hits

GODT NYTTÅR!

 • 31.12.2016 kl.13:01

Hektisk morgen her i hus! Jeg glemte selvfølgelig å sette brøddeig i går og siden jeg baker med min egen surdeig så må den heve leeeeenge. Derfor passer det kjempefint at pappa tar med rundstykker.^^  Jeg hadde jo en forferdelig susete dag i går, så det forundrer meg ikke at jeg glemte det. Uansett lunsj blir det!:)

Har ikke så mye tid til å skrive noe særlig i dag, da jeg og Martin skal videre til et vennepar av oss i kveld, mens mamma og pappa passer William. Jeg gleder meg til å feire nyttårsaften uten å være så forferdelig kvalm som jeg var i fjor. Jeg var veldig glad for å være gravid, men man føler seg litt på siden når alle andre rundt seg gleder seg til kalkun og raketter. Det jeg gjorde var å fokusere på å komme meg gjennom et måltid og å holde ut kvelden, så i år skal det bli deilig å faktisk nyte nyttårsmiddagen og føle at jeg har energi til å være med på feiringen. Ikke misforstå jeg hadde en kjempe fin nyttårsaften i fjor med mine svigerforeldre, klager ikke på det de stelte i stand, men så kvalm jeg var så hadde det blitt vanskelig uansett hvor jeg hadde feiret. Heldigvis resulterte kvalmen og lite energi i verdens beste Gutt. 

Nå må jeg egentlig se gjennom klesskapet og bestemme meg for hva jeg skal ha på meg i kveld. Det eneste jeg vet er at jeg vil bruke øredobbene som jeg kjøpte på H&M i går, utover det er jeg virkelig ikke sikker^^ Ønsk meg lykke til med valget av nyttårsantrekket, det kan jeg virkelig trenge.


 

Håper dere får en super feiring! Enten det er med familie, venner eller begge deler. Vet det er mange som skal på fest og alkohol er i bildet, så ta vare på hverandre så alle får en fin inngang til det nye året.

GODT NYTTÅR!

 • 31.12.2016 kl.13:01
 • Hverdag
 • 2 kommentarer
 • antrekk // grønn fløyel

  • 30.12.2016 kl.22:08

  I morgne er det nyttårsaften og jeg har egentlig ikke funnet noe å ha på meg. Tror det blir en litt fin bukse, eller den røde kjolen jeg hadde på julaften, men har ikke bestemt meg riktig enda. Jeg bestilte meg en del kjoler, men ingen av de var så fine som jeg trodde og satt ikke slik jeg ønsket, så da ble de sendt i retur. Derfor står jeg her å klør meg litt i hode. jaja^^

  Jeg håper dere har planen klar på hvordan dere skal se ut og hva dere skal ha på dere og for de som er i samme båt som meg, så legger jeg ved litt inspirasjon.

  Green new year's eve

   

  Green new year's eve by oneword featuring an alexander mcqueen perfume

   

   

 • 30.12.2016 kl.22:08
 • Mote
 • 0 kommentarer
 • susete

  • 30.12.2016 kl.21:44

  Det overrasker meg ikke at jeg glemte nøklene i dag, for jeg har virkelig følt meg susete. Jeg har ikke helt klart å følge med kjenner jeg og jeg liker det ikke. En ting er når jeg er for meg selv og mitt susete hode går ut over meg selv, men når jeg føler jeg ikke klarer å være helt til stede for andre rundt meg blir jeg stressa. Tok en kaffe med min beste venninne i dag og selv om hun ikke ga inntrykk av at jeg ikke var helt med så følte jeg at jeg datt ut noen ganger. Det kan nok ha noe med måneder med mindre søvn og at ammetåka har satt seg litt mer en jeg trodde^^

  I skrivende stund sitter jeg i sofaen etter en litt uplanlagt kveld hos min mor. Ikke misforstå, jeg synes det er veldig hyggelig å besøke henne, men planen var egentlig å ha en kveld alene hjemme bare meg og William, da Martin er på jobb. Som nevnt så glemte jeg å ta med meg nøklene mine da jeg dro hjemmefra i dag. Martin var hjemme når jeg dro så da tenkte jeg ikke på å låse og heller ikke på å ta med nøklene min, så da måtte jeg opp til moren min og hente ekstra settet hun har. Jaja, da fikk jeg meg en god samtale og en kopp te også i dag^^

