl.13:43

  Nå gleder jeg meg til August så lille William kan komme ut å prøve klærne sine. Har allerede kjøpt inn litt og mer er på vei i posten! Etter at jeg fikk vite kjønnet, har shoppinggenet i meg tatt litt overhånd. Nå som jeg vet hva jeg skal handle til, klikker jeg hjem både det ene og det andre. Er jo så moro å handle inn til den lille.   

  Innkjøpet fra Lindex.

   

  Jeg blir bare mer og mer forelsekt i de bitte små sokkene og den lille lua. Tenk at det er mulig å være så liten og ikke minst at jeg selv har passet så små klær. Jeg var født litt for tidlig, så jeg var nok enda mindre igjen, men håper og tror at William holder seg inne i magen til han skal.   

  De har mye fint på HM også.

   

  Se på disse da! sikkert bare jeg og andre mammaer som synes dette er interessant, men kan jo ikke la være å dele noe jeg selv kan glane på så uendelig lenge. Gleder meg til å få inn litt stellebord, seng, og kommode, så jeg har et sted og ha alle disse innkjøpene og kommende babyprodukter. Det blir nok desverre ikke før sommeren, da badet vårt skal pusses opp fra slutten av april og frem til begynnelsen av juni om jeg ikke tar helt feil.

  Hele borettslaget må pusse opp badene sine grunnet nytt lovverk og siden det er en del bad, tar det litt tid. Vi skal heldigvis ikke bo her under riving, borring og støvet det medbringer. Vi er nemmlig så heldig at vi skal campe hos faren min i to måneder. Haha, han som bor alene får nå svigersønn, en hormonell datter og en energibombe av en hund inn i sin lille leilighet^^ Vel vel, han får også en som er superflink på kjøkkenet, en husmor som kan holde orden og en varm velkomst hver gang han kommer hjem (Luna er ekspert på å ønske folk velkommen):).

  Her hjemme er jeg akkurat ferdig med fokosten! Det ble verdens beste appelsiner og økologisk frokostblanding.
  nam nam

   

  Sånn for å gå tilbake til de appelsinene så er de helt fantastisk gode. Martin hadde med seg appelsiner hjem i går fordi han vet hvor glad jeg er i det...eller jeg velger å tro det var derfor^^ Uansett, så er de så saftige at jeg nesten ikke trenger juice til maten, nam nam. Det er nesten så jeg kan erstatte de med lørdagsgodtet, men bare nesten. 

    Btw! ikke la dere lure av den sunne frokosten, jeg har nemmlig satt av plass til både litt smågodt og saftis siden det fortsatt er helg. Jeg må jo unne meg litt, selv om jeg må passe litt på. Er veldig flink i ukedagene synes jeg selv, så når fredagen kommer og helgen starter, er jeg ikke vond å be, hehe!

  Nå ligger jeg som en pinne på sofaen og her tror jeg at jeg blir liggende til middag^^ Martin er ikke helt i form, så han ligger enda og sover, stakkars! Får håpe forkjølelsen går fort over.

  Ha en fin søndag!:)

      

   

 • 13.03.2016 kl.13:43
 • Hverdag
 • 1 kommentar
 • Stjerne i boka

  • 12.03.2016 kl.21:04

  I dag fortjener jeg en stjerne i boka om jeg får si det selv. Jeg har dratt frem støvsugeren og fått orden på leiligheten. Kjøkkene er shinet og stua er klar for kosekveld på sofaen. Nå må jeg bare få Martin hjem fra jobb så jeg har noen å kose med^^ 

  Det er jo ikke så lett for meg å få gjort husarbeide for tiden, så når jeg får det til kjenner jeg at jeg blir ekstra fornøyd. Gått en liten tur med hunden har jeg fått gjort også. Klapp på skulderen! Hun må jo få sin daglige tur, stakkars! Selv om "mamma" ikke er helt i form. Men må ærlig innrømme at det noen ganger blir en litt kortere tur, da bekkenet sier stopp. Da pleier jeg heller å ta frem ballen og leke litt med henne der vi er og hun virker fornøyd med det også, så da er det jo greit:)

