Iskald fristelse!

 • 21.07.2017 kl.20:01

// ReklameDet er fredag og for min del betyr det at helgefølelsen er på plass. Sammen med den er ønske om å kose seg litt ekstra, men samtidig ikke ta helt av. Selv om det ikke er verdens fineste vær her i Oslo i dag har jeg lyst til å komme med oppskriften på en iskald fristelse. Nemlig iskaffe med det lille ekstra. 

Jeg elsker kaffe, men på sommeren så er det ikke en rykende varm kopp med energi det jeg har mest lyst på. Derfor synes jeg iskaffe er helt genialt og det finnes så mange måter å gjøre det på. Smaker, kaffetyper og selvfølgelig pynt. Man kan gå for det helt enkel, eller så kan man nesten gjøre en liten dessert ut av det, en litt sunnere dessert.

Min iskaffe i dag toppes med usukret krem, men som hverdagskos ville jeg nok droppe kremen. Men det er fredag og starten på helgen, så da kjører jeg iskaffe/ lett og litt sunnere dessert! Jeg har også hatt oppi en liten ekstra ingrediens som ikke bare setter en kjempe god sjokoladesmak på kaffen, men som også er en måltidserstatter. Det betyr at om du dropper kremen, fungerer denne fint på morgenen, når man ikke rekker å spise frokost, som et mellommåltid etter jobb, eller  ja måltidserstatter. Forever ultra chocolate shake mix er både god og gjør iskaffen til noe mer enn bare en iskaffe. Jeg elsker denne og kommer nok til å drikke et par sånne på verandaen i år.

Du trenger:

En scoop med Forever ultra chocolate shake mix. Kan kjøpes HER!

Ca. 3 dl kaldsteamet eller usteamet lett melk

 En porsjon med valgfri espresso

1 dl kremfløte 

1 lime, eller sitron

 Isbiter

Slik gjør du:Steg 1 // Lag porsjonen med espresso litt før, slik at det får tid til å kjøle seg litt ned. Når den er lunken blander jeg 1 scoop med Forever ultra chocolate shake mix.

Steg 2 // pisk kremen og hvis du har en sprøytepose og en tipp kan du ha kremen oppi sprøytepose . Det er kun for utseendets skyld, så ikke nødvendig. Det holder lenge å legge kremen på med en spiseskje.

Steg 3 // Ha isbiter i et glass og kaldsteam melk om du har mulighet til det. Hvis ikke bare mål opp 3 dl vanlig melk. 

Steg4 // Ha melken i først, men pass på at det skal være plass til kaffe og Forever ultra blandingen også. Kremen vil også tynge litt ned. Hell så kaffeblandingen over melken, ha på krem og raspet lime, eller sitronskall. Server som den er, eller sett oppi er morsomt sugerør om du har det!

Håper det smaker! 

Nettbutikk: HER // Facebookside Forever Living:HER // Facebookside blogg:HER

 • 21.07.2017 kl.20:01
 • mat
 • 4 kommentarer
 • Oppskrift // kylling og chorizo salat, Harstad style!

  • 17.06.2017 kl.21:21  Jeg kaller denne Harstad style da den ikke er helt lik original oppskriften min, og fordi jeg har store planer om å legge ut oppskriften på den originale etterhvert. Selv om oppskriften er litt annerledes betyr ikke det at den ikke like god, eller verdt å dele. Det er noen råvarer som er byttet ut og noen som måtte sløyfes, uansett satt både jeg og svigermor mette og fornøyde igjen. Det er utrolig hvor smakfull og spennende en salat kan være, og denne inneholder saftig kylling, spicy Chorizo og ristede pinjekjerner. Supert om man ønsker en lett og sunn middag!


  1 // Start med å renskjære kyllingfileten, deretter salte og pepre dem. Stek dem i olje eller smør til de er gyldne på begge sider. Skru ned temperaturen og la de steke under lokk til de er gjennomstekte. Skru temperaturen ned til 1 og la hvile til alt er klart.

  2 // Ta av skinnet på choritzo'en om nødvendig og skjær i passe tynne skiver. Stek disse i en tørr stekepanne til de er gjennomstekt. La renne av seg på et kjøkkenpapir.

  3 // Legg opp ruccolasalaten på en dyp tallerken, del cherrytomatene i to og legg dem over ruccolaen. 