  Nå skal jeg slappe av og så må jeg egentlig sette en brøddeig til i morgen. Da kommer familien på nyttårslunsj hos oss og det gleder jeg meg veldig til:)

   

 • 30.12.2016 kl.21:44
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • antrekk // rød juleglede

  • 30.12.2016 kl.02:37

  Det som hører romjulen til er julefilmer, godteri, god mat og late dager på sofaen. Det som også er noe mange gjør i disse dager mellom jul og nyttår er å gå i juleselskap. Det er alltid hyggelig når venner og familie samles og lager litt ekstra julehygge. Det som også er litt hyggelig er å pynte seg. Jeg synes det blir mye kjole i jula og har derfor satt sammen et antrekk hvor buksene har fokus. Man må ikke glemme at et par fine bukser, kan være like pyntet som noen kjole. Link til produktene finner du under bildet.
  Christmas party

   

  Christmas party by oneword featuring a crop top

   

   

 • 30.12.2016 kl.02:37
 • Mote
 • 0 kommentarer
 • julegaven fra Mosybox

  • 29.12.2016 kl.21:43

  Mosybox denne måneden gikk over all forventning og inneholdt produkter fra to av mine favoritt merker når det kommer til både barn og interiør. Smekke fra Cam Cam, klut, skål og en sleiv fra Bloomingville. 

  Mosybox er en boks vi mottar hver måned for ca 300kr. I den kommer det leker og produkter til barn av høy kvalitet. Boksene tilpasses etter alder og kjønn. I starten er det også gode produkter til mor som for eksempel ammete og ammeinnlegg og denne gangen en sleiv. Jeg elsker denne boksen, da det er som å få en liten julegave hver måned og når det tikker inn en Mail om at boksen kan hentes på posten blir jeg selv som et lite barn igjen. 

  Var det ikke mye fint! Gleder meg allerede til neste boks og flere bokser fremover:)

   

   

   

   


   

 • 29.12.2016 kl.21:43
 • inspirasjon
 • 2 kommentarer
 • treg start på dagen

  • 29.12.2016 kl.13:00

  Hei på dere! I dag er det en litt treg start på dagen. Vondt i hodet er aldri godt og heller ikke når man har en liten en i hus som trenger stell og kos. Kos er for såvidt ikke noe problem, men stellet setter i gang en dunkende hodepine, så nå ligger vi begge i sengen, mens jeg prøver å senke skuldrene. Jeg er ganske sikker på at jeg er litt anspent etter lange dager på reisefot og ting som må ordnes, så i dag har jeg ikke så altfor mye på agendaen.

  Akkurat nå kjenner jeg at jeg at jeg savner badekaret vi en gang hadde. Men da det stod mellom vaskemaskin inne i leiligheten eller badekar, når det skulle pusses opp, var det badekaret som måtte vike. Veldig glad for det nå som vi har fått barn og det alltid er noe som må vaskes, men på sånne  dager som i dag hadde det vært greit med et badekar også. Den dagen vi kjøper oss hus, da skal jeg ha begge deler uten tvil^^

  Heldigvis bor mamma og pappa i nærheten og som begge var villig til å gå en liten tur med Luna. Veldig greit å ha foreldre som kan ta ansvar for henne en stund, når kroppen ikke vil.   

 • 29.12.2016 kl.13:00
 • Hverdag
 • 1 kommentar
 • Hva er innafor?

  • 28.12.2016 kl.13:19

  Vi har vært foreldre i fire måneder og det er veldig klart at det er mye ansvar det å ha barn. Verden forandrer seg totalt og vi må prioritere helt annerledes. Vi kan ikke dra på fest og moro som vi vil og hvis vi skal det, må det planlegges med barnevakt og alt som hører med. Det er jo ikke alltid like lett å dra fra den lille heller, men noen ganger er det litt godt også. Ikke fordi jeg må komme meg bort fra ansvaret, men fordi det er godt å kjenne på savnet og at jeg alltid kan komme hjem til min kjære lille gutt. Det er deilig å glede seg til å komme hjem og se smilet til William. Men hvor ofte er det innafor å gå ut å spise middag bare oss foreldre, eller dra på fest? 