  Måtte også en liten tur på apoteket som ligger på et kjøpesenteret i nærheten. Da benyttet jeg sjansen til å stikke innom Lindex som hadde 3 for 2 på alle barneklær også. Du kan tro en vordene mamma liker seg i nyfødt avdeligen. Det er jo så sinnsykt mye fint!:D jeg er sikker på at jeg kunne tatt med meg hele butikken hjem. Det som er så fint med Lindex er at de er like glad i små figurere og tekst på de små søte klærne som jeg er. Synes fort striper og planet blir kjedelig, så da passe det jo perfekt at de går for en litt mer fargerikg og spennende kollekjson. Skal vise dere dagens innkjøp i morgen;)

  Det går mye i interiør ( da jeg subber hjemme så og si hele tiden og trenger noe fint å ha rundt meg) og babyklær for tiden,  som ikke er så vanskelig å skjønne. Kjøpte som sagt tulipaner i går for å freshe opp her hjemme og til min stor glede hadde de sprunget ut i dag, så nå står de gule og fine på spisestue bordet. For en som ikke er like mye med i verden som før, har de små gledene plutselig blitt store. Som en bukett med gule tulipaner. Elsk.
   

 • 12.03.2016 kl.21:04
 • Hverdag
 • 2 kommentarer
 • Hjemmelagde fiskekaker

  • 12.03.2016 kl.20:14

  Hjemmelagde fiskekaker altså! Ferdig produserte kan bare gå å legge seg! Neida, det finnes mange gode ferdiglagde fiskekekaker der ute, men de hjemmelagde er og forblir hakket bedre. Jeg serverte smørstekt fennikel med kapers og bacon ved siden av. Martin var klar i sin tale om at dette var noe av det beste jeg har lagd. Naild it! med andre ord:D

  Det som er så fint med fiskekaker, er at de er lagd i en fei og man trenger ikke gå for den tradisjonelle som jeg har gjort. Spice dem opp med chlli, lime, ingefær, hvitløk, fennikel eller korriander. Det er kun fantasien som setter grenser og hva du selv foretrekker. Jeg gikk for de litt mer tradisjonelle, siden Martin liker de best. Mors fiskekaker, skal være mors fiskekaker, hvis jeg fotsto han riktig^^  Oppskriften fant jeg her, om noen vil prøve seg:)

  Tilbehøret er jo også noe man kan variere for hver gang, så fiskekaker blir sjeldent kjedelig. Jeg kan tenke meg at thai inspirert tilbehør kan være godt, må jeg nesten prøve neste gang!:) Men denne gangen ble det fennikel og annet godt til.

   

  Fennikel og kapers er generelt veldig god til sjømat.

   


   

  Bacon er også en sikker vinner, når det kommer til fisk.

   

  Jeg var i hvertfall veldig fornøyd med egen innsatts. Og et lite tips sånn helt til slutt. Jeg har brukt torsk i fiskekakene, siden det var det nærbutikken hadde. Men i kolje/hyse som nesten er helt lik torsk, er det et naturlig bindemiddel som gjør at fiskekaker og fiskeboller binder seg bedre. Så uansett om du velger å lage fiskekaker av sei, lyr, steinbitt eller det du ønsker, så ha litt kolje/hyse i farsen;) Og så kan det lønne seg og lage litt ekstra farse og steke opp, så har du fiskekaker tiljengelig i fryseren en dag du vil ha det enkelt:)

      


   

 • 12.03.2016 kl.20:14
 • mat
 • 0 kommentarer
 • Farlig nærme

  • 11.03.2016 kl.23:19

  Da er rumpa godt plassert i sofaen og jeg er helt ferdig^^ Har vært på konsert og sett min kjære mamma synge med koret sitt, eller rappe hvis jeg skal være helt korrekt. Det er ikke hver dag man får se moren sin som nærmer seg 60, uttale noen settninger i et tempo jeg bare kan drømme om. Det verste er at hun faktisk er ganske god, det høres ikke rart ut, teit ut eller dumt ut. Stolt datter kan man si:)

  Det ble ikke noe påskepynt shopping på meg i dag, selv om gjerne ville. Får heller ta det en annen dag, da jeg er litt mer oppegående og ikke har så mye på planen. Jeg må nemlig velge hva jeg skal gjøre og priotitere hver dag og i dag ville jeg veldig gjerne se moren min opptre, så da satte jeg alt annet litt til siden. Meeeen litt mer påskegult har jeg klart å presse inn selv om det ikke ble den store innkjøpsdagen. Da jeg skulle handle pålegg på nærbutikken, hadde de fått inn ganske fine gule tulipaner, så en av bukettene ble med meg hjem. Elsker tulipaner, de representerer vår på den vakreste og beste måten. Det som kanskje slår tulipaner nå som sola står opp litt tidligere, er fuglekvitter. Noen synes kansje det er irriterende, jeg tar det som et sikkert tegn på at varmere tider er i vente. Jeg kan ligge lenge på morgenen og bare høre på de skravle.