  4 // Del avokadoene i to og ta ut kjøttet med en skje. Del disse i tynne skiver på skrå.

  5 // Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne på svak varme (det går fort fra gylden til brent). 

  6 // Lag dressing av cream fraische,finhakket hvitløk, dijonsennep, sitronsaft, salt og pepper.

  7 // Del kyllingfileten opp i strimler på skrå og legg den over salaten du la opp i punkt 3. legg deretter avokadoen over kyllingen, så chorizo, deretter fetaost og til slutt de ristede pinjekjernene. Topp det hele med dressingen.

   Håper det smaker!

 • 17.06.2017 kl.21:21
 • mat
 • 0 kommentarer
 • Oppskrift // spaghetti vongole

  • 28.03.2017 kl.19:43

  Spaghetti vongole passer dere som er glad i mild sjømat. Mange tror nok at vongole, eller hjerteskjell smaker mye, og jeg skal innrømme at det trodde jeg også. Jeg fikk erfare at det ikke stemte og derfor vil jeg anbefale spaghetti vongole til de som har lyst til å prøve noe nytt, men er litt skeptisk til for mye skalldyrsmak. Spaghetti vongole er godt, spennende og kanskje noe man ikke får servert hver dag.

  Varianten jeg valgte til søndagsmiddagen forrige uke, er en variant inspirert av Jamie Oliver sin oppskrift. Den er enkel og ikke så altfor vanskelig å lage. Så lenge man har en god missanplass og har kontroll på hvilken rekkefølge råvarene skal opp i stekepannen, går dette som en drøm.   
  Dette trenger du til 2 personer:

  Et nett vongoleskjell, eller hjerteskjell ( det korrekte er å bruke vongole, men siden hjerteskjell er hakket billigere, så falt valget på det her i hus)

  En bunt med bladpersille ( holder litt igjen av denne til pynt ved servering)

  10-20 cherrytomater

  2 tørkede chili

  4 fedd med hvitløk

  250 ml med hvitvin, eller hvit matvin

  extra virgin olivenolje 

  pepper og havsalt  Før man i det hele tatt begynner må man rense vongole eller hjerteskjellene. Dette gjør man ved å skylle dem i kaldt vann og la dem ligge litt i vann til rusk og sand faller til bunn. Viktig å ikke la de ligge for lenge, da de ikke er vant til ferskvann og derfor kan dø. Det er heller bedre å ta de ut og bytte vann, frem til bunnen i bollen man skyller dem i er fri for sand. 

  Deretter setter man på en stor kjele med vann til pastaen. Tilsetter litt salt og olje. Når dette er gjort,kutter man opp og hakker det som skal hakkes. Cherrytomatene deles i to, persillen hakkes grovt, hvitløk og chilli hakkes fint! 
  Nå er det på tide og sette en litt dyp stekepanne, eller wok panne på middels til høy varme, og ha i fire gode klunker med olivenolje. Mens dette blir varmt, har du pasta i det kokende pastavannet og renser ut de vongole eller hjerteskjellene som er døde. De som ikke har lukket seg etter en rundt i kaldt vann kan kastes. Men husk at både blåskjell, vongole og hjerteskjell som regel ligger i fiskedisk på 0 grader eller i et kjøleskap på under 4 grader. Siden de trives i varmere omgivelser, vil de ligge i dvale, så ikke være for snar med å kaste. Noen ganger er de bare veldig trege, eller ikke lukker seg helt, men nesten. Et levende skjell vil trekke seg sammen ved damping og et dødt et vil forbli i samme formen den hadde før den ble varmebehandlet. Et levende skjell vil derfor ha sluppet den ene siden av skjellet og ligge som en klump i den andre. Et dødt et vil fortsatt være festet til begge sider.  