  Jeg har lest noen historier om nybakte foreldre som kanskje har vært ute på byen fire ganger i løpet av et halvt år og så får de refs så det holder. Kjeft for at de er uansvarlige og ikke er hjemme med barna/ barnet sitt og legger ansvaret over på besteforeldrene. Det virker som om noen mener at når man blir foreldre må man vinke farvel til alt som en gang var gøy, for det å gå ut å ta en flaske vin er uansvarlig. Jeg mener det er viktig å ta vare på parforholdet og faktisk gi seg lov til å gå ut i ny og ne. Tror det gjør oss bedre som foreldre å få alt litt på avstand en kveld, tid til å puste, være kjærester og være intime. Jeg kan forstå at det kommer kommentarer på de foreldrene som tror de kan fortsette å feste hver helg som om de aldri hadde fått barn, men å ta seg en flaske vin en gang i blant, må da være lov, så lenge man er klar over at man må være mamma eller pappa dagen etter. Det er jo også veldig ofte sånn at besteforeldre veldig gjerne vil ha barnebarnet på besøk og gladelig er barnevakter en kveld/natt. 

  Jeg er ikke noe glad i å drikke sammen med sønnen min og kommer nok ikke til å gjøre det fordi JEG ikke er komfortabel med det, men jeg har sett de foreldrene som tar seg en øl når barna er til stede og setter et eksempel på hvordan man kan forholde seg til alkohol. At man må ikke drikke seg full, det er lov å bare kose seg med en øl eller et glass vin også. Pappaen min var sånn. Jeg har aldri hatt problemer med at han tok seg to, tre øl på lørdagskvelden og har alltid følt at han var tryggheten selv. Så jeg mener at man må gjøre som man føler for å hva som er komfortabelt. Er man oppegående foreldre så sier instinktene ganske klart ifra hva som er innafor og ikke. Jeg mener som sagt en flaske vin sammen med venninner, kjæreste eller hva det måtte være en gang i blant er helt innafor, så lenge barnet synes det er greit og det er greit for de som skal være barnevakt:)  • 28.12.2016 kl.13:19
 • Tanker
 • 1 kommentar
 • ventet forgjeves

  • 27.12.2016 kl.11:42

  Da er vi hjemme igjen og jeg kjenner at det krever litt mer energi å reise med barn. Det er en hel del mer som må planlegges og tenkes på når den lille skal være med. William er jo helt fantastisk å reise med, da han sover eller er i godt humør. Jeg skal virkelig ikke klage og håper han fortsetter å være like blid på fremtidige turer. 

  Han var også blid som en sol, selv om vi satt å ventet på spesialbagasjen vår forgjeves i to timer. Det endte med at vi måtte gi opp håpet om å få med oss vogn og bilstol å dra hjem. Martin og William i taxi med bilstol de hadde og jeg med pappa, Luna og all bagasjen. Om det ble stående igjen i Harstad eller var på Gardermoen hele tiden vites ikke, men begge deler står nå trygt i gangen, så jeg er fornøyd:)

  I dag er det en del som må pakkes ut av både klær å julegaver, så har litt å sette fingrene i. I tillegg har jeg litt pakker på posten som hentes før det sendes i retur. Håper er at nyttårskjolen ligger i en av pakkene. Dette er mest sannsynlig siste året jeg feirer nyttårsaften med en fest sammen med venner. Neste år forstår William litt mer og da ønsker jeg å være sammen med han frem til han når alderen hvor han helst vil gjøre noe annet enn å henge med foreldrene^^ Derfor ønsket jeg å ta den helt ut å bestille meg en litt fin kjole. 