  Jeg kom forresten over noe som jeg synes var veldig godt og som jeg har lyst til å dele med dere. En liten frokost/lunsj ide. Nesten så enkelt at det ikke er lov, men så godt. Tines fyldige pasjonsfrukt youghurt sammen med blåbær fra Cevita.   

  så godt og enkelt!

   

  Jeg er veldig gresen på blåbær. Jeg spise blåbær utenom de norske altså, men blir ofte skuffet og det tar da litt tid før jeg kjøper blåbær igjen. Martin sa at blåbærene til Cevita var så gode og selv om jeg ville, klarte jeg ikke helt å tro på han. Ingenting slår norske blåbær, og det er det fortsatt ingen som gjør, men Cevita sine blåbær var farlig nærme. Jeg klarte ikke slutte å putte de i munn, sååå gode! Sammen med youghurten ble det nesten fest her hjemme^^ Må se om jeg får tak i mer av de fantastiske bærene i morgen. Kanskje det blir min nye svangerskaps craving.

  Akkurat nå har jeg tenkt til å forlate plassen min i soafen å ordne meg og Martin en nesten ulovelig sen middag. Martin jobber sent, så han må bare tåle og få middag servert til denne tiden, men jeg som har vært hjemme kunne med fordel ha spist litt tidligere. Og jeg prøvde faktisk det, men når man ser feil på klokken og innser at man egentlig må løpe når den siste fiskekaken er stekt, da får det bare vente da. Uansett kan jeg klappe meg selv på skuldere, når disse kakene er hjemmelagde og vellykkede. Skal ikke se bort ifra at jeg kommer med en liten oppskrift i morgen, med spennende og godt tilbehør:)

  Ha en fin kveld!:)

      

 • 11.03.2016 kl.23:19
 • Hverdag
 • 1 kommentar
 • It's a boy!

  • 10.03.2016 kl.21:14

  It's a boy!

  Ultralyden gikk kjempe fint og vi fikk vite at vi venter en liten gutt. Eller i vårt tilfelle en liten William:) Det gikk ikke lange stunden etter at vi fikk vite kjønnet før jeg følte meg enda litt nærmere den lille i magen. Han har på en måte fått en identitet, han er ikke lenger "den lille bebissen i magen" men William Martin. Dessuten er det lettere å handle inn klær og babystuff nå som man vet kjønn. Kjønnsnøytrale klær er nemmlig ikke så lett å finne, hvis man ikke vil at det skal gå i beigt,brunt og hvitt. Men en ting er sikkert, og det er at ingenting er bedre enn å få vite at alt står bra til der inne og alt er som det skal:D   

  Hva sa du "mamma"? Skal jeg få en lillebror?:D

   

  Jeg nevnte at jeg hadde sneket inn litt påskegult her i heimen i form av gule puter i soafen i går. Jeg blir bare mer og mer glad i de, og er ikke helt sikker på om jeg vil gi slipp på de når påsken er over. Nå har ikke påsken begynt helt enda, så de får kose seg i soafen en liten stund heldigvis^^ Martin er ikke så begeistret for gult som meg, så jeg må nok jobbe litt med å overtale han, hvis jeg bestemmer meg for å la de bli litt lenger en planlagt. Men skal nok finne på noe lurt. Nybakte boller til helgen er jo en god start^^   

  Elsker kombinasjonen av gull, grå og gul.

   

  Jaja, jeg vet det er enda mer gull, men det er jo fint da!^^  Jeg er kanskje tidlig ute med påskepynt, men det forhindrer ikke meg i min store plan om å snike inn litt mer før selve påskeuka. Hvis jeg har energi og ryggen er med meg, har jeg store planer om å handle inn enda litt til i morgen. Er litt mer av leiliheten som må friskes opp med gult før jeg kan si meg fornøyd. Er dere like glad i pynte som meg?