  Når skjellene er sortert og dere er klare til å begynne, er det viktig og ha alt klar for nå går det fort. Vipps er hvitløken brent, så her må man ha full kontroll. Rekkefølgen lyder som så. Hvitløk, tomater, persille, salt , pepper, chili, vongole, eller hjerteskjell og til slutt hvitvin. Når det er ca fem minutter igjen av koketiden på pastaen, sette dere i gang. Ha alt i den varme pannen med oliven olje, i den nevnte rekkefølgen. Sette på et lokk og la alt trekke og putre i fem minutter.   Hell vannet av pastaen og bland dette inn skjellene og sausen som nå skal være klart. Husk å se om det er noen skjell som ikke har åpnet seg og kast disse, før pastaen vendes i. Detter er det bare å servere. Jeg liker å pynte med deler av persillen og kanskje noe godt brød. Håper det smaker!:D

 • 28.03.2017 kl.19:43
 • mat
 • 16 kommentarer
 • oppskrift // Hot linsesuppe

  • 11.02.2017 kl.13:51  Nå som det er kaldt ute, er det godt med en varm suppe. Kanskje ikke det man tenker på som helgekos, men suppe kan faktisk være veldig godt. Denne varianten kan som tidligere nevnt lages til de som liker kjøtt og til de som vil holde seg unna. Suppen er litt sterk, så den er fin å ha med seg på tur, eller etter tur for å få varmen i kroppen. Oppskriften har jeg hentet fra matprat.no


  NAM NAM!

  Håper suppa smaker godt! Ønsker dere en god lørdag videre!

 • 11.02.2017 kl.13:51
 • mat
 • 4 kommentarer
 • Oppskrift // Blåskjell med smak av Asia

  • 04.02.2017 kl.09:49  God morgen 

  Det er lørdag og da er jeg klar med nok en oppskrift til dere. Jeg skal prøve å komme med oppskrifter på lørdager som inspirasjon til helgekosen, eller uka som kommer. Det blir alt fra middagsretter til søtsaker, frokoster til lunsj. Alt mulig egentlig som jeg ønsker å dele med dere. 

  I dag vil jeg dele en oppskrift jeg prøvde for første gang i går, og både jeg og Martin var enige om at det ikke blir siste gangen jeg lager dette. Blåskjell er i sesong, så det er absolutt verdt å prøvde, enten du velger å bruke denne oppskriften eller en annen. Oppskriften jeg har brukt har jeg hentet fra godfisk.no ,og gjort noen justeringer.   Det du trenger til 4 personer er: 

  2 kg blåskjell
  En chili
  50g fersk ingefær
  4 fedd hvitløk
  En stilk med sitrongress
  2 store charlottløk
  1 boks med kokosmelk
  3 dl matfløte
  1 ss smør
  En lime
  Koriander  Slik gjør du:

  Begynn med å rense blåskjellene om det er nødvendig. Skyll de og legg de i vann i et par minutter, slik at sand og smårusk synker til bunn. Husk å ikke la de ligge for lenge, da de dør om de ligger for lenge i ferskvann. 

  Finhakk hvitløk, chili og charlottløk. Skrell ingefæren og rasp opp 50g, deretter knus stilken med sitrongress. Ha smøret i en en kasserolle og fres sitrongress, sammen med chilli, hvitløk og charlottløk.

  Ha i blåskjellene, sammen med fløten og kokkosmelken. 

  Kok opp og la det dampe til blåskjellene har åpnet seg. Ta deretter blåskjellene ut.

  Kok ned kraften til den blir litt tykkere og tilfør luft ved å bruke en stavmikser. Når det skummer godt er den klar. 

  Legg opp blåskjellene i en dyp tallerken og skvis ønsket mengde med limesaft over. Øs deretter over ønsket mengde med kraft. Pynt med koriander og skåret chili. Server gjerne med et stykke godt brød ved siden av også.   Håper det smaker og ha en fantastisk lørdag videre.

  #lørdag #middag #mat #blåskjell #oppskrift #inspirasjon #helgekos #helg 

   Instagram: odadnygaard

 • 04.02.2017 kl.09:49
 • mat
 • 2 kommentarer
 • Kjøleskapsgrøt med banan og blåbær!

  • 28.01.2017 kl.11:25


  God lørdagsmorgen alle sammen! 

  I dag nyter jeg helgefrokosten alene. Martin pleier å jobbe sent, når har først skal jobbe lørdager, men i dag er det tidligvakt. Vi skal jo ut å spise, så var deilig at han fikk byttet seg til et tidligere skift, da jeg hadde bommet litt på fri helgen hans da jeg bestilte bord. Woops! Jaja, det ble nå en ordning, og det gjør meg egentlig ingenting å få morgenen alene akkurat i dag. Jeg skal jo vaske håret (noe som tar en evighet tro det eller ei) og litt andre ting, så hadde ikke blitt altfor mye tid sammen uansett. 