  Nå må jeg få spist og hoppet i dusjen, så dagen kan begynne:)

  To som tar det rolig på flyplassen

   

 • 27.12.2016 kl.11:42
 • Hverdag
 • 2 kommentarer
 • Siste dag i Harstad

  • 26.12.2016 kl.10:23

  Hei til dere! Her har siste dag i Harstad startet. Gårsdagen ble tilbragt hos tanten til Martin hvor vi spiste julelunsj. Deretter var det rypemiddag hos svigers og så ut for å tenne bål og kose oss i snøen. Gjelder og nyte den hvite jule her oppe før vi vender snuten hjemover til en litt mindre hvit jul. Kjenner at jeg ikke er helt klar for å reise hjem enda, synes det er synd at disse dagene går altfor fort. Selv om jeg har mammaperm og ikke skal tilbake på jobb før i mars, så har jeg likevel fått meg en liten ferie og synes det er like kjipt at "juleferien" er over som alle andre.

   

  Siste dagen skal brukes hos mor og far(bestemoren og bestefaren til Martin) hvor vi skal få servert mor sine kjøttkaker. Jeg elsker kjøttkaker og da helst når jeg slipper å lage dem selv^^ Jeg husker i fjor på denne tiden da kvalmen i sammenheng med graviditeten hadde begynt for fult og det eneste jeg hadde lyst på var kjøttkaker. Jeg hadde ikke fått i meg så mye under oppholdet her oppe, så når kjøttkakene kom på bordet spiste jeg som om jeg aldri hadde spist før. Tviler ikke på at det blir en like god opplevelse denne gangen også:)

   

  Selv om jeg godt kunne blitt noen dager til, så blir det godt å komme hjem til mine også. Er hyggelig at de får tid med William i jula de også, så blir nok et besøk eller to. Så selv om førjulstiden og julaften er over for i år, skal jeg nyte romjulen til det fulle!:)

   

  Legger ved bilder fra gårsdagens tur ut. William var selvfølgelig med selv om det ikke er bilde av han, men han sov og ønsket ikke å bruke blitz.

   

   

   

   

   

   

   

 • 26.12.2016 kl.10:23
 • Hverdag
 • 1 kommentar
 • God jul!

  • 25.12.2016 kl.14:52

  God jul! Håper alle hadde en fin feiring i går, for det hadde jeg:) William sovnet dessverre under åpningen av pakkene, men han er jo enda så liten, så han forstod ikke så mye uansett^^ Legger ved et bildedryss fra gårsdagen og så håper jeg dere har en fin første juledag<3

   

 • 25.12.2016 kl.14:52
 • Hverdag
 • 2 kommentarer
 • Noen tips til de nybakte foreldrene

  • 23.12.2016 kl.19:50

  Yes! Nå har jeg vært mamma i litt over fire måneder og har fått en litt bedre oversikt på hva man trenger som nybakte foreldre og hva som bare var tull å bringe inn i hus. Det finnes utallige lister der ute på hva som kan være lurt å ha og mye av det på listene er faktisk ganske greit å ha, men noe er også bortkastede penger. Jeg velger å fokusere på det som viste seg å være lurt, men har også konkludert med at det finnes ting som ikke står på noen liste jeg har lest, som jeg virkelig har fått bruk for.

   

   

  Smokkholder

   

  Veldig greit å ha, når eller hvis babyen begynner med smokk. Det er forferdelig irriterende når man er ute og den siste rene smokken man hadde i stellevesken spyttes ut, og detter på bakken. Fikk erfare da jeg hadde glemt å ta med smokkholder på flyplassen, hvor praktisk den egentlig er. Jeg hadde vel med 10 smokker og ALLE ble brukt. Helst ha flere smokkholdere, slik at man alltid har med seg en, eller har en ekstra om en skulle blir borte.

   

   

  Flekkfjerner

   

  Det kommer til å skje! Alt tyter ut av bleia, og klærne blir fulle av bæsj. Det eneste som fjerne de gule fine flekkene du står igjen med, er en god flekkfjerner. Hva man synes er best, er veldig individuelt, men at man trenger en er det ingen tvil om^^

   

   

  Bleieposer

   

  Dette er noe jeg nylig fant på butikken og har hatt god nytte av. Når man er på besøk og det er på tide å skifte bleie, så er det ikke noe særlig å legge igjen bæsjebleia i søppelkassen på badet. En sånn bleie gjør det fort ukoselig å gå inn på toalettet, hvis man ikke har en bleiebøtte, noe de uten barn eller barn som er små som oftes ikke har. De er også praktiske å ha skitten tøy i.