   

 • 10.03.2016 kl.21:14
 • Hverdag
 • 4 kommentarer
 • Dagen jeg har ventet på

  • 10.03.2016 kl.08:47

  Veeeel rebellen i meg vant i går og det ble litt sjokolade til kveldskos. Det rare med meg, er at jeg kan spise fire små biter av en sjokoladeplate og så vil jeg ikke ha mer. Moren min pleier å si at jeg har falt langt fra stammen, da hun og lillesøsteren min elsker sjokolade og nesten ikke kan ha sjokolade i hus^^ Jeg er mer der hvor jeg kan kjøpe 5 plater til 100 kr og så må jeg kaste 3 av fem plater fordi de rekker å gå ut på dato. Kall meg merkelig!^^  Men nå burde jeg kanskje begynner å spise mer, siden det har kommet frem at det forebygger hjerteinfarkt. Når det kommer til søte bakevarere, er det litt annerledes. Når Martin eller jeg baker boller, klarer jeg ikke slutte før fem nystekte boller er godt plassert i magen. Mmm nå fikk jeg lyst på nystekte boller. Kanskje jeg skal slå av litt tid til baking i helgen, vi får se:)

  I dag har dagen jeg har ventet på lenge endelig kommet. Vi skal få se den lille igjen. Ultralyd er det neste på planen og jeg både gleder og gruer meg. Gleder meg til å se barnet vårt, men samtidig redd for at ting ikke er som det skal. Vil tro at dette er en veldig vanlig bekymring blandt gravide, men det forandrer ikke det faktum at det ikke er noe godt å bekymre seg. Sist gang vi var på ultralyd, i uke 13, kunne jordmoren fortelle oss at alt så veldig bra ut. Utviklingen av organene hadde gått som det skulle og det var ikke noe å sette fingeren på. Men det er den" man vet jo aldri" som sniker seg innpå så å si med en gang man er ute av døren. Nå skal det sies at jeg kjenner mer og mer aktivitet for hver dag og det virker som at det er en livlig krabat der inne og da vil jeg vel tro at alt er i orden. Spennende blir det uansett, når det nå er mulig å se kjønn. Håper bare nurket ligger sånn at vi kan se det, for er super nyskjerrig:)

   

  Luna er kanskje ikke så nyskjerrig på om den lille er gutt eller jente, men veldig nyskjerrig på når "mamma" er ferdig med å skrive og kan leke med henne og hennes nye ball.

   

  Nå er jeg så spent at jeg bare vil komme meg til sykehus og opp på sengen, dra opp genseren og si "vær så god, gele takk". Det er virkelig fantastisk å se hva som skjer innenfor navelen og se at det bor et litte menneske i magen min. Husker forrige gang og da var jeg helt målløs. Man vet jo hva det å være gravid betyr, men når man faktisk blir det og ser den lille, er det bare veldig fint, rart og spennende:)

  Håper alle får en fin dag videre, og så kommer jeg med en liten oppdatering senere i dag med blandt annet de nye påskeputene. 

   
   

 • 10.03.2016 kl.08:47
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Verdens dårligste unskylding!

  • 09.03.2016 kl.21:39

  Da ble det ikke bowling på meg i dag. Ikke at jeg hadde tenkt til spille da det er litt for tungt for ryggen, men å prate hull i hodet på kollegaene min var absolutt planen. Jaja, får ta det igjen en gang det ikke gjør så vondt at jeg nesten begynner å grine etter å ha hentet en pakke på butikken 50 meter unna^^ Som en trøst lagde Martin middag til meg, piggvar som virkelig er den beste fisken i verden. Jeg kunne bare spist piggvar uten tilbehør og likevel vært fornøyd. Sååå godt!:)

  Utover det har jeg opparbeidet litt husmorpoeng i dag og det var virkelig på tide. Jeg blir gal når det egentlig ikke er så rotete, men det ligger småting her og der. Er det flere enn meg som irriterer seg over sånne ting? Vel uansett, nå er det ordnet og unnagjort, så da kan min faste krok i sofaen ønske meg velkommen, for der blir jeg sittende til jeg er klar for sengen.

   

  Ikke bare jeg som liker den kroken i sofaen. Har ikke hjerte til å flytte henne.