  Jeg kan ikke si at helgefrokosten min er noe storslått, men den er god, sunn og kjempe grei hvis man har litt å gjøre. Kjøleskaps grøt er en genial ide, da frokosten så og si er klar før man i det hele tatt har stått opp. Den lager nemlig seg selv over natten! Er ikke det smart? Så smart at jeg vil dele oppskriften med dere.

  NAM NAM!

  For å lage kjøleskapsgrøt med banan og blåbær trenger du:

   Halvkokt havregryn av ønsket mengde 

   Melk av ønsket variant 

   Vanilje essens eller vaniljesukker 

   Ferske blåbær 

   Banan (tilfører sødme om man ikke vil tilsette sukker) 

  Slik gjør du: 

  Kvelden før blander du havregryn, melk og vaniljeessens/vaniljesukker sammen i en beholder med lokk. La dette stå å godgjøre seg til dagen etter. 

  Mos banan og bland den inn i grøten som har stått natten over. Dryss på noen blåbær og server. Så enkelt! Du kan selvfølgelig bytte ut banan og blåbær med andre frukter og bær, og på den måten blir det aldri kjedelig. 

   

  Ha en fantastisk lørdag 

 • 28.01.2017 kl.11:25
 • mat
 • 6 kommentarer
 • late night soup!

  • 04.10.2016 kl.16:21

     Det første Martin sa da han kom inn døren i går kveld  var" F.... så kaldt det er!" Og da passet det jo perfekt at jeg var snill kone og lage hjemmelagd tomat suppe. Det slo meg ikke før jeg var godt i gang, at kl nærmet seg halv ett om natten. Jeg følte meg plutselig nesten litt for snill kone,men siden jeg hadde begynt måtte jeg jo fullføre og suppen ble ganske god om jeg får si det selv. Litt late night soup!

  Jeg liker en litt spicy utgave og nå som det virkelig begynner å bli kjøligere ute så er jo det midt i blinken. Suppe varmer godt, så hvis du er lei av fårikål, hvis det i det hele tatt går an, så kan jo det være et middagstips. Må jo ikke være tomatsuppe heller, løksuppe, potetsuppe, rett og slett suppe av sesongens grønnsaker er også sinnsykt godt. Hvis du velger å gå for det samme som meg så skal jeg mer en gjerne dele oppskriften.   

  Denne oppskriften gir ganske mye suppe, men da har du jo også to middager om dere er to eller nok til en familie. Jeg foretrekker at ingrediensene er økologiske, men det er ikke et must når det ikke alltid er like lett å få tak i.

   2 små bokser tomatpuré 

  2 bokser med hakkede tomater

  4 ferske tomater

  Timian

  1 chili (kan sløyfes hvis du ikke liker for sterk mat)

  4 ss hvetemel

  1 gul løk

  4 fedd hvitløk

  Okse, kylling eller grønnsakskraft eller buljong etter behov

  Salt

  Pepper 

  Fløte (kan sløyfes hvis du vil ha den ekstra spicy)

  Ha olje i en stor kasserolle og stek tomatpuréen litt før du har i hvetemelet. Deretter ha i kraft/buljong til du får den konsistensen du vil ha på suppen din og kok vekk smaken av hvetemelet. Når det er gjort har du i hakkede tomater, ferske tomater, tynne skiver med løk og finhakket hvitløk. Ha i tørket eller fersk timian og smak til med salt og pepper. Suppen kan godt småputre litt. Ha i egg, ost eller krutonger og server.    

  Over til noe helt annet! Jeg skulle jo egentlig ha shinet leiligheten i går...vel det skjedde ikke så i dag må jeg ta meg selv i nakken og få det gjort. Men før jeg drar frem støvsuger og mopp skal jeg møte to venninner å gå en liten tur i marka, noe jeg gleder meg til. Hun ene har jeg ikke sett på veldig lenge så dette blir koselig:) Er deilig med de venninne jeg ikke får sett så ofte, men når vi møtes er det som om tiden har stått stille og skravla går som den alltid har  gjort. Hun ene har hund i tillegg, så her er det ikke bare jeg som får sosialisert^^

  Nå kom Martin akkurat inn døra, så da blir det vel litt middag her hjemme og mon tro om det blir suppe fra i går^^ 