   

   

  Det er jo selvfølgelig individuelt hva hver enkelt synes er praktisk og ikke. Det viktigste er at man ikke blir for opphengt i alle listene som er der ute, men prøver seg frem og finner ut hva man trenger på veien. Da slipper man å bruke penger på unødvendige ting;)

   

   

   

   

 • 23.12.2016 kl.19:50
 • inspirasjon
 • 0 kommentarer
 • En rolig dag hos svigers

  • 23.12.2016 kl.10:41

  Grottebadet var moro for både stor og små. Det var veldig deilig å se at William også koste seg, for denne gangen smilte han virkelig, mens han plasket med armer og ben. Det virker som han trives ganske greit i vannet for var i ingen sure miner å se:)

   

  I dag skal vi besøke tanten og farmoren til Martin. De vet jeg har gledet seg masse til å få William på besøk, så det ser jeg frem til. Vi skal ikke ditt før nærmere seks i dag, så før det blir det vel en tur med Lunamor og en rolig dag her hos svigers. Deilig med noen dager hvor man ikke skal noe spesielt. Passet også bra, da jeg våknet med en rygg som ikke er helt god, så krysser fingrene for at den gir seg ganske snart.

  Legger ved bilder av Martin på vei ned til grottebadet.

   

  Ønsker dere en fin dag videre<3

 • 23.12.2016 kl.10:41
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Et ekstra savn

  • 22.12.2016 kl.16:55

  Denne julen kjenner jeg på et ekstra savn. Et savn over noe jeg alltid har sett for meg, men som dessverre aldri kommer til å skje. Det er over tre år siden bestemor ble borte og selv om jeg har savnet henne masse gjennom disse årene, er denne julen litt spesiell. Jeg har nemlig alltid hatt et bildet i hodet om at hun skulle være der den første julen med mitt første barn. Jeg kjenner ganske godt på at det ikke kommer til å bli noe av, at jeg må akseptere at den første julen til William må bli uten henne. Jeg skulle så inderlig ønske at hun fortsatt var her. Jeg gråt mine tårer over at hun ikke fikk oppleve dagen jeg giftet meg, men nå kommer tårene rett som det er. En jul uten bestemor når jeg var liten, var ikke jul. Nå kan jeg heldigvis glede meg og ha en kjempe fin feiring med familien, men hun er alltid i tankene mine.

   

  Jeg er evig takknemlig for at jeg valgte å feire den siste julen hun hadde sammen med henne. Jeg hadde nemlig små tanker om å feire den første julen med sviger familien min det året og jeg visste at bestemoren min gledet seg sånn over at jeg hadde fått kjæreste at hun synes det var greit. Men en stemme fortalte meg at jeg burde bli Oslo å feire som planlagt. Det stemte, for sommeren etter ble hun syk og gikk bort sent i august. Det var som om jeg visste at det var hennes siste julefeiring.

   

  Jeg håper William kan få det samme forholdet til sine bestemødre som jeg hadde til min. Jeg elsket å være hos henne og kunne jeg være der noe uker så var jeg det. Det å kunne dra dit når ting i livet ikke gikk på skinner og jeg trengte å komme meg litt bort, var gull verdt. Jeg savner å kunne besøke henne og tanken på at noen andre bor i huset jeg har sovet så mange netter i og hvor jeg har hatt så gode dager, er veldig rart. Men nå er det nå sånn det er. Jeg gleder meg veldig til jul i år, men hun kommer nok til å være litt sterke til stede hos meg denne julen.

   

 • 22.12.2016 kl.16:55
 • Tanker
 • 1 kommentar
 • Det varmet mammahjertet

  • 22.12.2016 kl.10:12

  Det var så koselig i går til tross for at det var urimelig dyrt. Maten var kjempe god, men tapas rettene var så små at vi måtte bestille en runde til for å bli mette. Kvaliteten skal jeg ikke si noe på, for var ikke dårlig mat, bare veldig lite til en høy pris. Men selskapet var upåklagelig og stemningen var god, så kvelden ble bra likevel:) Det beste var å komme hjem å se hvor glad William ble for å se oss, det varmet mammahjertet kan dere tro<3

   

  I dag har vi tenkt oss i grottebadet og plaske alle mann. Det er morsomt å ta med William på nye opplevelser selv om det å bade i basseng ikke er helt nytt. Vi har bare badet en gang før og da var han ikke helt sikker på om han likte det, så blir spennende å se om han er litt mer med denne gangen. Jeg håper det, for blir ikke siste gangen vi skal i svømmehallen.