   

  Sitter egentlig her med et forferdelig søtsug, noe som er veldig kjedelig når gravide må passe litt på sukkerinntaket. Godt det er påske snart, så jeg kan unne meg bitte litt ekstra, bare fordi det er påske. Jeg elsker påske, selv om det ikke slår juletider, er det en høytid jeg ønsker veldig velkommen. Sikkert fordi jeg forbinder påske med vårsol og en smakebit på det varme været som forhåpentligvis dukker opp snart. Påske er vår og vår er og forblir den beste årstiden:) I tillegg kan jeg tilfredstille den delen av meg som er veldig glad i interiør med litt påskepynt. Siden det ikke er så altfor lenge til, har jeg allrede sneket inn litt påskefarger her hjemme. Skal vise dere de superfine påskeputene mine som pryder sofaen vår i morgen. :) Gult er i hvertfall kult^^

  Sånn helt på slutten, så lurer jeg på om jeg skal unne meg bare litt sjokolade som kveldskos. Det er jo tross alt lillelørdag, er det ikke?^^ Verdens dårligste unskyldning, men har så sinnsykt lyst på. Vi får se hva det blir til, om fornuften setter ned foten, eller rebellen i meg får overtaket. Uansett ønsker jeg dere en fin kveld videre.

  Processed with VSCOcam with t1 preset

   

 • 09.03.2016 kl.21:39
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • En god start på dagen!

  • 09.03.2016 kl.13:04

  I dag skal jeg egentlig på bowling med jobben, men kjenner at det må jeg se ann. I dag er verken rygg eller bekken sammarbeidsvillig. Får vel svi får å kokkelere i går tenker jeg^^ Må begynne å lage middag sittende virker det som. Jaja, godt ble det i hvertfall:)

  Startet dagen med en tur med voffsen og siden hun var så flink ville jeg gi henne noe hun synes er ekstra godt, nemmlig kraftben. Da jeg lette gjennom den forferdelig uorganiserte fryseren vår for å finne dette, kom jeg over masse frossenbær som jeg hadde glemt at vi hadde. Da ble det smoothie og jeg hadde virkelig glemt hvor godt det er og ikke minst friskt.

   

  Jordbær, ananas og melon er min favorittsmak.

   

  Fungere kjempe godt sammen med frokosten, lunsj, eller som mellommåltid. Og har man litt grønnsaker og havregryn oppi, er det kjempe fint som en lett frokost om man ikke rekker å spise så mye før man må ut av døren. Dessuten, tar det ikke så lang tid å lage, så det er noe de fleset får tid til på morgene eller når man må ha i seg noe raskt.   

   

 • 09.03.2016 kl.13:04
 • Hverdag
 • 1 kommentar
 • Greske kjøttboller!

  • 08.03.2016 kl.20:07

  Dette synes jeg var sinnsykt godt og heller ikke så altfor vanseklig å lage. Dessuten kan man ha masse forskjellig tilbehør, så det er en rett som er lett å variere. I tillegg er den ypperlig som en tapas rett eller forrett om man ønsker det. Må si meg fornøyd:)

  oppskriften på greske kjøttboller har jeg hentet på Godt.no
      

 • 08.03.2016 kl.20:07
 • mat
 • 1 kommentar
 • sparkemaraton

  • 08.03.2016 kl.13:29

  Det var visst flere i går som synes en hviledag på soafen var på sin plass og så var det noen som ikke var like enig. Den lille i magen hadde nemlig sparkemaraton og selv om det kan høres slitsomt ut, synes jeg det bare var moro. Deilig å kjenne at det er noen som har det bra der inne og må si at det er den beste bursdagsgaven jeg har fått:)


   

  Luna synes det var helt greit at "mamma" tok det litt med ro

   

  Det er lenge siden jeg har hatt en så rolig bursdag, men det var absolutt verdt det. Energinivået i dag er mye bedre og nærmere der jeg ønsker det skal være. Jeg føler meg faktisk såpass oppegående at jeg skal lage middag i dag. I det siste er det Martin som har stått for kokkeleringen her hjemme, mens jeg bare må ha tatt livet med ro. Ganske kjedelig, når jeg er veldig glad i lage mat, så i dag skal jeg frem med forkle og prøve meg på greske kjøttboller:)

  Hva skal dere i dag?

      

   

 • 08.03.2016 kl.13:29
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Gratulerer til meg selv!