  Ha en fortsatt fin ettermiddag:)

 • 04.10.2016 kl.16:21
 • mat
 • 0 kommentarer
 • middagstips - søtpotetsuppe med bacon

  • 06.06.2016 kl.16:26   

  Som jeg sikkert har nevnt mange ganger, er både jeg og Martin glad i å lage mat og i går lagde Martin suppe. En gul og smakfull søtpotetsuppe med bacon. Søtpotet er undervudert og smaker kjempegodt både i suppe, mos og som chips faktisk. Vi gikk, eller Martin gikk inn for den førstnevnte og det ble jo godt, som alt annet han lager.

   

   

  Jeg var jo desverre ganske mett av en merkelig grunn, så var ikke så mye av suppa jeg fikk ned. I tillegg, så er ikke varm suppe akkurat det en har lyst på når man føler at magen allerede er full, men man må jo bare smake litt når mannen er så snill å lager i stand og suppa er god. Jeg vil absolutt anbefale denne på de litt kjølige sommer kveldene hvor man til tross for årstiden trenger litt varme i kroppen. Martin satte i sammen den gule fornøyelsen på veldig kort tid, så er ikke en tidkrevende rett, og det er kanskje greit når man helst vil tilbringe mye av tiden på andre ting enn å lage middag nå på sommeren.

   

   

  Vet det ikke er mange som tenker på å lage suppe nå på sommeren og at det hører til høst og vinter. Jeg derimot mener at suppe funker hele året, det handler bare om hvordan man lager den og hva man har oppi. En kremet fiskesuppe som forrett til skaldyrsaftenen på verandaen, er ikke en dum ide. Litt å varme seg på, gjør at man kan sitte litt lenger med gode venner og vin i glasset. Dessuten er suppe en fin måte å bli kvitt litt restegrønnsaker om man har det. Isteden for å kaste, man kan få til mye med litt fløte, buljong og ja det man måtte ha av grønnsaker i kjøleskapet.   

 • 06.06.2016 kl.16:26
 • mat
 • 2 kommentarer
 • En litt treg morgen

  • 18.05.2016 kl.11:08

  God morgen!:) Jeg sitter fortsatt i sengen. Selv om dagen i går var veldig hyggelig, kjenner jeg at jeg får svi for å ha sittet i gamle hagemøbler en hel dag, i dag. Har ikke hatt verdens beste natt, da jeg har hatt problemer med å snu meg og da vekkerklokken til Martin ringte i dag, trodde jeg at jeg skulle dø. Så vondt! Men jeg får vel si det er verdt det, når jeg hadde det, det så koselig i går:)

  Jeg kjenner litt på den følelsen at verden går videre i dag og jeg ikke helt klarer å henge med. Kall meg merkelig, men en av mine metoder er å stå opp og gjøre de samme rutinene som jeg ville gjort hvis jeg skulle på jobb eller bare ut. Sminke meg, ordne håret og de tingene jeg ikke pleier å prioritere på dager jeg har fri. Da får jeg følelsen av at jeg også starter dagen, selv om den mest sannsynlig må tilbringes her hjemme. Gleder meg veldig til verandaen er på plass, da kan jeg sitte litt ute også. Akkurat nå ser den ikke ut etter en lang vinter og oppussing.

  Vi har store planer for verandaen i år. Jeg har blandt annet begynt å male utemøblene våre, da vi fant ut at de hadde vi glemt å ta inn for vinteren. Utemøbler i tre som har stått i snø og fukt i mange måneder, er ikke noe særlig stas å se på, men siden de fortsatt var i fin stand bestemte vi oss for å male dem og friske litt opp. Hvit blir fargen og så har vi allrede kjøpt nye puter ( de glemt vi også å ta inn), som kommer til å passe perfekt!:D. Gleder meg til å se det endelig resultatet, men det kan nok ta litt tid. Møblene krever flere lag med maling og det tar mellom 8-12 timer for hvert lag man kan male, så har en liten oppgave for å si det sånn^^ Men er jo igjen fint for meg å ha noe å pussle med, når jeg føler jeg orker.