   

  Vi skal også se lillebroren til Martin spille fotballkamp i ettermiddag. Vet at han veldig gjerne vil ha oss der, i hvertfall Martin så da møter vi opp som heiagjeng. Kan ikke la være å tenke på at kanskje om ti år, så står vi å heier på William, hvis han ønsker å drive med fotball. Uansett hva han velger å gjøre, om det er kunst, idrett eller noe annet spennende, skal vi støtte han. Vi er veldig klare på at han skal få velge helt selv og at vi skal støtte han for den han er uansett hvem det blir med årene:)

   

   

 • 22.12.2016 kl.10:12
 • Hverdag
 • 2 kommentarer
 • En kveld jeg har gledet meg til

  • 21.12.2016 kl.16:06

  Nå føler jeg meg fresh! Jeg elsker å dra til frisøren. Følelsen etterpå gir en ganske god boost og som mor til en fire måneder gammel baby trengte jeg det akkurat nå. William er en veldig rolig gutt, så jeg skal absolutt ikke klage, men han skal jo ha mat om natten for det og over lenger tid kjenner jeg på kroppen at den må klare seg med litt mindre søvn. Etter dagen i går med frustrasjon og dårlig kommunikasjon var det litt ekstra godt.

   

  Nå skal jeg begynne å gjøre meg klar til en kveld jeg har gledet meg lenge til. Blir godt for meg og Martin å gå ut å spise bare oss to. Jeg har vært på julebord, middag med jobben og venninner, men det er litt ekstra kos når det bare er oss. I kveld skal jeg virkelig kose meg og senke skuldrene.Nå må jeg sette i gang! Hater å ha hastverk, så setter av litt ekstra tid:)

   

  Kos dere i kveld<3

   

 • 21.12.2016 kl.16:06
 • Hverdag
 • 1 kommentar
 • På plass i Harstad

  • 21.12.2016 kl.12:06

  Etter en litt mer omfattende reise en planlagt, kom vi endelig frem til Harstad i går og dro så og si rett videre på bursdagsselskap. Bestemoren til Martin ble 75 og vi ville ikke gå glipp av feiringen, så etter en sjapp dusj og litt sminke, var vi klare.

  Det er virkelig koselig å komme opp hit, for jeg blir tatt i mot med åpne armer. Jeg føler at jeg har blitt en del av familien veldig fort og jeg føler jeg kan være meg selv. Vet det ikke er alle som er like heldig som meg, så jeg er evig takknemlig for svigerfamilien jeg har fått. Gleder meg til å feire jul med dem<3

  I dag skal jeg til frisøren. Det er på tide med juleklippen og litt striper. Jeg og Martin skal ut å spise i dag også, så da passer det bra å freshe opp håret litt, kanskje de har tid til å krølle det for meg også:) vi skal ut å spise på et sted som heter Bark, mens svigermor og svigerfar passer William. Jeg tror det blir tapas, jeg elsker tapas, så tror denne kvelden blir bra og kommer til å gjøre oss godt. Er deilig å få være litt kjærester også!:)

 • 21.12.2016 kl.12:06
 • baking
 • 2 kommentarer
 • Glad, stressa og sint på samme tid

  • 20.12.2016 kl.10:30

  For en start på juleferien! Jeg tror aldri jeg har vært så glad, stressa og sint på samme tid^^ Forferdelig glad fordi det faktisk er jul og jeg skal opp til verdens beste svigerforeldre, stressa og sint på grunn av et forsinket flytog og dårlig kommunikasjon på flyplassen som resulterte i at vi ikke rakk flyet.