  • 07.03.2016 kl.12:06

  I dag har jeg bursdag!:) 26 år har jeg blitt og jeg merker at for hvert år som går blir bursdagen min mindre og mindre viktig. I år kan det jo ha noe med at jeg venter barn og skal gifte meg til sommeren, så tankene mine er på en måte rettet mer mot det enn at jeg faktisk fylle år. Tidligere år feiret jeg dagen min med stor fest, men år tror jeg det får bli med familiebursdagen jeg hadde på fredag. Tror ikke jeg har energi til å gjennomfør noe stort kalas nå.

  Ønsket mitt for dagen i dag, er å kunne ta det helt med ro. Våknet i dag og følte at kropp og sjel kunne trenge en dag...eller en uke bare på soafen. Vet jo at en uke ikke lar seg gjøre, men en dag skulle la seg ordne^^ Da blir det vel en film, kos med Lunamor og middag med min kjære når han kommer hjem:)

  Sånn over til noe helt annet. Jeg var jo på shopping her om dagen, siden magen min ikke er så flat som den en gang var. Mammabukser, mammatights, skjørt jeg kan vokse i og ny BH var det som sto på innkjøpslisten. Alt dette fant jeg pluss litt til. Falt pladask for et lite halsskjede fra Vero moda. Nok en gang beviser jeg for meg selv at jeg ikke klarer å holde meg unna de små detaljene, for jeg elsker virkelig de små detaljene. Det kan være alt fra en ring, til en litt fargerik leppestilft og i dette tilfellet, et halsskjede. Synes at et helt vanelig og litt trist antrekk, kan løftes mange hakk med disse små detaljene og et antrekk man kansje hadde gått litt lei får et helt annet utrykk.   

  Elsker det enkle

   

  Jeg elsker også enkle detaljer med rene former og farger og gull er jo selvfølgelig en favoritt her også^^ Kan jo aldri få nok hihi! Dette kommer jeg nok til å bruke mye fremover og til det meste. Frem til jeg finner noe annet som fanger min interesse. Har dere en favorit detalj som dere bruker til så og si alt?

      

 • 07.03.2016 kl.12:06
 • Hverdag
 • 6 kommentarer
 • En hyggelig helg

  • 06.03.2016 kl.22:50

  Å det var godt å komme seg ut i går, få prate og sosialisere litt. Høres ut som jeg ikke har sett folk på flere år, men noen ganger kan det faktisk føles litt sånn. Det gikk helt greit å være på fest uten en dråpe alkohol i blodet, men tror ikke det blir solo på en stund for å si det sånn. Får finne meg en ny brus å ha dilla på^^ Favoritten er jo cola, men nå skal ikke gravide drikke for mye av det og så skal man være litt forsiktig med sukker, så her er det lite cola og kun brus i helgene. Det ble ikke mye dans og abligøyer på meg i går, men sier meg veldig fornøyd med bare å kommet meg dit og skarvle fra meg.

  I dag startet jeg dagen med håndballkamp. Stesøsteren min skulle spille og selv om de tapte var det moro å se på. Deilig å komme seg ut på en søndagsmorgen:) Etter dette, var det en dupp og så på med maska. Videre vendte jeg og Martin nesten mot Deilcatessen på Aker brygge (sykt god tapas), hvor vi spiste middag med en kollega og hans kjære. Vi hadde det fantastisk hyggelig og håper det er noe vi kan gjøre igjen:)

  Sånn akkurat nå er jeg sinnsykt sliten og all energi brukt opp. Etter en morsom, hyggelig og inholdsrik helg, gleder jeg meg til å ta det helt med ro. Jeg kjenner at det får konsekvenser når jeg farter sånn og har egentlig fått klar beskjed fra bekkenet at nå er det på tide og ta det litt mer piano. Så nå skal jeg slappe av resten av kvelden med litt is og brus. Før en ny uke uten søtsaker og solo begynner^^

  Processed with VSCOcam with x1 preset

      

   

 • 06.03.2016 kl.22:50
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Så fornøyd!