  Plantene kommer til å bestå av lavendel i blomsterkassene og hortenisa i melkespannene. Ja jeg har planene veldig klar^^ Siden jeg og Martin er to matglade mennesker, som trives på kjøkkene, blir det grønnsaker og urter også. Det blir agurk, paprika, tomater og chili som skal plantes. Egendyrkede tomater smaker utrolig godt og chilien pleier vi å fryse ned og bruke gjennom året. Agurker og paprika har vi ikke prøvd oss på før, så blir spennede å se hvordan det går. Urtene har jeg allerede plantet i vinduskarmen, så får vi se om jeg finner en passende plass til dem på verandaen når det blir varmt nok. Jordbær er også en ide vi har hatt og ingenting kan slå smaken av jordbær fra hagen, eller verandane i vårt tilffelle.

   

   


  //bildet er hentet fra pinterest

   

  Legger ved et bilde av urter som er fine å ha ute på sommeren. Som for eksempel rosmarin, timian og basilikum. Basilikumen får en helt annen smak enn de man kjøper på butikken, når den står ute (smaker enda bedre) og har den de rette forholdene vokser den seg kjempestor og man kan høste sommeren igejnnom. Timian og rosmarin er robuste urter som ståler regnvær og de litt kjølige sommerdagene, desutten passer de jo så fantastisk bra til grillmaten.

  Nå må jeg komme meg opp og i butikken! Etter mange røde dager begynner det å minke i kjøleskapet og jeg kjenner jeg begynner å bli sulten. Må bare finne en måte å komme meg opp av senga på, men er vel bare å hoppe i det.


  Ha en stråeldende dag

 • 18.05.2016 kl.11:08
 • mat
 • 0 kommentarer
 • Hjemmelagde fiskekaker

  • 12.03.2016 kl.20:14

  Hjemmelagde fiskekaker altså! Ferdig produserte kan bare gå å legge seg! Neida, det finnes mange gode ferdiglagde fiskekekaker der ute, men de hjemmelagde er og forblir hakket bedre. Jeg serverte smørstekt fennikel med kapers og bacon ved siden av. Martin var klar i sin tale om at dette var noe av det beste jeg har lagd. Naild it! med andre ord:D

  Det som er så fint med fiskekaker, er at de er lagd i en fei og man trenger ikke gå for den tradisjonelle som jeg har gjort. Spice dem opp med chlli, lime, ingefær, hvitløk, fennikel eller korriander. Det er kun fantasien som setter grenser og hva du selv foretrekker. Jeg gikk for de litt mer tradisjonelle, siden Martin liker de best. Mors fiskekaker, skal være mors fiskekaker, hvis jeg fotsto han riktig^^  Oppskriften fant jeg her, om noen vil prøve seg:)

  Tilbehøret er jo også noe man kan variere for hver gang, så fiskekaker blir sjeldent kjedelig. Jeg kan tenke meg at thai inspirert tilbehør kan være godt, må jeg nesten prøve neste gang!:) Men denne gangen ble det fennikel og annet godt til.

   

  Fennikel og kapers er generelt veldig god til sjømat.

   


   

  Bacon er også en sikker vinner, når det kommer til fisk.

   

  Jeg var i hvertfall veldig fornøyd med egen innsatts. Og et lite tips sånn helt til slutt. Jeg har brukt torsk i fiskekakene, siden det var det nærbutikken hadde. Men i kolje/hyse som nesten er helt lik torsk, er det et naturlig bindemiddel som gjør at fiskekaker og fiskeboller binder seg bedre. Så uansett om du velger å lage fiskekaker av sei, lyr, steinbitt eller det du ønsker, så ha litt kolje/hyse i farsen;) Og så kan det lønne seg og lage litt ekstra farse og steke opp, så har du fiskekaker tiljengelig i fryseren en dag du vil ha det enkelt:)

      


   

 • 12.03.2016 kl.20:14
 • mat
 • 0 kommentarer
 • Greske kjøttboller!

  • 08.03.2016 kl.20:07

  Dette synes jeg var sinnsykt godt og heller ikke så altfor vanseklig å lage. Dessuten kan man ha masse forskjellig tilbehør, så det er en rett som er lett å variere. I tillegg er den ypperlig som en tapas rett eller forrett om man ønsker det. Må si meg fornøyd:)

  oppskriften på greske kjøttboller har jeg hentet på Godt.no
      

 • 08.03.2016 kl.20:07
 • mat
 • 1 kommentar
 • Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no