  For å gjøre en lang historie kort så var det ingen her på flyplassen som visste hvor vi skulle sjekke inne med barnevogn, baby og hund. Vi ble sendt til fem forskjellige områder, men når vi kom frem til skranken på området vi ble henvist til, fikk vi beskjed om å gå til et nytt området. Til slutt endte vi tilbake der vi begynte. Frustrert og sint så jeg tiden fly ifra oss og håpet om å rekke flyet forsvant. Forferdelig ergerlig når vi i utgangspunktet hadde satt av god tid. Jaja, heldigvis fikk vi booket om, men det går jo ikke før 12:55 og når vårt opprinnelig fly gikk 08:55, så har vi litt tid å surre bort, så nå sitter vi på starbucks og lar roen senke seg før vi forhåpentligvis kommes oss i lufta og avgårde til Harstad:)

   

   

   

 • 20.12.2016 kl.10:30
 • Hverdag
 • 1 kommentar
 • Tradisjoner

  • 20.12.2016 kl.07:56

  Tradisjoner har det vært lite av i min familie. Vi feirer jul og koser oss som alle andre, men vi har aldri hatt noen faste førjulstradisjoner eller tradisjoner på hva vi skal spise i jula. På julaften serveres det både ribbe, pinnekjøtt, medisterpølser og julepølser og så spiser man det man ønsker. Første og andre juledag kan være alt fra middagsrester fra dagen før til burger. Jeg vet at det er mange som har inngrodde tradisjon på hva som skal stå på bordet disse dagene, men hos oss har det aldri vært sånn. Jeg synes det er helt greit, men det er noe med det å enten ha eller skape tradisjoner jeg synes er hyggelig. Det jeg synes er så fint, er at man som regel samles rundt en tradisjon. Om det er at man spiser kveite på annen dag eller har juleverksted andre søndag i advent, eller andre tradisjoner gjør ikke så mye, men at man samles rundt noe fast en gang i året, noe man kan se frem til. 

  Lille William er bare fire måneder så han forstår jo ikke hva jeg driver med enda, men i år har jeg dratt i gang tradisjoner som å bake lussekatter og å bake pepperkaker en gang i løpet av desember. Jeg gleder meg til neste år når han skjønner litt mer og kan være med litt mer. Jeg drømmer jo om at vi kan gjenta dette mange år fremover. Er jo spesielt koselig nå som vi har fått barn.

  Min sviger familie har mange mat tradisjoner i jula og jeg gleder meg alltid til pinnekjøtt på julaften, rype på første dag og middag hos mor andre dag. Det eneste jeg kanskje ikke er så glad i er lutefisk lille julaften, så i år blir det middag hos tanten til Martin^^ Jeg synes egentlig ikke lutefisk er helt ille, men første gangen jeg spiste det gikk det ikke mange timene før alt kom opp igjen. Hvorfor vet jeg ikke, men etter det holder jeg meg unna. Orker ikke å kaste opp natten gjennom før julaften, hvis det er sånn at jeg ikke tåler det. 

  Jul blir det uansett, med eller uten lurefisk^^ Jeg gleder meg!

   

 • 20.12.2016 kl.07:56
 • skjønnhet
 • 2 kommentarer
 • Lista er lang

  • 19.12.2016 kl.14:31

  Da er bager, sekker og julegaver godt plassert på hotellet og jeg har vendt snuten hjemme igjen. Siden det ikke er så altfor gøy å være på hotellrommet og poenget kun var å sove der, pluss at jeg hadde invitert venninnene mine hit i kveld før vi fikk ideen om å sjekke inn på hotell, sitter jeg nå på kjøkkenet og slapper av. Jeg har fortsatt litt som må gjøres før jeg kan lene meg tilbake og la juleroen senke seg, så jeg burde egentlig sette i gang, men først må jeg spise. Noen kaller det lunsj, i dag kaller jeg det frokost^^ 

  For at jeg i det hele tatt skal ha en sjans til å huske alt som må huskes på før jeg setter kurs tilbake til hotellet, så har jeg skrevet en liste. Jeg er ikke typen som er glad i lister med noen ganger så krever omstendigheten visse tiltak. Lista er lang og jeg håper jeg rekker å bli ferdig før besøket dukker opp. Snakkes senere, da jeg forhåpentligvis ligger på en god og myk hotellseng og nyter at juleferien er i gang:) • 19.12.2016 kl.14:31
 • Hverdag
 • 2 kommentarer
 • ut av senga og rett inn på toget

  • 18.12.2016 kl.23:53

  Da er bagen nesten ferdig pakket og nå er det ikke lenge til avreise. På tirsdag går turen til Harstad, mørketid og julestemning, gud som jeg gleder meg!