  • 05.03.2016 kl.13:45

  Jeg er sååå fornøyd! Var på møte med Elvebredden catering i går og jeg er virkelig hundre prosent sikker på at vi har valgt riktig. De lager all maten selv fra bånn, posesaus og andre snarveier finnes ikke hos dem. Dette er jo kjempefint for to matglade mennesker som jeg og Martin, hvor ikke bare pris, men også kaviltet er høyt prioritert. Dessuten, var de så hyggelig og imøtekommende . Ikke minst så stemmer det, når de sier at de spiller på lag med kunden. De var villig til å gjøre ganske mye, nesten alt for at vi skulle bli fornøyd. Alt fra tilrettelgging i forhold til vegetarianere og de med allergier. "Det ordner vi" var svaret på ønskene våres og da kan jeg jo ikke være annet enn fornøyd. Vi skal som tidligere nevt ha tapas og kommer til å sette sammen en egen meny som passer for oss og våre gjester. Når denne menyen er satt opp, ordner de smaksprøver av alle rettene vi har valgt. Gleder meg til smaksprøvingen for å si det sånn. Og så var det kikkelig deilig med en positiv opptur i hverdagen, når jeg synes det er litt tungt at jeg ikke alltid klarer å komme meg ut:)

  Vi tok turen videre på litt shopping i går, hvor vi kjøpte inn nye blomster og duftlys til badet. Synes det alltid er koselig med et godt duftlys på badet, når vi skal ha gjester. Ikke bare at det lukter godt, men de duftlysene vi bruker, er også så fine å se på. Derfor hender det at jeg bruker de selv om de er tomme og har et vanelig telys oppi.   

  Cotton blossom passer superfint til badet . Denne og andre dufter kjøper jeg på Mester grønn.

   

  De finnes i mange forskjellige dufter som ikke er for kraftige og siden lyset er produsert av soya, bidrar det også til å spre duften bedre enn det et vanlig duftlys gjør. Jeg elsker dem i hvertfall og kjøper dem igjen og igjen!

  Sånn over til dagens plan, så skal vi på fest. Trenger ikke takke nei til fest selv om jeg er gravid, må bare takke nei til alkoholen. Dessuten er det en liten gjeng med hyggelig mennesker som jeg ikke har sett på lenge, så gleder meg til å se de igjen. Må prøve å benytte sjansen til å være sosial, når muligheten byr seg, for sånn som ting er nå, går det litt tid i mellom. Er selvfølgelig koselig å være sammen med Martin her hjemme og sammen med familien min, men noen ganger trenger jeg å sosialisere med andre også. Så i dag skal jeg pynte meg (det er lenge siden sist) , ta med godt humør og en flaske mes solo:)

      

 • 05.03.2016 kl.13:45
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Lett lunsj

  • 04.03.2016 kl.12:37

  I dag har samboeren fri og da benytter vi sjansen til å få unngjort litt til bryllupet, så i dag skal vi på møte med et cateringfirma som skal levere maten på den store dagen. Vi har tenkt til å servere tapas, da det ikke er helt det tradisjonelle, samtidig er det lettere for alle å kunne finne noe de liker. Blir spennende å se hva vi kommer frem til.

  Senere i kveld kommer mamma, pappa og stesøsteren min til oss for å feire bursdagen min. Selv om det ikke er før på mandag, var det denne dagen som passet best, så da feirer jeg mine 26 år på forhånd i dag:) Da skal samboeren min dra frem kokkehatten og forkle å lage boeuf bourguignon, ååå som jeg gleder meg! Han kan lage mat altså:) Jeg tenkte jeg skulle lage en form for dessert, men hva det skal være får har jeg ikke helt kommet frrem til enda. Godt skal det bli i hvertfall!

  Sånn når vi er inne på noe godt, tenkte jeg at jeg skulle komme med et lite lunsjtips, spesielt hvis du vil ha en sjapp og lett lunsj på farten. En lunsj som passer meg perfekt i dag som jeg har litt ting å sette fingrene i.  Lett, god, og raskt å få i seg. Så har du litt liten tid til å nyte en stor og lang lunsj, er dette kanskje noe for deg:)

  Ha en super dag!

      

 • 04.03.2016 kl.12:37
 • Hverdag
 • 1 kommentar
 • Hjemmelagd muslibar

  • 03.03.2016 kl.14:42

  Enda mer snø? Nei, nå synes jeg det kan gi seg^^  Trenger sol og vår. Jaja, vi får bare ha tolmodighet og vente litt til. I dag kommer en venninne av meg på besøk. Deilig å ha noen jeg kan skarvle med uten at man får små hint om at jeg prater litt mye. Samboeren mener nå at jeg kan være et kravlehue til tider og jeg kan jo være enig med han, men om jeg tar det til etterretning, det er jeg ikke så sikker på^^ Vel, frir du og får ja, så er kakklingen en del av kontrakten dessverre, selv om det står med liten skrift.

  Utover dette er jeg ferdig med en meget god frokost, mon tro om det har noe med de hjemmelagde muslibarene jeg lagde i går:) Synes de ble ganske gode og så er de ganske mettende, så det er en fin ting å ha ved siden av en lett frokost, eller om man må haste ut av døren.

  Oppskriften har jeg hentet fra myTaste. Muslibar med vaniljeyoughurt


   

  Det som er det fine med disse, er at du kan bytte ut youghurten, nøttene og den tørkede frukten med det du liker, eller hvis du ønsker å variere. Godt blir det uansett!:)

  Ha en strålende dag!

   
   

 • 03.03.2016 kl.14:42
 • baking
 • 1 kommentar
 • Vestby next

  • 02.03.2016 kl.09:26

  I dag skal jeg til fysioterapaut og takk gud for han. Han gjør situasjonen litt bedre i hvertfall, får løst opp og massert, så bekkenet føles litt lettere. Selv om det desverre ikke varer så lenge, så er det verdt å dra helt ut til Vestby for få få en behandling i uka. Det er ca tre kvarter fra Oslo til Vestby, men velger likevel å ta turen helt ut dit, da jeg har sett meg lei på useriøse kiropraktorer, dessuten kan en fysipterapaut hakket mer.

  Det som også er det fine med å reise ut til han, er den lille roadtripen jeg og mamma får hver onsdag. Da kan vi snakke om ting som har skjedd, eller som opptar oss. Det ender også ofte med kaffe og bolle på Vestby storsenter, selv om jeg står over kaffen^^ Vi har det veldig koselig på disse små turene:)

  I dag lurer jeg også på om jeg får lurt mamma med inn på vinmonopolet, slik at jeg kan få hjelp til å bære de 12 hvitvinsflaskene jeg har planer om å kjøpe^^ Selv om bryllupet ikke er før i sommer, er vi i full gang med å planlegge og å kjøpe inn drikkevarer. Jeg derimot, må holde meg unna vin, så hvis noen har forslag på noe godt og alkoholfritt jeg kan drikke i bryllupet, tar jeg gjerne de i mot:)   

  Litt blomster på en vinterdag som dette, er vel ikke å forakte.

   

  Sånn appropo vintervær, hva skjedde? Trodde våren var på vei, men neida, enda en vinter. Jaja, jeg får gjøre det beste ut av det. Skal prøve meg på hjemmelagde muslibarer i dag og det er jo en fin ting å gjøre inne på en dag som denne:) Gleder meg til å smake om de blir noe gode^^

  Hva en fin dag!:)

      

 • 02.03.2016 kl.09:26
 • Hverdag
 • 4 kommentarer
 • Vår

  • 01.03.2016 kl.13:04

  Ja, de husmorpoengene jeg skulle tjene i går ble jo ikke noe av^^ Det endte med at jeg og samboeren sovnet og da jeg våknet var den lille energien jeg hadde gått over i en trøtt stusselig figur. Jeg fikk gjort regnskap i hvertfall, så noe ble jo gjort. Og så var vi godt på vei ned i vaskeskjelleren for å vaske klær, da samboeren kom på at vaskekortet var tomt (vaskekortet er som en bankort som må fylles på og brukes for å få maskinene til å starte) og heldig som vi er, må dette fylles på, på styrerommet, som igjen kun er åpent to timer i uke og ikke før i morgen. Jaja, da ble det ikke vask av klær heller^^

  Vel, selv om det ikke ser strøkent ut her, har jeg hvertfall fått på plass litt vårstemning. Deilig og få ut det gamle og inn med det nye friske:)


   

  Elsker disse små hvite blomseten og så dufter de nesten litt sitron.

   

  Planene for dagen er å komme meg til butikken og handle inn ingredienser til muslibarer. Jeg synes det ser så utrolig godt ut når de er hjemmelagde og så er de sunne og fine til frokost. Spesielt hvis man er på farten og man egentlig bare må hive noe i seg. Men det finnes jo utallige oppskrifter, så må bare finne ut hvem jeg liker best:) Liker dere muslibarer og har dere noen gode oppskrifter?

      

 • 01.03.2016 kl.13:04
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no