  Jeg og Martin har bestemt oss for å sove på hotell i sentrum natt til tirsdag, da det er koselig og for å gjøre stresset mitt for reisen litt mindre. Når jeg først kommer meg på flyplassen så synes jeg det er ganske greit, men det er det å komme seg dit og tidsnok. Hotellet vi skal sove på, ligger tre minutter unna flytoget så da er det nesten bare å gå ut av senga og rett inn på toget^^ Det går jo sikkert bra som det alltid gjør, men når vi nå skal ha med oss barnevogn og bilstol i tillegg øker stressometeret hos meg.

  Jeg skal også ha noen venninner på besøk i morgen sånn at jeg får sett de før vi reiser nordover. Det er nemlig blitt sånn at vi er litt på forskjellige kanter og noen er til og med utenlands, så da er det godt å ha en kveld samme når alle er hjemme. Gleder meg:) 

  Nå burde jeg egentlig krype til køys, for i morgen blir det en del farting på oss og da er det greit å være uthvilt:)

      

   

   

 • 18.12.2016 kl.23:53
 • Hverdag
 • 4 kommentarer
 • juleselskap

  • 18.12.2016 kl.11:23

  God morgen! Jeg er sånn halvveis i gang med å gjøre i stand både meg og William til juleselskap hos tanten min. Det blir bare meg og lillegutt som skal, da dette er eneste dagen Martin har å pakke på før avreise på tirsdag. Det er ikke bare,bare å jobbe i matbutikk nå før jula med overtid og alt. Jeg er selvfølgelig veldig usikker på hva jeg skal ha på meg som vanlig, mens William sitt antrekk er godt planlagt^^ synes jo denne skjorta med ull vest og mørke bukser er så søt og blir nok ikke siste gangen denne skal brukes denne jula. Nå må jeg nesten bli ferdig før mamma kommer for å plukke oss opp. Nå er jeg klar for kaffe, kake og samtaler med familie jeg ikke ser så altfor ofte:) 

   

   

 • 18.12.2016 kl.11:23
 • Hverdag
 • 2 kommentarer
 • pepperkaker

  • 17.12.2016 kl.20:33

  Pepperkakebaking er ikke bare moro for de små, men jeg som voksen storkoser meg også! Nå er ikke William i stand til å ta så mye del enda, bortsett fra å smile fra sidelinjen, men vi har nå hatt det veldig fint alikevel. Pepperkaker ble det og de var gode også om jeg får si det selv, men pynting, det må jeg øve på^^

   

   

   

   


   

   

 • 17.12.2016 kl.20:33
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Hvor kommer det fra?

  • 17.12.2016 kl.13:05

  Nå er det rotete igjen! Jeg skjønner ikke hvor det kommer fra til tider, men vet jo at det nesten må være  meg eller Martin^^ Noen ganger er det så rotete at jeg krysser fingre og tær for at det ikke skal dukke opp uventet besøk. Nå pleier ikke det å skje så ofte, men med min flaks kan du være sikker på at det skjer når det er fult kaos her hjemme^^

  Jeg føler at jeg rydder og rydder, men jeg blir liksom aldri ferdig. Kanskje fordi Smilet til William er så distraherende. Når han smiler og små babler klarer jeg ikke la være å kose og vie oppmerksomheten min til han, han er jo så skjønn. Men uansett hvor søt han er må jeg få ryddet før vi reiser til Harstad på juleferie nå på tirsdag. Det er nok med at julen er halvveis over når vi kommer hjem, men hvis leiligheten står på hodet i tillegg...nei, det orker jeg ikke! 

  Jeg skal litt andre ting enn å rydde i dag også. Pepperkakebaking står også på agendaen og deigen ligger klar i kjøleskapet. Ganske fornøyd med at jeg har lagt min egen pepperkakedeig i år, så blir spennende å se om den holder mål:) 

 • 17.12.2016 kl.13:05
 • Hverdag
 • 0 kommentarer
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no